Diëtetiek

Eten en drinken is niet alleen genieten. Het is ook erg belangrijk. Want als u goed en voldoende eet, ondersteunt dat uw gezondheid. Als u ziek bent, hebt u mogelijk minder zin om te eten en drinken. Uw lichaam heeft dan echter wel net zoveel – of zelfs meer – voedingsstoffen nodig. Een goed en gevarieerd eetpatroon kan ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk in een goede conditie blijft.


Onze diëtist helpt u bewuster te kijken naar uw voedingspatroon. Wij zijn er om u te helpen met uw voeding, bijvoorbeeld als u ondervoed bent, u overgewicht heeft, diabetes, decubitus of u gebruik maakt van sondevoeding. De diëtist gaat samen met u op zoek naar een eetpatroon waarin gezond en genieten samengaan. Op een manier die past bij wie u bent, hoe u leeft en waar u van houdt. Een individueel, uniek plan van aanpak. Ook kan de diëtist een door artsen voorgeschreven dieet vertalen naar een praktisch advies. Een nieuwe manier van eten is soms best even doorbijten. Gelukkig is de diëtist er goed in om u te motiveren.

Wanneer kan de diëtist u helpen?

  • Bij een blijvende slechte eetlust, veel afvallen of ondergewicht;
  • Bij problemen met kauwen of met slikken;
  • Bij maag-, darm-, lever- of hartklachten;
  • Bij langdurige en/of regelmatig terugkerende obstipatie;
  • Als u veel vocht vasthoudt;
  • Als u aan het herstellen bent van een zware operatie;
  • Als u sondevoeding krijgt of nodig heeft;
  • Bij een ziekte of aandoening die vraagt om andere voeding, zoals ziekte van Parkinson of COPD.

Natuurlijk kunt u ook zonder klachten onze diëtisten terecht. Wij helpen u graag met advies over gezonde en gevarieerde voeding die past bij  uw levensstijl.

Collega diëtisten die contact willen kunnen hier contact opnemen met ons.

Maak nu een afspraak

Directe toegankelijkheid

U kunt zowel met als zonder verwijzing van de huisarts direct terecht bij de diëtist. Wanneer u contact opneemt met onze diëtisten doen zij eerst een telefonische screening waarin een beeld wordt gevormd van uw situatie. Vervolgens heeft u intakegesprek waarna de diëtist een op maat gemaakt praktisch advies voor u maakt.

Contact of een afspraak maken


U kunt zelf een afspraak maken bij de diëtist, maar het kan ook zo zijn dat u een verwijzing heeft gekregen van bijvoorbeeld uw huisarts. In allebei de gevallen kunt u bij ons terecht. Per jaar wordt er vanuit de basisverzekering 3 uur vergoed, u betaalt hiervoor wel eigen risico. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering worden mogelijk extra uren vergoed. Dit kunt u nakijken in de polisvoorwaarden of op Diëtist zorgvergoeding. Afhankelijk van de hulpvraag kunnen we u aan huis behandelen. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Wilt u meer informatie of een afspraak maken?Bemiddelingsbureau Zorg en Wonen


"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.