Wijkoverleg project EOS draagt bij aan betere samenwerking 

In 2022 startten Omring, Evean en Woonzorggroep Samen project EOS:  Het opzetten van herkenbare en aanspreekbare wijkverpleging. De projectorganisatie bracht twee wijken in kaart om de samenwerking op het gebied van preventie, praktijkvariatie en positieve gezondheid te verbeteren. De projectgroep van pilotwijk Wieringerwerf vertelt over de bereikte mijlpalen.

“Na het uitvoeren van een wijkanalyse ontwikkelden we een sociale kaart en een plan van aanpak,” vertelt Margo Huiberts, wijkverpleegkundige bij Omring. “Omdat veel wijkbewoners aangaven te zoeken naar de juiste zorg, wilden we in eerste instantie een consultatiepunt in de wijk oprichten. Na een aantal gesprekken met andere zorgorganisaties zoals Wonen Plus Welzijn en InCluzio, zijn we hiervan afgestapt en hebben we ervoor gekozen om te beginnen met het opzetten van een wijkoverleg voor alle verschillende zorgaanbieders binnen de wijk Wieringerwerf.”

Kick-off
“Op 17 januari was de kick-off van het wijkoverleg,” vult Miranda van Zoolingen, wijkverpleegkundige bij Woonzorggroep Samen, aan. “We kwamen samen met afgevaardigden van een groot aantal zorgorganisaties en zorgdisciplines om kennis met elkaar te maken en te inventariseren welke behoeftes er liggen bij de aanwezige zorgdisciplines.” “Tijdens die eerste bijeenkomst bleek al gelijk dat we veel beter de handen ineen kunnen slaan dan opnieuw het wiel uit te vinden,” aldus Sabine List, wijkverpleegkundige bij Evean. “Veel organisaties hebben dezelfde goede ideeën voor de wijk en door die samen op te pakken, kunnen we onze tijd en middelen veel beter en efficiënter gaan inzetten.”

Optimale ondersteuning voor de cliënten
Margo: “Dit regelmatige contact zorgt ervoor dat we cliënten samen gerichter zorg kunnen bieden. Door structureel overleg weten we van elkaar waar we mee bezig zijn. Hierdoor verlopen doorverwijzingen efficiënter. Een ander groot voordeel is dat we overlap in de zorg voorkomen. Project EOS zorgt voor ervoor dat we beter passende zorg leveren en cliënten samen optimaal ondersteunen.”

Meer nieuws

14 mei 2024
Fietslessen gaan weer van start!

Fietsen is niet alleen een manier van transport, maar het geeft ook een hoop plezier en vrijheid. Echter kan het voor velen ook een bron van angst en onzekerheid zijn, waardoor een hoop plezier en...

Lees het hele bericht
11 april 2024
De Bron 25 jaar!

Afgelopen dinsdag, 9 april, was het groot feest bij locatie De Bron in Schagen! De Bron bestaat dit jaar namelijk 25 jaar.

Lees het hele bericht
25 maart 2024
Kom langs bij de vernieuwde fitnesszaal van Samen fitness

De fitnesszaal van Samen Fitness is geheel vernieuwd! De zaal beschikt nu over de modernste fitnessapparaten die gemakkelijk en veilig in te stellen zijn. Dit wordt gevierd tijdens een feestelijke...

Lees het hele bericht