Persoonsalarmering

U redt zich prima thuis en wilt nog van alles blijven doen. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Met persoonsalarmering kunt u in geval van nood direct hulp inschakelen. Dat geeft u en uw naasten een veilig gevoel. 


Hoe werkt persoonsalarmering?

Thuiszorg Samen biedt persoonsalarmering aan via Altide Medisch Servicecentrum. Altide biedt een betrouwbaar en stabiel vangnet bij nood. 

Bij Altide is dag en nacht een verpleegkundige met BIG-registratie aanwezig. Uw melding wordt te allen tijde op de juiste manier opgevolgd: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Zo kunt u zo lang mogelijk veilig en comfortabel thuis blijven wonen. En wanneer het nodig is, regelt Altide dat de juiste zorg wordt ingezet door het snel inschakelen van een mantelzorger of professionele hulp.

 

 

 

Aanmelding en contactpersonen

Bij het aanmelden voor de alarmopvolging dient u twee contactpersonen uit uw eigen netwerk in te vullen op het formulier. Het is belangrijk dat deze contactpersonen op een oproepbare afstand van u woonachtig zijn, zodat zij snel ter plaatse zijn in geval van een alarmoproep. Als derde optie kunt u kiezen voor alarmopvolging door Samen.

Bent u niet in de mogelijkheid bent om twee contactpersonen uit uw eigen netwerk op te geven, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de wijkverpleegkundige in uw werkgebied. Zij kan samen met u naar verdere mogelijkheden kijken. U kunt dan contact opnemen met het Bemiddelingsbureau Zorg & Wonen van Samen via 088 – 619 4100 (maandag t/m vrijdag 8:00 – 17:00 uur) of mail naar zorgbemiddeling@wzgsamen.nl.

Persoonlijke alarmering

Persoonsalarmering is persoonlijk en staat op één naam. Het is niet toegestaan om voor een huisgenoot of partner uw ‘eigen’ alarmsysteem te gebruiken. Wel kan men een extra pols- of halszender aanvragen voor bijvoorbeeld een partner of degene met wie u samenwoont. Dit kunt u realiseren via Altide.

Wijzigingen doorgeven

U bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van wijzigingen aan Altide. Dit betreft wijzigingen in de contactpersonen en/of contactgegevens, adreswijzigingen, en andere relevante gegevens. Zorg ervoor dat deze wijzigingen tijdig en correct worden doorgegeven.

Toegang tot woning op (vakantie)parken

Indien u woonachtig bent op een (vakantie)park en er is een slagboom aanwezig, moet de thuiszorg 24/7 met een auto uw woning op het park kunnen betreden. Als er sprake is van een slagboom of een vergelijkbare toegangsbelemmering, moet er een sleutelkluis aanwezig zijn met bijvoorbeeld de tag of sleutel van de slagboom/toegangsbelemmering. Dit dient u zelf te regelen met de parkbeheerder.

Veiligheid en toegankelijkheid woning

U dient zorg te dragen voor:

  • Goede verlichting rondom de woning
  • Duidelijk en zichtbaar huisnummerbord bij de woning
  • Een zichtbare sleutelkluis bij de voordeur waar te allen tijde een sleutel in zit. U bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van wijzigingen in de kluiscode aan Samen.

Veilige sleutelkluis

U kunt gebruik maken van een sleutelkluis van Keyguard en Puck Keysafe. Met de cijfercode kan uw zorgverlener in geval van nood of familie het sleutelkluisje openen, waar uw sleutel in zit. U bepaalt zelf met wie u de code deelt. Zo weet u zeker dat alleen mensen die u de toegangscode hebt gegeven toegang kunnen krijgen tot uw woning. Als u professionele opvolging van Samen wenst, dan is het aanschaffen en monteren van een sleutelkluis noodzakelijk. De professionele hulp van Samen kan dan indien vereist de woning betreden. Voor de professionele hulp van Samen is het van groot belang is dat er een duidelijk huisnummerbord en goede verlichting bij de woning aanwezig is.

Abonnement en vergoeding

Bij Altide sluit u een abonnement af voor de persoonsalarmering. 24 uur per dag zitten hier ervaren zorgmedewerkers klaar om uw alarmoproep te beantwoorden. Belangrijk als elke seconde telt! 

Mogelijk kunt u de kosten voor het abonnement van het persoonsalarm gedeeltelijk vergoed krijgen. Dat hangt af van uw aanvullende verzekering bij uw zorgverzekeraar. 

Wilt u weten welke persoonsalarmering het beste bij u past? Meer informatie hierover vindt u op de website van Altide.

 

Direct aanvragen

Wilt u direct persoonsalarmering aanvragen? Klik op deze knop om u direct aan te melden

persoonsalarmering aanvragen