De Bron

Vlakbij het centrum van Schagen, in de rustige wijk Hoep Noord ligt De Bron. Een ruime, lichte locatie waar bewoners gezellig kunnen biljarten, koffie kunnen drinken in de Carrousel of in het restaurant en kunnen deelnemen aan één van de vele georganiseerde activiteiten.

In De Bron staan onze medewerkers 24 uur per dag voor u klaar. Als u in De Bron woont, kunt u gewoon uw eigen dagindeling bepalen. Wij houden rekening met uw gewoonten en wensen. Slaapt u graag uit, of bent u juist vroeg op? Ieder mens is uniek. We leren u graag kennen, zodat we u kunnen bieden waar u behoefte aan heeft.

U verblijft op één van onze vier afdelingen Gracht, Markt, Slot of Toren. Hier heeft u uw eigen appartement dat u naar eigen smaak in kunt richten. In De Bron zit alle zorg onder één dak, zoals wonen met zorg en wonen voor mensen met dementie. Op de afdeling Gracht wonen bewoners met dementie met elkaar op één open afdeling.


Kogerlaan 36A
1741 DA Schagen

Telefoonnummers afdelingen
Afdeling Gracht: 088 – 619 4370
Afdeling Markt: 088 – 619 4380
Afdeling Slot: 088 – 619 4390
Afdeling Toren: 088 – 619 4400

Kenmerken locatie

Woonvormen
 • Wonen met zorg
Voorzieningen
 • Activiteitenprogramma
 • Kapper
 • Winkel
 • (Beleef)tuin
 • Terras
 • Duo-fiets
 • Fietslabyrint
 • Restaurant
 • Dagactiviteiten
Locatie
 • Openbaar vervoer op loopafstand
 • Ruim winkelaanbod op loopafstand
 • Bibliotheek op loopafstand
 • Gratis parkeermogelijkheid

Wonen met zorg in De Bron

In De Bron bieden wij 24 uurs zorg in uw eigen appartement die u naar eigen smaak kunt inrichten. Liefdevolle zorg wordt geleverd door deskundige medewerkers die op een persoonlijke wijze met onze bewoners omgaan. De medewerker kent de identiteit en achtergrond van de bewoner, respecteert deze en komt bovenal tegemoet aan de zorg-, leef- en welzijnsgewoonten. Dit maakt dat de bewoners bij ons kunnen wonen zoals ze dat thuis gewend waren.

Naast het verlenen van zorg, betrekt en stimuleert de medewerker de bewoner bij de voor de bewoner betekenisvolle activiteiten. Door de stimulerende houding van onze medewerkers zorgen we voor een positieve sfeer in de leefomgeving, zodat onze bewoners zich veilig en prettig voelen en ook mantelzorgers en vrijwilligers zich welkom voelen. Dit betekent met name meer oog voor eigen regie, de eigenheid van bewoners, en de gewoonten van vroeger. Meer informatie over onze visie op wonen en welzijn vindt u hier.

Dagbesteding

In het gebouw bruist het regelmatig van de activiteiten en kunt u elkaar ontmoeten in onze centrale ruimtes. Zo kunt u deelnemen aan spel-, bewegings-, creatieve- en muziek activiteiten met ondersteuning van medewerkers en vrijwilligers. Bent u graag buiten, dan heeft u de mogelijkheid om te tuinieren, wandelen, of fietsen op de duofiets. U voelt zich vast snel thuis in De Bron.

Zo lang mogelijk zelfstandig

Woont u nog zelfstandig thuis, maar kunt u wel wat structuur in uw dag gebruiken? Dan kunt u bij ons terecht voor dagactiviteiten. Samen met een groep besteden we de dag op een gestructureerde manier. Zo kunt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Specialistische zorg

Bij Samen bieden we gespecialiseerde en persoonlijke zorg voor uw aandoening en gezondheidsprobleem. Samen met u stemmen we af hoe we u het beste kunnen ondersteunen.

Specialistische zorg

Medisch Specialisten

Bij Samen hebben we diverse medisch specialisten. Klik hier voor meer informatie.

Gespecialiseerd Verpleegkundigen

Binnen Samen zijn verschillende gespecialiseerd verpleegkundigen werkzaam. Zij verlenen niet alleen verpleegkundige zorg, maar ondersteunen ook collega’s wanneer het gaat om complexe zorg- en behandelvragen. Klik hier voor meer informatie.

Psycholoog

Onze psychologen hebben veel kennis van problemen die kunnen voorkomen bij de ouder wordende mens. Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheden.

Geestelijke verzorging

De geestelijk verzorgers zijn beschikbaar voor iedereen, ongeacht geloofs- of levensbeschouwing, die op één van de locaties van Samen woont of werkt. Dat geldt ook voor naasten en/of mantelzorgers van bewoners. Klik hier voor meer informatie.

“Wij zijn erg tevreden zoals jullie met de bewoners omgaan. Een grote pluim!”

Werken in De Bron?

We zijn op zoek naar enthousiaste collega’s. Ga naar werkenbijsamen.nl voor ons huidige vacactureaanbod!

Zorgkaart

Samen, Locatie De Bron is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering.

Volg ons op Facebook

Kosten en indicatie

Om in De Bron te kunnen wonen, heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het CIZ bepaalt op welke zorg u recht heeft. Met een indicatie kunt u het grootste deel van de kosten via de wet langdurige zorg (wlz) vergoed krijgen. Wel wordt een eigen bijdrage gevraagd, die door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) wordt geïnd. Voor meer informatie over uw eigen bijdrage kunt u terecht op de website van het CAK.

Samen Vrienden

“Stichting Samen Vrienden” financiert regelmatig extra activiteiten voor bewoners van Samen. Een dagje uit bijvoorbeeld. Hiervoor is dan een rolstoelbus nodig. Samen Vrienden bezit twee rolstoelbussen en samen met vrijwillige chauffeurs zorgen zij ervoor dat bewoners van Samen daarvan gebruik kunnen maken. Klik hier voor meer informatie.

Contact

Yvonne Riemens - van Woesik


Yvonne Riemens – van Woesik is uw eerste aanspreekpunt wanneer u in De Bron wilt gaan wonen. Zij begeleidt u van het eerste gesprek tot de uiteindelijke opname.

Wilt u weten hoe lang de verwachte wachttijd voor een woning in De Bron is? Bekijk hier ons actuele wachtlijstoverzicht.

Yvonne is te bereiken via:Bemiddelingsbureau Zorg en Wonen


"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.