Wereld Parkinsondag

11 april 2023

Vandaag, 11 april, is wereld Parkinsondag, een dag waarop we extra aandacht vragen voor de ziekte van Parkinson en voor Parkinsonismen.

Bij de ziekte van Parkinson sterven bepaalde hersencellen langzaam af. Daardoor veranderen bewegingen, uiterlijk en gedrag. Van de duizend mensen hebben er een of twee de ziekte van Parkinson. De meeste mensen zijn ouder dan 65 jaar.

Ook in onze locaties hebben we diverse bewoners met de ziekte van Parkinson. Onze experts op het gebied van Parkinson zijn aangesloten bij ParkinsonNet. De rood-witte tulp staat symbool voor de ziekte van Parkinson. Vandaag hebben alle locaties een bosje tulpen ontvangen om extra stil te staan bij deze dag. 

 

Meer nieuws

14 mei 2024
Fietslessen gaan weer van start!

Fietsen is niet alleen een manier van transport, maar het geeft ook een hoop plezier en vrijheid. Echter kan het voor velen ook een bron van angst en onzekerheid zijn, waardoor een hoop plezier en...

Lees het hele bericht
11 april 2024
De Bron 25 jaar!

Afgelopen dinsdag, 9 april, was het groot feest bij locatie De Bron in Schagen! De Bron bestaat dit jaar namelijk 25 jaar.

Lees het hele bericht
25 maart 2024
Kom langs bij de vernieuwde fitnesszaal van Samen fitness

De fitnesszaal van Samen Fitness is geheel vernieuwd! De zaal beschikt nu over de modernste fitnessapparaten die gemakkelijk en veilig in te stellen zijn. Dit wordt gevierd tijdens een feestelijke...

Lees het hele bericht