Lelypark

Lelypark is een plek voor álle Wieringermeerders die in hun polder oud willen worden. Veel van de dialecten die de pioniers meebrachten, worden in Lelypark nog altijd gesproken. Het voorzieningenniveau in Wieringerwerf ligt zeer hoog. Er is onder andere een ruim winkelaanbod en een overdekt zwembad. Het dorp heeft ook verschillende cafetaria’s en restaurants.

Lelypark beschikt over een koop- en een huurvleugel en op de begane grond zijn er drie woongroepen voor ouderen met dementie. Men woont bij ons samen met maximaal acht bewoners op een groep volgens het kleinschalig wonen principe. Op de eerste verdieping zijn prachtige appartementen beschikbaar waar diverse vormen van wonen met zorg worden geboden.

 


Lelypark 1
1771 CA Wieringerwerf
088 619 4225

Kenmerken locatie

Woonvormen
 • Wonen met zorg
 • Huren met zorg dichtbij
 • Kleinschalig wonen met dementie
Voorzieningen
 • Activiteitenprogramma
 • Kapper
 • Winkel
 • (Beleef)tuin
 • Terras
 • Duo-fiets
 • Fietslabyrint
 • Restaurant
Locatie
 • Openbaar vervoer op loopafstand
 • Ruim winkelaanbod op loopafstand
 • Bibliotheek op loopafstand
 • Gratis parkeermogelijkheid

Wonen met zorg in Lelypark

In Lelypark bieden wij 24 uurs zorg in uw appartement, welke u naar eigen smaak kunt inrichten. Liefdevolle zorg wordt geleverd door deskundige medewerkers die op een persoonlijke wijze met onze bewoners omgaan. De medewerker kent de identiteit en achtergrond van de bewoner, respecteert deze en komt bovenal tegemoet aan de zorg-, leef- en welzijnsgewoonten. Dit maakt dat de bewoners bij ons kunnen wonen zoals ze dat thuis gewend waren.

Naast het verlenen van zorg, betrekt en stimuleert de medewerker de bewoner bij de voor de bewoner betekenisvolle activiteiten. Door de stimulerende houding van onze medewerkers zorgen we voor een positieve sfeer in de leefomgeving, zodat onze bewoners zich veilig en prettig voelen en ook mantelzorgers en vrijwilligers zich welkom voelen. Dit betekent met name meer oog voor eigen regie, de eigenheid van bewoners, en de gewoonten van vroeger. Meer informatie over onze visie op wonen en welzijn vindt u hier.

Kleinschalig wonen bij dementie

Kleinschalig wonen is een woonvorm voor mensen met dementie. Zo veel mogelijk als thuis, dat is het idee achter kleinschalig wonen. Iedere bewoner heeft een eigen kamer, met zijn eigen meubels en spullen. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkamer: een herkenbare, huiselijke en belevingsgerichte woonplek waar bewoners en medewerkers samen een huishouden runnen. Zo wordt er onder andere samen gekookt. Iedere bewoner krijgt de zorg en ondersteuning die hij of zij nodig heeft en familie is natuurlijk altijd welkom. Zij kunnen ook meehelpen in het huishouden of andere (dagelijkse) activiteiten, bijvoorbeeld door te helpen met koken en boodschappen te doen samen met de bewoners. We beschikken over een voor de bewoners vrij toegankelijke binnentuin.

Huren bij Samen

Naast appartementen voor bewoners met zorg beschikt Lelypark over een koop- en een huurvleugel. Samen verkoopt en verhuurt deze appartementen niet zelf.  Het kopen van een koopappartement gaat buiten Samen om via de eigenaren en diens makelaar. Via Wooncompagnie kunt u een appartement huren in Lelypark.

Wanneer u een appartement koopt of huurt in één van deze locaties kunt u thuiszorg ontvangen van Thuiszorg Samen. Klik hier voor meer informatie over Thuiszorg Samen.

 

Dagbesteding

In het gebouw bruist het regelmatig van de activiteiten en kunt u elkaar ontmoeten in onze centrale ruimtes. Door middel van het activiteitenaanbod van Samen kunt u één of meerdere dagen per week doorbrengen voor een nuttig en gezellig samenzijn met extra ondersteuning van onze medewerkers en vrijwilligers. U voelt zich vast snel thuis in Lelypark.

Specialistische zorg

Bij Samen bieden we gespecialiseerde en persoonlijke zorg voor uw aandoening en gezondheidsprobleem. Samen met u stemmen we af hoe we u het beste kunnen ondersteunen.

Specialistische zorg

Medisch Specialisten

Bij Samen hebben we diverse medisch specialisten. Klik hier voor meer informatie.

Gespecialiseerd Verpleegkundigen

Binnen Samen zijn verschillende gespecialiseerd verpleegkundigen werkzaam. Zij verlenen niet alleen verpleegkundige zorg, maar ondersteunen ook collega’s wanneer het gaat om complexe zorg- en behandelvragen. Klik hier voor meer informatie.

Psycholoog

Onze psychologen hebben veel kennis van problemen die kunnen voorkomen bij de ouder wordende mens. Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheden.

Geestelijke verzorging

De geestelijk verzorgers zijn beschikbaar voor iedereen, ongeacht geloofs- of levensbeschouwing, die op één van de locaties van Samen woont of werkt. Dat geldt ook voor naasten en/of mantelzorgers van bewoners. Klik hier voor meer informatie.

“We zien bij elk contactmoment met onze vader en echtgenoot van mijn moeder, een blije, tevreden man. Dat is fijn binnenkomen, maar ook met een gerust hart weg kunnen gaan. Wetende dat hij goed verzorgd wordt.”

Krijg een indruk van Lelypark


Werken in Lelypark?

We zijn op zoek naar enthousiaste collega’s. Ga naar werkenbijsamen.nl voor ons huidige vacactureaanbod!

Zorgkaart

Samen, Locatie Lelypark is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering.

Volg ons op Facebook

Kosten en indicatie

Om in Lelypark te kunnen wonen, heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het CIZ bepaalt op welke zorg u recht heeft. Met een indicatie kunt u het grootste deel van de kosten via de wet langdurige zorg (wlz) vergoed krijgen. Wel wordt een eigen bijdrage gevraagd, die door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) wordt geïnd. Voor meer informatie over uw eigen bijdrage kunt u terecht op de website van het CAK.

Samen Vrienden

“Stichting Samen Vrienden” financiert regelmatig extra activiteiten voor bewoners van Samen. Een dagje uit bijvoorbeeld. Hiervoor is dan een rolstoelbus nodig. Samen Vrienden bezit twee rolstoelbussen en samen met vrijwillige chauffeurs zorgen zij ervoor dat bewoners van Samen daarvan gebruik kunnen maken. Klik hier voor meer informatie.

Contact

Suzanne Schuyt


Suzanne Schuyt is uw eerste aanspreekpunt wanneer u in Lelypark wilt gaan wonen. Zij begeleidt u van het eerste gesprek tot de uiteindelijke opname.

Wilt u weten hoe lang de verwachte wachttijd voor een woning in Lelypark is? Bekijk hier ons actuele wachtlijstoverzicht.

Suzanne Schuyt is te bereiken via:Bemiddelingsbureau Zorg en Wonen


"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.