De Zandstee

Lekker op het terras zitten, in de zon. Kijken wie er allemaal langs komt rijden. O nee, het pak sap is leeg. Geen punt, de supermarkt is aan de overkant. Op zondag naar de kerk? Daar woont u tenslotte naast. De Zandstee staat midden in het centrum van het dorp ‘t Zand. Alle voorzieningen vindt u op loopafstand.

Wanneer het zelfstandig wonen niet langer gaat, kunt u in De Zandstee wonen met zorg. De Zandstee beschikt over een verdieping met appartementen voor wonen met zorg, appartementen waar u thuiszorg kunt ontvangen en woonomgeving ’t Voorend waar ouderen met dementie wonen in een kleinschalige woonomgeving.

 


Wilhelminastraat 1
1756 TH 't Zand
088 - 619 4000

Kenmerken locatie

Woonvormen
 • Wonen met zorg
 • Huren met zorg dichtbij
 • Kleinschalig wonen met dementie
Voorzieningen
 • Activiteitenprogramma
 • Kapper
 • Winkel
 • (Beleef)tuin
 • Terras
 • Duo-fiets
 • Fietslabyrint
 • Restaurant
Locatie
 • Openbaar vervoer op loopafstand
 • Ruim winkelaanbod op loopafstand
 • Gratis parkeermogelijkheid

Wonen met zorg in De Zandstee

In De Zandstee bieden wij 24 uurs zorg in uw eigen appartement die u naar eigen smaak kunt inrichten. Liefdevolle zorg wordt geleverd door deskundige medewerkers die op een persoonlijke wijze met onze bewoners omgaan. De medewerker kent de identiteit en achtergrond van de bewoner, respecteert deze en komt bovenal tegemoet aan de zorg-, leef- en welzijnsgewoonten. Dit maakt dat de bewoners bij ons kunnen wonen zoals ze dat thuis gewend waren.

Naast het verlenen van zorg, betrekt en stimuleert de medewerker de bewoner bij de voor de bewoner betekenisvolle activiteiten. Door de stimulerende houding van onze medewerkers zorgen we voor een positieve sfeer in de leefomgeving, zodat onze bewoners zich veilig en prettig voelen en ook mantelzorgers en vrijwilligers zich welkom voelen. Dit betekent met name meer oog voor eigen regie, de eigenheid van bewoners, en de gewoonten van vroeger. Meer informatie over onze visie op wonen en welzijn vindt u hier.

't Voorend

In ’t Voorend wonen mensen met dementie in een kleinschalige woonomgeving; zoveel mogelijk als thuis. Iedere bewoner heeft een eigen kamer, met zijn eigen meubels en spullen. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkamer: een herkenbare, huiselijke en belevingsgerichte woonplek waar bewoners en medewerkers samen een huishouden runnen. Zo wordt er onder andere samen gekookt. Iedere bewoner krijgt de zorg en ondersteuning die hij of zij nodig heeft en familie is natuurlijk altijd welkom. Zij kunnen ook meehelpen in het huishouden of andere (dagelijkse) activiteiten, bijvoorbeeld door te helpen met koken en boodschappen te doen samen met de bewoners. We beschikken over een voor de bewoners vrij toegankelijke binnentuin.

Huurappartementen

Naast appartementen voor bewoners met zorg beschikt De Zandstee over een huurvleugel. Via het bemiddelingsbureau Zorg en Wonen van Samen kunt u een appartement huren in De Zandstee. Voor meer informatie en contact kunt u contact opnemen met Yvonne Riemens – van Woesik.

Tel: 088- 619 4100         E-mail: yvonne.van.woesik@wzgsamen.nl

Wanneer u woonachtig bent in de gemeenten Schagen of Hollands Kroon, kunt u thuiszorg ontvangen van Thuiszorg Samen. Klik hier voor meer informatie over Thuiszorg Samen.

 

Dagbesteding

In het gebouw bruist het regelmatig van de activiteiten en kunt u elkaar ontmoeten in onze centrale ruimtes. Zo kunt u deelnemen aan spel-, bewegings-, creatieve- en muziek activiteiten met ondersteuning van medewerkers en vrijwilligers. Bent u graag buiten, dan heeft u de mogelijkheid om te tuinieren, wandelen, of fietsen op de duofiets. U voelt zich vast snel thuis in De Zandstee.

Zo lang mogelijk zelfstandig

Woont u nog zelfstandig thuis maar kunt u wel wat structuur in uw dag gebruiken? Dan kunt u bij ons terecht voor dagactiviteiten. Samen met een groep besteden we de dag op een gestructureerde manier. Zo kunt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Specialistische zorg

Bij Samen bieden we gespecialiseerde en persoonlijke zorg voor uw aandoening en gezondheidsprobleem. Samen met u stemmen we af hoe we u het beste kunnen ondersteunen.

Specialistische zorg

Medisch Specialisten

Bij Samen hebben we diverse medisch specialisten. Klik hier voor meer informatie.

Gespecialiseerd Verpleegkundigen

Binnen Samen zijn verschillende gespecialiseerd verpleegkundigen werkzaam. Zij verlenen niet alleen verpleegkundige zorg, maar ondersteunen ook collega’s wanneer het gaat om complexe zorg- en behandelvragen. Klik hier voor meer informatie.

Psycholoog

Onze psychologen hebben veel kennis van problemen die kunnen voorkomen bij de ouder wordende mens. Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheden.

Geestelijke verzorging

De geestelijk verzorgers zijn beschikbaar voor iedereen, ongeacht geloofs- of levensbeschouwing, die op één van de locaties van Samen woont of werkt. Dat geldt ook voor naasten en/of mantelzorgers van bewoners. Klik hier voor meer informatie.

“Ik woon in De Zandstee. De mensen zijn hier lief, betrokken, respectvol en ik voel me hier veilig.”

Werken in De Zandstee?

We zijn op zoek naar enthousiaste collega’s. Ga naar werkenbijsamen.nl voor ons huidige vacatureaanbod!

Zorgkaart

Samen, Locatie De Zandstee is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering.

Volg ons op Facebook

Kosten en indicatie

Om in De Zandstee te kunnen wonen, heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het CIZ bepaalt op welke zorg u recht heeft. Met een indicatie kunt u het grootste deel van de kosten via de wet langdurige zorg (wlz) vergoed krijgen. Wel wordt een eigen bijdrage gevraagd, die door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) wordt geïnd. Voor meer informatie over uw eigen bijdrage kunt u terecht op de website van het CAK.

“Stichting Samen Vrienden” financiert regelmatig extra activiteiten voor bewoners van Samen. Een dagje uit bijvoorbeeld. Hiervoor is dan een rolstoelbus nodig. Samen Vrienden bezit twee rolstoelbussen en samen met vrijwillige chauffeurs zorgen zij ervoor dat bewoners van Samen daarvan gebruik kunnen maken. Klik hier voor meer informatie.

Contact

Yvonne Riemens - van Woesik


Yvonne Riemens – van Woesik is uw eerste aanspreekpunt wanneer u in De Zandstee wilt gaan wonen. Zij begeleidt u van het eerste gesprek tot de uiteindelijke opname.

Wilt u weten hoe lang de verwachte wachttijd voor een woning in De Zandstee is? Bekijk hier ons actuele wachtlijstoverzicht.

Yvonne is te bereiken via:Bemiddelingsbureau Zorg en Wonen


"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.