Logopedie

Kunnen vertellen wat u wilt, denkt en voelt… dat is belangrijk! Als praten om wat voor reden dan ook niet meer vanzelf gaat, dan kan logopedie u helpen. Ook als u rustiger wilt ademen, makkelijker en veiliger wilt slikken of als u twijfelt aan uw gehoor, kunt u bij onze logopedisten terecht.


De logopedisten van Revalidatie- & Behandelcentrum Samen weten alles over het ingewikkelde proces van spreken, begrijpen, horen, verstaan en slikken. Onze logopedisten zijn gespecialiseerd in de ouder wordende mens. In een individueel consult krijgt u handige tips en adviezen of kan er worden besloten dat een behandeling starten nodig is. U kunt bij ons terecht voor individuele logopedie of meedoen aan een training in groepsverband.

Bij welke klachten helpt logopedie?

  • Taalproblemen: wanneer u niet meer op de juiste woorden komt en u uw gedachten moeilijk onder woorden kunt brengen. Vaak wordt dit veroorzaakt door afasie;
  • Spraakproblemen: door verschillende aandoeningen, zoals Parkinson, een beroerte of ALS, kan spreken moeilijker gaan.
  • Stemklachten zoals heesheid of een schorre stem;
  • Gehoorproblemen: door een slecht gehoor verloopt de communicatie met anderen vaak moeizamer;
  • Kauw- en slikproblemen: door verschillende aandoeningen kunt u zich sneller verslikken of heeft u moeite met het doorslikken van drinken of voeding.
  • Logopedie bij Parkinson: wij zijn ook gespecialiseerd in logopedie voor Parkinsonpatiënten; zowel individueel als in groepsverband.

U kunt bij onze logopedisten terecht met al uw vragen, zodat u zo prettig en makkelijk mogelijk kunt communiceren en eten en drinken. Indien nodig schakelt de logopedist hulp in van andere behandelaren, zoals een diëtist of ergotherapeut.

Maak nu een afspraak

Lax vox stemtraining

Door de Lax Vox methode in te zetten, ontstaat er meer balans tijdens het stemgeven, waardoor de spiermassa ontspannen kan werken en daardoor kan herstellen.

Lax Fox Stemtraining

Stemvorming

In de therapie krijgt u uitleg over uw stem en de werking ervan. We werken aan het opbouwen van een draagkrachtige, (meer) heldere, spreekstem.

Stemvorming

Contact of een afspraak maken


"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.