Revalideren bij Samen

Gaat u revalideren na een aandoening of ongeval of ondervindt u gevolgen van een ziekte en heeft u therapie of behandeling nodig? Ons gespecialiseerd revalidatieteam bestaat uit behandelaren en zorgmedewerkers die nauw met elkaar samenwerken. Samen kijken we naar uw behoefte en beoordelen we welke begeleiding u nodig heeft, met als doel dat u zo snel mogelijk weer naar huis kunt en thuis kunt blijven wonen.


Revalidatie- en Behandelcentrum Samen richt zich specifiek op revalidanten, die gevolgen ondervinden van een ziekte, aandoening of ongeval. We hebben ervaring met de dingen waar u tegenaan loopt. Dat helpt. Maar nog belangrijker vinden we het om te luisteren, naar hoe het voor u is. Samen met u en uw naasten zoeken we naar oplossingen. We willen u helpen uw kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden. Of zelfs te verbeteren. Eén ding is zeker: u staat er niet alleen voor.

Kenmerken

Specialisaties
 • Beroerte en niet aangeboren hersenletsel
 • Orthopedische ingrepen
 • Trauma revalidatie
 • Amputatie
 • Longaandoeningen
 • Ziekte van Parkinson
Uw behandelteam
 • Gespecialiseerd zorgteam
 • Specialist Ouderengeneeskunde
 • Basisarts en Verpleegkundig specialist
 • Fysiotherapeut
 • Logopedist
 • Ergotherapeut
 • Diëtist
 • Psycholoog

Revalidatie in ons behandelcentrum

Tijdens uw revalidatie leert u uw mogelijkheden goed te benutten, zodat u in uw dagelijks leven zoveel mogelijk zelfstandigheid kunt bereiken. Door training, begeleiding en adviezen werken wij samen met u aan een optimaal herstel. Soms zijn hier aanpassingen of hulpmiddelen voor nodig waarbij wij u zullen begeleiden. Het revalidatieteam bestaat uit zorgmedewerkers, de medische dienst, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, psychologen, bewegingsagogen en maatschappelijk werk. Daar waar uw doelen erom vragen zullen deze experts betrokken zijn bij uw revalidatie. De specialist ouderengeneeskunde heeft contact met uw huisarts of de specialist uit het ziekenhuis.

Ambulant revalideren

U slaapt thuis in uw eigen bed en komt naar het revalidatiecentrum om verder te revalideren. Uw revalidatietraject vanuit huis voortzetten is belangrijk om de overgang van de revalidatie-afdeling naar huis te versoepelen. Immers, als u thuiskomt na uw revalidatie kunt u met beperkingen geconfronteerd worden. Tijdens de revalidatie vanuit huis spelen we verder op uw revalidatiedoelen in. U komt vanuit huis twee tot drie keer per week voor behandeling naar het revalidatiecentrum voor een periode van gemiddeld drie tot zes weken. Het revalidatieprogramma wordt opgesteld passend bij uw revalidatiedoelen. De behandelingen vinden overdag plaats, individueel of in een groep. Tussen de behandelingen door verblijft u op de afdeling, kunt u naar het restaurant, tuin of gebruik maken van de relaxruimte. Meer informatie over ons revalidatietraject vindt u ook hier.

Vervoer

Wanneer u op ons revalidatiecentrum verblijft of revalideert vanuit huis, bent u zelf verantwoordelijk voor het organiseren van vervoer. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan het ziekenhuis, naar onze revalidatieafdeling of een specialist elders. De kosten hiervoor worden in veel gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar. Meer informatie hierover vindt u hier.

Samenwerken

We hebben contracten met bijna alle zorgverzekeraars en werken nauw samen met alle betrokken partijen, zoals het ziekenhuis. Hiervoor hebben wij nauw contact met zowel de Noordwest Ziekenhuis groep in Alkmaar en Den Helder als het Dijklander ziekenhuis in Hoorn. Dankzij dit nauwe contact is al direct bij de opname bekend welke behandeling u nodig heeft, waarna u na gemiddeld zes weken terug naar huis gaat. Mocht u vervolgens nog thuiszorg of een andere vorm van zorg nodig hebben, dan maken we daarover graag direct goede afspraken met u.

Algemene voorwaarden

Samen hanteert de landelijke, door brancheorganisaties en cliëntenorganisaties opgestelde, algemene voorwaarden. In de algemene voorwaarden staan de rechten en plichten van de cliënt en wat zorgorganisaties in de zorgovereenkomst en het zorgleefplan met de cliënt afspreken. Klik hier voor de voorwaarden.

"Toen ik een nieuwe heup kreeg, mocht ik naar het revalidatiecentrum. Ik woonde namelijk alleen en ik was ontzettend blij dat ik hiernaartoe mocht. Ik werd heel goed verzorgd en de therapie was ook goed. De medewerkers waren vriendelijk en ik kon van alles aan hen vragen."

Krijg een indruk van ons revalidatie- en behandelcentrum


Neem contact met ons op

Marja Breed en Lisanne ter Wee


Marja Breed en Lisanne ter Wee zijn uw eerste aanspreekpunten wanneer u komt revalideren in Magnushof. Wilt u meer weten over revalideren bij Samen? Neem dan contact met ons op.Bemiddelingsbureau Zorg en Wonen


"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorgkaart

Revalidatie- en Behandelcentrum Samen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering.