Week van de afasie

5 oktober 2022

Deze week is de week van de afasie. Afasie is een taalstoornis die kan ontstaan bij hersenletsel, meestal door een beroerte. Afasie kan ook ontstaan door een ongeval, een hersentumor of een infectie in de hersenen. Afasie is niet aangeboren en heeft verschillende vormen. De problemen van afasie zijn dus niet voor iedereen hetzelfde. Spreken, begrijpen, lezen of schrijven is vaak van het ene op het andere moment heel moeilijk. Communiceren met anderen wordt een probleem. Afasie verandert je leven. De logopedisten van Revalidatie- & Behandelcentrum Samen weten alles over het ingewikkelde proces van spreken, begrijpen, horen, verstaan en slikken en zijn onder andere gespecialiseerd in afasie.


Impact van afasie

Afasie verandert uw leven enorm. Afasie heeft impact op heel veel dagelijkse situaties. U kunt bijvoorbeeld moeite hebben met:

  • Een gesprek voeren
  • Telefoneren, chatten en internetten
  • Formulieren invullen
  • Mailen en Whatsappen
  • Boodschappen doen
  • Televisiekijken

Afasie is een hardnekkige aandoening. Soms lijkt het alsof je geen taalproblemen meer hebt. Van de buitenkant ziet niemand je handicap. Dat is heel lastig. Andere mensen begrijpen niet wat er aan de hand is. Als je afasie hebt is het een uitdaging om mee te doen. Je kunt je eenzaam voelen. Meer informatie over Afasie vindt u ook hier in de folder van het AfasieNet.

Logopedie

Kunnen vertellen wat u wilt, denkt en voelt… dat is belangrijk! Als praten om wat voor reden dan ook niet meer vanzelf gaat, dan kan logopedie u helpen. Ook als u rustiger wilt ademen, makkelijker en veiliger wilt slikken of als u twijfelt aan uw gehoor, kunt u bij onze logopedisten terecht. Meer weten? Klik hier.

Meer nieuws

14 mei 2024
Fietslessen gaan weer van start!

Fietsen is niet alleen een manier van transport, maar het geeft ook een hoop plezier en vrijheid. Echter kan het voor velen ook een bron van angst en onzekerheid zijn, waardoor een hoop plezier en...

Lees het hele bericht
11 april 2024
De Bron 25 jaar!

Afgelopen dinsdag, 9 april, was het groot feest bij locatie De Bron in Schagen! De Bron bestaat dit jaar namelijk 25 jaar.

Lees het hele bericht
25 maart 2024
Kom langs bij de vernieuwde fitnesszaal van Samen fitness

De fitnesszaal van Samen Fitness is geheel vernieuwd! De zaal beschikt nu over de modernste fitnessapparaten die gemakkelijk en veilig in te stellen zijn. Dit wordt gevierd tijdens een feestelijke...

Lees het hele bericht