Parkhuis

Warmenhuizen is een gezellig dorp met een monumentale dorpskern. In het centrum van het dorp ligt Parkhuis. Voorzieningen zoals de bakker, slager, supermarkt, buurthuis, kerk, restaurants, snackbar en andere middenstand liggen op loopafstand.

In Parkhuis bieden we dementiezorg in de vorm van kleinschalige woningen. Het complex beschikt over een voor de bewoners vrij toegankelijke tuin. In deze locatie zijn vier kleinschalige woningen met ieder plaats voor zeven bewoners met dementie.

 


Pastoor Willemsestraat 80, 82, 84, 86
1749 AR Warmenhuizen

Telefoonnummers:
Parkhuis 80: 088 – 619 4217
Parkhuis 82: 088 – 619 4280
Parkhuis 84: 088 – 619 4285
Parkhuis 86: 088 – 619 4290

Kenmerken locatie

Woonvormen
  • Kleinschalig wonen met dementie
Voorzieningen
  • Activiteitenprogramma
  • (Beleef)tuin
  • Terras
  • Duo-fiets
Locatie
  • Openbaar vervoer op loopafstand
  • Ruim winkelaanbod op loopafstand
  • Gratis parkeermogelijkheid

Kleinschalig wonen bij dementie

Kleinschalig wonen is een woonvorm voor mensen met dementie. Zo veel mogelijk als thuis, dat is het idee achter kleinschalig wonen. Iedere bewoner heeft een eigen kamer, met zijn eigen meubels en spullen. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkamer: een herkenbare, huiselijke en belevingsgerichte woonplek waar bewoners en medewerkers samen een huishouden runnen. Zo wordt er onder andere samen gekookt. Iedere bewoner krijgt de zorg en ondersteuning die hij of zij nodig heeft en familie is natuurlijk altijd welkom. Zij kunnen ook meehelpen in het huishouden of andere (dagelijkse) activiteiten, bijvoorbeeld door te helpen met koken en boodschappen te doen samen met de bewoners. We beschikken over een voor de bewoners vrij toegankelijke binnentuin.

Naast het verlenen van zorg, betrekt en stimuleert de medewerker de bewoner bij de voor de bewoner betekenisvolle activiteiten. Door de stimulerende houding van onze medewerkers zorgen we voor een positieve sfeer in de leefomgeving, zodat onze bewoners zich veilig en prettig voelen en ook mantelzorgers en vrijwilligers zich welkom voelen. Dit betekent met name meer oog voor eigen regie, de eigenheid van bewoners, en de gewoonten van vroeger. Meer informatie over onze visie op wonen en welzijn vindt u hier.

Specialistische zorg

Bij Samen bieden we gespecialiseerde en persoonlijke zorg voor uw aandoening en gezondheidsprobleem. Samen met u stemmen we af hoe we u het beste kunnen ondersteunen.

Specialistische zorg

Medisch Specialisten

Bij Samen hebben we diverse medisch specialisten. Klik hier voor meer informatie.

Gespecialiseerd Verpleegkundigen

Binnen Samen zijn verschillende gespecialiseerd verpleegkundigen werkzaam. Zij verlenen niet alleen verpleegkundige zorg, maar ondersteunen ook collega’s wanneer het gaat om complexe zorg- en behandelvragen. Klik hier voor meer informatie.

Psycholoog

Onze psychologen hebben veel kennis van problemen die kunnen voorkomen bij de ouder wordende mens. Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheden.

Geestelijke verzorging

De geestelijk verzorgers zijn beschikbaar voor iedereen, ongeacht geloofs- of levensbeschouwing, die op één van de locaties van Samen woont of werkt. Dat geldt ook voor naasten en/of mantelzorgers van bewoners. Klik hier voor meer informatie.

“Het huis is heel prettig. Mijn moeder wordt liefdevol verpleegd. Ze had het bijna niet beter kunnen treffen.”

Krijg een indruk van Parkhuis


Werken in Parkhuis?

We zijn op zoek naar enthousiaste collega’s. Ga naar werkenbijsamen.nl voor ons huidige vacatureaanbod!

Zorgkaart

Samen, Locatie Parkhuis is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering.

Volg ons op Facebook

Kosten en indicatie

Om in Parkhuis te kunnen wonen, heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het CIZ bepaalt op welke zorg u recht heeft. Met een indicatie kunt u het grootste deel van de kosten via de wet langdurige zorg (wlz) vergoed krijgen. Wel wordt een eigen bijdrage gevraagd, die door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) wordt geïnd. Voor meer informatie over uw eigen bijdrage kunt u terecht op de website van het CAK.

Samen Vrienden

“Stichting Samen Vrienden” financiert regelmatig extra activiteiten voor bewoners van Samen. Een dagje uit bijvoorbeeld. Hiervoor is dan een rolstoelbus nodig. Samen Vrienden bezit twee rolstoelbussen en samen met vrijwillige chauffeurs zorgen zij ervoor dat bewoners van Samen daarvan gebruik kunnen maken. Klik hier voor meer informatie.

Contact

Esther van Loenen


Esther van Loenen is uw eerste aanspreekpunt wanneer u in Parkhuis wilt gaan wonen. Zij begeleidt u van het eerste gesprek tot de uiteindelijke opname.

Wilt u weten hoe lang de verwachte wachttijd voor een woning in Parkhuis is? Bekijk hier ons actuele wachtlijstoverzicht.

Esther van Loenen is te bereiken via:Bemiddelingsbureau Zorg en Wonen


"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.