Bewegingsagogie

De bewegingsagogen binnen Revalidatie- & Behandelcentrum Samen houden zich bezig met het organiseren, ontwikkelen en aanbieden van sport- en bewegingsactiviteiten voor de ouder wordende cliënt met één of meerdere beperkingen op lichamelijk-, sociaal-, emotioneel- of cognitief gebied.

Met het aanbieden van sport- en bewegingsactiviteiten leveren de bewegingsagogen een bijdrage aan de sociale, psychische en/of lichamelijke ontwikkeling van cliënten. De begeleiding is gericht op het activeren en optimaliseren van het bewegingsgedrag en de bewegingsvaardigheid.

De activiteiten die worden aangeboden kunnen bestaan uit specifieke sporten, spelvormen, recreatieve bezigheden of dagelijkse bewegingsvormen als fietsen en lopen (individueel of in groepsverband).


Samen Fitness
Magnushof
Jacob Ruijsdaellaan 30
1741 KW Schagen

De bewegingsagogen bieden de bewoners van Woonzorggroep Samen het volgende aan:

Beweeglessen

Wekelijks worden er beweeglessen (stoelgym) gegeven op de locaties (met behandeling). Tijdens de beweegles worden diverse (spier)versterkende oefeningen gedaan (met en zonder muziek), (geheugen)spelletjes, daarnaast is het samen bewegen vooral ook heel leuk en gezellig met elkaar.

Individuele beweegactiviteiten

Op aanvraag van de fysiotherapeut wordt de bewegingsagoog ingezet, bijvoorbeeld na revalidatie. Daarnaast kan de bewegingsagoog ook worden ingezet als de bewoner bijvoorbeeld niet aan kan sluiten tijdens de groepsles en/of specifieke wensen heeft. Dit kan betekenen dat de bewegingsagoog met de bewoner cliënt gaat bewegen en/of het zorgteam en het sociaal netwerk van de familie wordt ingezet met hulp van de bewegingsagoog.

Zwemtherapie / vrij zwemmen

In het hydrobad van locatie Magnushof, Schagen, bieden wij ook verschillende beweegactiviteiten aan voor bewoners. Wij maken onderscheid tussen individuele zwemtherapie en vrij zwemmen.

Zwemtherapie: Als er een behandeldoel is worden de fysiotherapeut en bewegingsagoog ingezet. Zwemtherapie levert een belangrijke bijdrage aan het lichamelijke en geestelijke welzijn, versterkt de spieren en mobiliseert de ledematen zonder het lichaam te veel te belasten.

Vrij zwemmen voor bewoners: De bewoner kan individueel of met een klein groepje zwemmen in het hydrobad. De begeleiding van een groepje bewoners wordt verzorgd door het zorgteam. Individueel kan met het zorgteam of iemand uit het sociale netwerk van de bewoner gezwommen worden. Dit gaat in overleg met het zorgteam.

De bewegingsagogen beheren de agenda voor de beschikbaarheid van het hydrobad, daarnaast geven zij het zorgteam uitleg over de tillift indien nodig.

Klik hier voor de prijzen.

Fitness voor bewoners en voor klanten uit Schagen en omgeving

Woonzorggroep Samen heeft zijn eigen fitness ‘Samen Fitness’ voor de oudere en/of revaliderende doelgroep en medewerkers. Een gezellige fitness waar je samen kunt komen fitnessen in een veilige omgeving. De bewegingsagogen begeleiden leden tijdens de fitness bijvoorbeeld door het maken van trainingsschema’s. Daarnaast worden er ook groepstrainingen gegeven zoals bootcamp en balanstraining.

Naast het sporten in de fitnesszaal biedt Samen Fitness ook Aquafit aan in het hydrobad, dit is een groepsles. Voor de Samen Fitness leden is het ook mogelijk individueel (met of zonder bewegingsagoog) het hydrobad te gebruiken.

Klik hier voor de prijzen.

Contact


Wilt u meer informatie over onze diensten? U kunt ons iedere werkdag van 08.30 tot 17.00 uur of op zaterdag van 08.00 tot 12.00 bellen met vragen of opmerkingen.


"*" geeft vereiste velden aan