Magnushof

Locatie Magnushof ligt vlakbij het centrum van Schagen en heeft meerdere expertises onder één dak. De locatie heeft vier langdurige zorgafdelingen met expertise in dementiezorg en zorg voor mensen met een zware lichamelijke zorgvraag. Daarnaast biedt Magnushof plaats aan Revalidatie- & Behandelcentrum Samen, hier kunt u revalideren óf therapie ontvangen van één van onze behandelaars. Meer informatie over het ons revalidatiecentrum vindt u hier.

U verblijft in Magnushof op een eigen kamer, waar u uw persoonlijke spulletjes mee naartoe kunt verhuizen. Elke afdeling beschikt over gezamenlijke woonkamers die huiselijk zijn ingericht. In ons restaurant ‘De Ontmoeting’ kunt u met gasten culinair genieten of een kop koffie drinken. Ook kunt u gebruik maken van onze beleeftuinen. We bieden een groot aanbod van persoons- en groepsgerichte activiteiten. ‘Beleving, welbevinden, huiselijkheid en gastvrijheid’ zijn woorden die passen bij het wonen in Magnushof.

In Magnushof zijn drie afdelingen voor mensen met dementie: Zandvenne, Avendorp en Neskaag. In De Veste wonen bewoners met een zware lichamelijke zorgvraag (somatiek).

 

 


Jacob Ruijsdaellaan 30
1741 KW Schagen
088 - 619 4000

Kenmerken locatie

Woonvormen
Voorzieningen
 • Activiteitenprogramma
 • Kapper
 • Schoonheidssalon
 • (Beleef)tuinen
 • Terras
 • Duo-fiets
 • Fietslabyrint
 • Restaurant
Locatie
 • Openbaar vervoer op loopafstand
 • Ruim winkelaanbod op loopafstand
 • Gratis parkeermogelijkheid

Wonen met zorg in Magnushof

In Magnushof bieden wij 24 uurs zorg vanuit uw eigen kamer, welke u naar eigen smaak kunt inrichten. Liefdevolle zorg wordt geleverd door deskundige medewerkers die op een persoonlijke wijze met onze bewoners omgaan. De medewerker kent de identiteit en achtergrond van de bewoner, respecteert deze en komt bovenal tegemoet aan de zorg-, leef- en welzijnsgewoonten. Dit maakt dat de bewoners bij ons kunnen wonen zoals ze dat thuis gewend waren.

Naast het verlenen van zorg, betrekt en stimuleert de medewerker de bewoner bij de voor de bewoner betekenisvolle activiteiten. Door de stimulerende houding van onze medewerkers zorgen we voor een positieve sfeer in de leefomgeving, zodat onze bewoners zich veilig en prettig voelen en ook mantelzorgers en vrijwilligers zich welkom voelen. Dit betekent met name meer oog voor eigen regie, de eigenheid van bewoners, en de gewoonten van vroeger. Meer informatie over onze visie op wonen en welzijn vindt u hier.

Dagbesteding

In het gebouw bruist het regelmatig van de activiteiten en kunt u elkaar ontmoeten in onze centrale ruimtes. Zo kunt u deelnemen aan spel-, bewegings-, creatieve- en muziek activiteiten met ondersteuning van medewerkers en vrijwilligers. Bent u graag buiten, dan heeft u de mogelijkheid om te tuinieren, wandelen, of fietsen op de duofiets. U voelt zich vast snel thuis in Magnushof.

Specialistische zorg

Bij Samen bieden we gespecialiseerde en persoonlijke zorg voor uw aandoening en gezondheidsprobleem. Samen met u stemmen we af hoe we u het beste kunnen ondersteunen.

Specialistische zorg

Medisch Specialisten

Bij Samen hebben we diverse medisch specialisten. Klik hier voor meer informatie.

Gespecialiseerd Verpleegkundigen

Binnen Samen zijn verschillende gespecialiseerd verpleegkundigen werkzaam. Zij verlenen niet alleen verpleegkundige zorg, maar ondersteunen ook collega’s wanneer het gaat om complexe zorg- en behandelvragen. Klik hier voor meer informatie.

Psycholoog

Onze psychologen hebben veel kennis van problemen die kunnen voorkomen bij de ouder wordende mens. Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheden.

Geestelijke verzorging

De geestelijk verzorgers zijn beschikbaar voor iedereen, ongeacht geloofs- of levensbeschouwing, die op één van de locaties van Samen woont of werkt. Dat geldt ook voor naasten en/of mantelzorgers van bewoners. Klik hier voor meer informatie.

“Mijn vrouw en onze moeder is hier in de laatste fase van haar leven uitstekend verzorgd. We zijn erg dankbaar voor de prettige passende persoonlijke begeleiding. Erg professioneel vanuit een warm hart.”

Krijg een indruk van Magnushof


Werken in Magnushof?

We zijn op zoek naar enthousiaste collega’s. Ga naar werkenbijsamen.nl voor ons huidige vacactureaanbod!

Zorgkaart

Samen, Locatie Magnushof is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering.

Volg ons op Facebook

Kosten en indicatie

Om in Magnushof te kunnen wonen, heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het CIZ bepaalt op welke zorg u recht heeft. Met een indicatie kunt u het grootste deel van de kosten via de wet langdurige zorg (wlz) vergoed krijgen. Wel wordt een eigen bijdrage gevraagd, die door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) wordt geïnd. Voor meer informatie over uw eigen bijdrage kunt u terecht op de website van het CAK.

Samen Vrienden

“Stichting Samen Vrienden” financiert regelmatig extra activiteiten voor bewoners van Samen. Een dagje uit bijvoorbeeld. Hiervoor is dan een rolstoelbus nodig. Samen Vrienden bezit twee rolstoelbussen en samen met vrijwillige chauffeurs zorgen zij ervoor dat bewoners van Samen daarvan gebruik kunnen maken. Klik hier voor meer informatie.

Contact

Esther van Loenen

Marja Breed


Esther van Loenen en Marja Breed zijn uw eerste aanspreekpunt wanneer u in Magnushof wilt gaan wonen. Zij begeleiden u van het eerste gesprek tot de uiteindelijke opname.

Wilt u weten hoe lang de verwachte wachttijd voor een appartement in Magnushof is? Bekijk hier ons actuele wachtlijstoverzicht.

Esther van Loenen en Marja Breed zijn te bereiken via:Bemiddelingsbureau Zorg en Wonen


"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.