Gespecialiseerd verpleegkundigen

Binnen Samen zijn verschillende gespecialiseerd verpleegkundigen werkzaam. Zij verlenen niet alleen verpleegkundige zorg, maar ondersteunen ook collega’s wanneer het gaat om complexe zorg- en behandelvragen.


De gespecialiseerd verpleegkundigen fungeren als een adviseur/expert/vraagbaak voor heel Woonzorggroep Samen. Binnen Samen hebben we gespecialiseerd verpleegkundigen voor onderstaande aandachtsgebieden:

  • GGZ verpleegkundigen
  • Palliatieve en oncologische zorg
  • Gespecialiseerd wondverpleegkundigen

GGZ Verpleegkundigen

Onze GGZ verpleegkundigen zijn voor alle locaties van Samen inzetbaar als adviseur voor alle zorgteams. Zij richten zich met name op het ondersteunen van de zorgverleners bij complexe zorg- en behandelvragen van cliënt, met als doel het optimaliseren van de kwaliteit van zorg en welzijn rondom de cliënt. Ook geven zij persoonlijke begeleiding aan bewoners en familieleden van mensen met een psychiatrisch verleden al dan niet gecombineerd met probleemgedrag. De GGZ verpleegkundigen geven scholingen en trainingen op het gebied van hun specialismen en functioneren als gesprekspartner voor de behandelaars en mantelzorgers.

Palliatieve en oncologische zorg

De gespecialiseerd verpleegkundige palliatieve en oncologische zorg zijn inzetbaar binnen de gehele organisatie bij zowel de langdurige zorg als thuiszorg. De verpleegkundigen kijken objectief mee met de zorgmedewerker in het dossier en op de werkvloer. De combinatie van kennis in de thuiszorg, wijkverpleegkundige, langdurige zorg, hospice care en ziekenhuiservaring maakt dat zij alles in huis hebben om de palliatieve en terminale cliënt goed te kunnen begeleiden samen met hun naasten, de desbetreffende zorgverleners en (huis) artsen. Klik hier om contact op te nemen met onze gespecialiseerd verpleegkundigen palliatieve en oncologische zorg.

Gespecialiseerd wondverpleegkundigen

De gespecialiseerd wondverpleegkundigen zijn in de hele organisatie inzetbaar en gespecialiseerd in vragen rondom wondzorg. De wondverpleegkundigen begeleiden en adviseren cliënten bij complexe wonden en ondersteunen collega’s die de reguliere wondzorg uitvoeren.

Consulent gedrag en positieve gezondheid

De consulent gedrag en positieve gezondheid is inzetbaar voor alle locaties van Samen en als adviseur voor de thuiszorgteams. De consulent gedrag en positieve gezondheid richt zich met name op het ondersteunen van de zorgverleners bij complexe zorg- en benaderingsvragen van de cliënten op het gebied van dementie. Het doel hiervan is het optimaliseren van de kwaliteit van zorg en welzijn rondom de cliënten, zodat zij meer kwaliteit van leven ervaren.

Positieve gezondheid past daar heel goed bij. We willen als organisatie graag werken met het model positieve gezondheid als basis, omdat dit goed bij onze visie past. De consulent gedrag en positieve gezondheid geeft trainingen, doet gesprekken en is contactpersoon voor heel Woonzorggroep Samen in het regionetwerk “Noordkop gezond voor elkaar”.