Verpleegkundig technisch team

Het verpleegkundig technisch team (VTT) van Samen maakt het mogelijk om zorg die voorheen in het ziekenhuis werd verricht ook thuis te kunnen verrichten.

Het VTT Samen bestaat uit een team van verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in het verrichten van en coachen op verpleegtechnische handelingen. In nauwe samenwerking met medisch specialisten, huisartsen, (wijk-)verpleegkundige en andere zorgprofessionals levert het VTT kwalitatief hoogwaardige zorg bij de cliënt thuis en bij cliënten binnen alle locaties van Samen.


24/7 bereikbaar
Het VTT verzorgt de verpleegkundige bereikbaarheid voor verpleegkundige en medische vragen. Het VTT triageert de hulpvraag van de cliënt naar de dienstdoende arts. Ook kan het VTT bij calamiteiten binnen Samen ingeschakeld worden. Het VTT kan binnen 30 minuten ter plaatse zijn en is 24/7 bereikbaar.

Inzet VTT

Het VTT wordt ingezet voor specialistische handelingen zoals:

  • Palliatieve sedatie
  • Pijnbestrijding (subcutaan/epiduraal/spinaal)
  • Infuusbehandeling, bijvoorbeeld antibiotica
  • Specialistische wondbehandeling
  • Ziekenhuis verplaatste zorg
  • Inbrengen sondes
  • Advies en voorlichting

VTT inschakelen

Tijdens kantoortijden kunnen artsen voor de inzet van verpleegtechnische zorg contact opnemen met de wijkverpleegkundige via 088-619 4595. Buiten kantoortijden is het VTT bereikbaar via 088–619 4695. Mailen kan ook naar verpleegkundigtechnischteam@wzgsamen.nl.

Thuiszorg Samen


Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Thuiszorg Samen? Neem contact met ons op via de onderstaande gegevens of kijk voor meer informatie op de pagina ‘Samen bij u thuis’."*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.