Maria Mater

’t Veld is een klein dorp met een dorpswinkel, een bakkerij, slagerij, kapsalon, cadeauwinkel én een complex met seniorenwoningen: Maria Mater. De bewoners van ’t Veld kennen Maria Mater dan ook als dé ontmoetingsplaats voor ouderen.

Wonen in Maria Mater betekent dat men kan wonen in een veilige woonomgeving, waarin men bereid is naar elkaar om te kijken. Een sociale woonomgeving waarin men elkaar kan ontmoeten en waar activiteiten met elkaar worden georganiseerd. Het is van belang dat bewoners hun eigen leven kunnen leiden, zoals zij dit altijd hebben gedaan. Juist omdat zij kunnen vertrouwen op ondersteuning en zorg die volgens afspraak wordt geleverd, maar ook altijd op niet geplande momenten kunnen oproepen in het geval van nood. Daarnaast kan men gebruik maken van ondersteunende diensten, zoals een boodschappenservice of klussendienst.

U kunt in Maria Mater wonen in uw eigen huur- of koopappartement en gebruik maken van Thuiszorg Samen of intensieve langdurige zorg. Hierdoor kunt u alle benodigde zorg en ondersteuning volgens uw eigen behoeften en wensen in uw eigen woning ontvangen worden. U kunt dan langer blijven wonen in uw eigen woning zonder te hoeven verhuizen.

 


Oranjelaan 59
1735 HP 't Veld
088 - 619 4260

Kenmerken locatie

Woonvormen
 • Wonen met zorg
 • Huren met zorg dichtbij
 • Wonen in buurtjes
 • Gespikkeld wonen
Voorzieningen
 • Activiteitenprogramma
 • Winkel
 • Terras
 • Duo-fiets
Locatie
 • Openbaar vervoer op loopafstand
 • Ruim winkelaanbod op loopafstand
 • Gratis parkeermogelijkheid

Wonen met zorg in Maria Mater

In Maria Mater bieden wij 24 uurs zorg in de appartementen, die u naar eigen smaak kunt inrichten. Liefdevolle zorg wordt geleverd door deskundige medewerkers die met onze bewoners binnen de langdurige zorg omgaan met een persoonsgerichte benadering die aansluit bij de bewoner en de levensfase waarin deze zich bevindt. Dit betekent dat de medewerker de identiteit en achtergrond van de bewoner kent, respecteert en bovenal tegemoetkomt aan zorg-, leef- en welzijnsgewoonten. Dit maakt dat de bewoners bij ons kunnen wonen zoals ze dat thuis gewend waren. Onze medewerkers leren de bewoner, met zijn gewoontes, zo goed mogelijk kennen.

Naast het verlenen van zorg, betrekt en stimuleert de medewerker de bewoner bij de voor de bewoner betekenisvolle activiteiten. Door de stimulerende houding van onze medewerkers zorgen we voor een positieve sfeer in de leefomgeving, zodat onze bewoners zich veilig en prettig voelen en ook mantelzorgers en vrijwilligers zich welkom voelen. Dit betekent met name meer oog voor eigen regie, de eigenheid van bewoners, en de gewoonten van vroeger. Meer informatie over onze visie op wonen en welzijn vindt u hier.

Wonen in buurtjes

In Maria Mater woont u in een buurtje. Een buurtje is een geclusterde woonvorm van meerdere appartementen rondom de buurtkamer en ontmoetingsruimte. Bewoners geven samen vorm aan de vorm van ontmoeting die passend is bij de behoefte. De woonbegeleider geeft hierin de nodige ondersteuning. Op een buurtje wordt de totale zorg en welzijn door een kleine groep medewerkers georganiseerd rondom de bewoners. ​

Huurappartementen

Naast appartementen voor bewoners met zorg beschikt Maria Mater over huurappartementen. Via het bemiddelingsbureau Zorg en Wonen van Samen kunt u een appartement huren in Maria Mater. Voor meer informatie en contact kunt u contact opnemen met Evelien de Boer en Jorine Harder

Tel: 088- 619 4100         E-mail: zorgbemiddeling@wzgsamen.nl

Wilt u zich direct aanmelden voor een woning in een van deze locaties? Stuur ons dan het ingevulde formulier ‘aanmelding huurappartement’ toe.

Wanneer u een appartement koopt of huurt in één van deze locaties kunt u thuiszorg ontvangen van Thuiszorg Samen. Klik hier voor meer informatie over Thuiszorg Samen.

 

Specialistische zorg

Bij Samen bieden we gespecialiseerde en persoonlijke zorg voor uw aandoening en gezondheidsprobleem. Samen met u stemmen we af hoe we u het beste kunnen ondersteunen.

Specialistische zorg

Medisch Specialisten

Bij Samen hebben we diverse medisch specialisten. Klik hier voor meer informatie.

Gespecialiseerd Verpleegkundigen

Binnen Samen zijn verschillende gespecialiseerd verpleegkundigen werkzaam. Zij verlenen niet alleen verpleegkundige zorg, maar ondersteunen ook collega’s wanneer het gaat om complexe zorg- en behandelvragen. Klik hier voor meer informatie.

Psycholoog

Onze psychologen hebben veel kennis van problemen die kunnen voorkomen bij de ouder wordende mens. Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheden.

Geestelijke verzorging

De geestelijk verzorgers zijn beschikbaar voor iedereen, ongeacht geloofs- of levensbeschouwing, die op één van de locaties van Samen woont of werkt. Dat geldt ook voor naasten en/of mantelzorgers van bewoners. Klik hier voor meer informatie.

“Ik wilde graag zelfstandig blijven wonen, maar thuis ging het echt niet meer. Ik kon de trap niet meer op komen. Nu woon ik in Maria Mater. Nog steeds zelfstandig, maar ik kan wel altijd rekenen op de hulp die ik nodig heb. En als het zelfstandig niet meer gaat, dan kan ik dag en nacht gebruikmaken van de aanwezige zorg en ondersteuning.”

Werken in Maria Mater?

We zijn op zoek naar enthousiaste collega’s. Ga naar werkenbijsamen.nl voor ons huidige vacatureaanbod!

Zorgkaart

Samen, Locatie Maria Mater is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering.

Volg ons op Facebook

Kosten en indicatie

Om in Maria Mater te kunnen wonen, heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het CIZ bepaalt op welke zorg u recht heeft. Met een indicatie kunt u het grootste deel van de kosten via de wet langdurige zorg (wlz) vergoed krijgen. Wel wordt een eigen bijdrage gevraagd, die door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) wordt geïnd. Voor meer informatie over uw eigen bijdrage kunt u terecht op de website van het CAK.

Samen Vrienden

“Stichting Samen Vrienden” financiert regelmatig extra activiteiten voor bewoners van Samen. Een dagje uit bijvoorbeeld. Hiervoor is dan een rolstoelbus nodig. Samen Vrienden bezit twee rolstoelbussen en samen met vrijwillige chauffeurs zorgen zij ervoor dat bewoners van Samen daarvan gebruik kunnen maken. Klik hier voor meer informatie.

Contact

Evelien de Boer

Jorine Harder


Evelien de Boer en Jorine Harder zijn uw eerste aanspreekpunt wanneer u in Maria Mater wilt gaan wonen. Zij begeleidt u van het eerste gesprek tot de uiteindelijke opname.

Wilt u weten hoe lang de verwachte wachttijd voor een woning in Maria Mater is? Bekijk hier ons actuele wachtlijstoverzicht.

Evelien de Boer en Jorine Harder zijn te bereiken via:Bemiddelingsbureau Zorg en Wonen


"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.