De Trambaan

De Trambaan ligt midden in het dorp Nieuwe Niedorp tegenover het winkelcentrum. Het doel van De Trambaan is om voor eenieder een prettige omgeving te zijn waar bewoners, familie en dorpsbewoners zich thuis voelen en terecht kunnen voor vragen, zorg/hulp en ook voor een gezellig samenzijn, een echt wijkcentrum dus.

In De Trambaan zit alle zorg onder één dak, zoals wonen met zorg en kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Daarnaast kunt u in De Trambaan een appartement huren voor zelfstandig wonen, eventueel met behulp van Thuiszorg Samen.

 


Koperwiek 30
1733 BA Nieuwe Niedorp
088 - 619 4300

Kenmerken locatie

Woonvormen
 • Wonen met zorg
 • Huren met zorg dichtbij
 • Kleinschalig wonen met dementie
Voorzieningen
 • Activiteitenprogramma
 • Kapper
 • (Beleef)tuin
 • Terras
 • Duo-fiets
 • Fietslabyrint
 • Restaurant
Locatie
 • Openbaar vervoer op loopafstand
 • Ruim winkelaanbod op loopafstand
 • Bibliotheek op loopafstand
 • Gratis parkeermogelijkheid

Wonen met zorg in De Trambaan

In De Trambaan bieden wij 24 uurs zorg in uw eigen appartement die u naar eigen smaak kunt inrichten. Liefdevolle zorg wordt geleverd door deskundige medewerkers die op een persoonlijke wijze met onze bewoners omgaan. De medewerker kent de identiteit en achtergrond van de bewoner, respecteert deze en komt bovenal tegemoet aan de zorg-, leef- en welzijnsgewoonten. Dit maakt dat de bewoners bij ons kunnen wonen zoals ze dat thuis gewend waren.

Naast het verlenen van zorg, betrekt en stimuleert de medewerker de bewoner bij de voor de bewoner betekenisvolle activiteiten. Door de stimulerende houding van onze medewerkers zorgen we voor een positieve sfeer in de leefomgeving, zodat onze bewoners zich veilig en prettig voelen en ook mantelzorgers en vrijwilligers zich welkom voelen. Dit betekent met name meer oog voor eigen regie, de eigenheid van bewoners, en de gewoonten van vroeger. Meer informatie over onze visie op wonen en welzijn vindt u hier.

Kleinschalig wonen bij dementie

Kleinschalig wonen is een woonvorm voor mensen met dementie. Zo veel mogelijk als thuis, dat is het idee achter kleinschalig wonen. Iedere bewoner heeft een eigen kamer, met zijn eigen meubels en spullen. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkamer: een herkenbare, huiselijke en belevingsgerichte woonplek waar bewoners en medewerkers samen een huishouden runnen. Zo wordt er onder andere samen gekookt. Iedere bewoner krijgt de zorg en ondersteuning die hij of zij nodig heeft en familie is natuurlijk altijd welkom. Zij kunnen ook meehelpen in het huishouden of andere (dagelijkse) activiteiten, bijvoorbeeld door te helpen met koken en boodschappen te doen samen met de bewoners.

Huurappartementen

Naast appartementen voor bewoners met zorg beschikt De Trambaan over een huurvleugel. Samen verhuurt deze appartementen niet zelf. Via Wooncompagnie kunt u een appartement huren in De Trambaan.

Wanneer u een appartement huurt in één van deze locaties kunt u thuiszorg ontvangen van Thuiszorg Samen. Klik hier voor meer informatie over Thuiszorg Samen.

 

Dagbesteding

In het gebouw bruist het regelmatig van de activiteiten en kunt u elkaar ontmoeten in onze centrale ruimtes. Zo kunt u deelnemen aan spel-, bewegings-, creatieve- en muziek activiteiten met ondersteuning van medewerkers en vrijwilligers. Bent u graag buiten, dan heeft u de mogelijkheid om te tuinieren, wandelen, of fietsen op de duofiets. U voelt zich vast snel thuis in De Trambaan.

Specialistische zorg

Bij Samen bieden we gespecialiseerde en persoonlijke zorg voor uw aandoening en gezondheidsprobleem. Samen met u stemmen we af hoe we u het beste kunnen ondersteunen.

Specialistische zorg

Medisch Specialisten

Bij Samen hebben we diverse medisch specialisten. Klik hier voor meer informatie.

Gespecialiseerd Verpleegkundigen

Binnen Samen zijn verschillende gespecialiseerd verpleegkundigen werkzaam. Zij verlenen niet alleen verpleegkundige zorg, maar ondersteunen ook collega’s wanneer het gaat om complexe zorg- en behandelvragen. Klik hier voor meer informatie.

Psycholoog

Onze psychologen hebben veel kennis van problemen die kunnen voorkomen bij de ouder wordende mens. Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheden.

Geestelijke verzorging

De geestelijk verzorgers zijn beschikbaar voor iedereen, ongeacht geloofs- of levensbeschouwing, die op één van de locaties van Samen woont of werkt. Dat geldt ook voor naasten en/of mantelzorgers van bewoners. Klik hier voor meer informatie.

“Wij zijn tevreden omdat onze moeder op een veilige en mooie omgeving is. Waar veel aandacht is voor de individuele bewoner.”

Werken in De Trambaan?

We zijn op zoek naar enthousiaste collega’s. Ga naar werkenbijsamen.nl voor ons huidige vacatureaanbod!

Zorgkaart

Samen, Locatie De Trambaan is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering.

Volg ons op Facebook

Kosten en indicatie

Om in De Trambaan te kunnen wonen, heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het CIZ bepaalt op welke zorg u recht heeft. Met een indicatie kunt u het grootste deel van de kosten via de wet langdurige zorg (wlz) vergoed krijgen. Wel wordt een eigen bijdrage gevraagd, die door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) wordt geïnd. Voor meer informatie over uw eigen bijdrage kunt u terecht op de website van het CAK.

Samen Vrienden

“Stichting Samen Vrienden” financiert regelmatig extra activiteiten voor bewoners van Samen. Een dagje uit bijvoorbeeld. Hiervoor is dan een rolstoelbus nodig. Samen Vrienden bezit twee rolstoelbussen en samen met vrijwillige chauffeurs zorgen zij ervoor dat bewoners van Samen daarvan gebruik kunnen maken. Klik hier voor meer informatie.

Contact

Evelien de Boer

Jorine Harder


Evelien de Boer en Jorine Harder zijn uw eerste aanspreekpunt wanneer u in De Trambaan wilt gaan wonen. Zij begeleidt u van het eerste gesprek tot de uiteindelijke opname.

Wilt u weten hoe lang de verwachte wachttijd voor een woning in De Trambaan is? Bekijk hier ons actuele wachtlijstoverzicht.

Evelien de Boer en Jorine Harder zijn te bereiken via:Bemiddelingsbureau Zorg en Wonen


"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.