Verpleging en verzorging thuis

Thuiszorg Samen biedt u een uitgebreid aanbod aan diensten bij uw thuis. Bijvoorbeeld wanneer u thuis wilt blijven wonen met een chronische ziekte, wacht op een operatie of ondersteuning  nodig heeft bij dagelijkse handelingen. Samen met u kijken we wat u zelf nog kunt en waarmee u hulp nodig heeft.


Uw aanspreekpunt

De wijkverpleegkundige is de spil in de zorgverlening wanneer u thuis zorg ontvangt. Samen met de wijkverpleegkundige bespreekt u wat u zelf nog kunt en wat voor aanvullende zorg er nodig is. Ook onderhoudt de wijkverpleegkundige contacten met u, uw familie, uw huisarts en het zorgteam, zodat de zorg geleverd wordt zoals u dit samen heeft afgesproken.

Verzorging

Onder verzorging valt ondersteuning bij het uitvoeren van (dagelijkse) handelingen, zoals opstaan en naar bed gaan, wassen en douchen, aan- en uitkleden, scheren en bijvoorbeeld het innemen van medicijnen. Samen wordt er eerst gekeken welke hulpmiddelen er ingezet kunnen worden om handelingen zelf uit te voeren en waar dit niet lukt kan de thuiszorg ondersteuning bieden.

Gespecialiseerde verpleging

Onder verpleging valt onder andere medicijnen toedienen, wondzorg, blaas spoelen, infuus verzorgen, pijnbestrijding, stomazorg en nog vele andere handelingen. Afhankelijk van uw situatie ontvangt u de zorg die u nodig heeft. Samen met u, uw naasten en eventueel uw huisarts overleggen we waar u behoefte aan heeft. En als uw situatie verandert, passen wij de zorg daarop aan. Zorg op maat, door gediplomeerde zorgmedewerkers. Want iedere situatie is anders en vraagt om een eigen aanpak en specifieke kennis van zaken.

Het verpleegkundig technisch team biedt u de mogelijkheid om thuis specialistische handelingen te laten uitvoeren, zodat u hiervoor niet naar het ziekenhuis hoeft. Lees hier meer over het Verpleegkundig Technisch team.

Kosten en vergoedingen

Om de thuiszorg vergoed te krijgen, heeft u een indicatie thuiszorg nodig. Deze indicatie, in overleg met u, door één van onze wijkverpleegkundigen vastgesteld. In de indicatie staat precies beschreven op welke thuiszorg u recht heeft. Uw zorgverzekeraar vergoedt de geleverde thuiszorg. Heeft u meer zorg nodig, dan kijkt de wijkverpleegkundige samen met u naar de mogelijkheden voor een langdurige zorg indicatie.

Particuliere thuiszorg

Wij bieden ook particuliere thuiszorg. U heeft dan geen indicatie thuiszorg nodig. U betaalt de thuiszorg dan zelf. Op deze pagina vindt u meer informatie over particuliere thuiszorg.

Aanvragen en contact


Wilt u meer informatie over verpleging of verzorging thuis? Neem dan contact met ons op via de onderstaande gegevens. Een van onze wijkverpleegkundigen komt graag bij u thuis om samen met u uw zorgvraag te bespreken.Bemiddelingsbureau Zorg en Wonen


"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.