Thuiszorgteam Wieringen – Wieringermeer

Het is fijn om langer in uw eigen huis te blijven wonen of eerder uit het ziekenhuis naar huis te kunnen omdat u thuis zorg en ondersteuning heeft. Thuiszorgteam Wieringen – Wieringermeer bestaat uit een klein lokaal team. U krijgt uw thuiszorg zoveel mogelijk van dezelfde mensen die de regio kennen en weten wat er bij u in de buurt speelt.


Werkgebied:
Wieringerwerf, Slootdorp, Middenmeer, Kreileroord, Den Oever, Hippolytushoef, Westerland
Postcodes: 1770, 1771, 1773, 1774, 1775, 1777, 1778, 1779

Wij zoeken samen naar de beste oplossing voor u. Onze verzorgenden en verpleegkundigen hebben veel kennis van lichamelijke beperkingen, dementie en palliatieve zorg. Voor alle zorg en ondersteuning, hoe complex ook, zijn wij er voor u, zodat u veilig en verzorgd thuis kunt blijven wonen in uw vertrouwde omgeving.

Om goede zorg te kunnen leveren, werken wij nauw samen met andere specialisten en organisaties in uw omgeving. Denk hierbij aan: huisarts, apotheek, welzijnsorganisaties, ziekenhuis, hospice, ergotherapeut, fysiotherapeut en logopedist. Ook betrekken wij uw familieleden, mantelzorgers en vrijwilligers voor de benodigde zorg en ondersteuning.

Aanvullende informatie thuiszorgteam Wieringen - Wieringermeer

Positieve gezondheid

Binnen Thuiszorg Samen omarmen we de benadering van positieve gezondheid. Positieve gezondheid is een benadering binnen de gezondheidszorg die niet de ziekte, maar een betekenisvol leven van mensen centraal stelt. De nadruk ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens en niet op de beperkingen of ziekte zelf. Meer over positieve gezondheid vindt u hier.

Verpleegkundig Technisch Team

Het verpleegkundig technisch team (VTT) van Samen maakt het mogelijk om zorg die voorheen in het ziekenhuis werd verricht ook thuis te verrichten. Het VTT wordt ingezet door de arts voor verpleegtechnische zorg. Meer informatie over ons verpleegkundig technisch team vindt u hier.

Gespecialiseerd Verpleegkundigen

Binnen Samen zijn verschillende gespecialiseerd verpleegkundigen werkzaam. Zij verlenen niet alleen verpleegkundige zorg, maar ondersteunen ook collega’s wanneer het gaat om complexe zorg- en behandelvragen. Klik hier voor meer informatie.

Aanvragen thuiszorg

Om thuiszorg te krijgen heeft u een beschikking thuiszorg en/of een WMO-indicatie van de gemeente nodig.

De wijkverpleegkundige is uw eerste aanspreekpunt als u zorg aan huis nodig heeft. Zij bespreekt met u wat u zelf nog kunt, wat uw sociale kring voor u kan betekenen en welke verpleging en verzorging nodig is. Hier vindt u per team de contactgegevens van onze wijkverpleegkundigen.

Appartementen in dit thuiszorggebied

Via Wooncompagnie kunt u een appartement huren in Lelypark. Voor meer informatie en contact neemt u contact op met Wooncompagnie via hun website.

Via het bemiddelingsbureau Zorg en Wonen van Samen kunt u een appartement huren in Hof van Wieringen & Ulkediep in Hippolytushoef. Voor meer informatie en contact kunt u contact opnemen met Yvonne Riemens – van Woesik.

Tel: 088- 619 4100 E-mail: yvonne.van.woesik@wzgsamen.nl

De toewijzing of voordracht van een woning vindt plaats op basis van o.a. de zorgurgentie, hierdoor kan uw plaats op de wachtlijst tussentijds wijzigen. Om deze reden verstrekt Samen geen informatie over uw plaats op de wachtlijst.

Wilt u zich direct aanmelden voor een woning in een van deze locaties? Vult u dan ons aanmeldingsformulier in.

Uw wijkverpleegkundigen

Zorgkaart

Thuiszorgteam Wieringen - Wieringermeer is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering.

Contact


Voor algemene vragen belt u: 088 - 619 4000


Voor vragen over zorg en wonen belt u:Bemiddelingsbureau Zorg en Wonen


"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.