Week van de afasie

5 oktober 2022

Deze week is de week van de afasie. Afasie is een taalstoornis die kan ontstaan bij hersenletsel, meestal door een beroerte. Afasie kan ook ontstaan door een ongeval, een hersentumor of een infectie in de hersenen. Afasie is niet aangeboren en heeft verschillende vormen. De problemen van afasie zijn dus niet voor iedereen hetzelfde. Spreken, begrijpen, lezen of schrijven is vaak van het ene op het andere moment heel moeilijk. Communiceren met anderen wordt een probleem. Afasie verandert je leven. De logopedisten van Revalidatie- & Behandelcentrum Samen weten alles over het ingewikkelde proces van spreken, begrijpen, horen, verstaan en slikken en zijn onder andere gespecialiseerd in afasie.


Impact van afasie

Afasie verandert uw leven enorm. Afasie heeft impact op heel veel dagelijkse situaties. U kunt bijvoorbeeld moeite hebben met:

  • Een gesprek voeren
  • Telefoneren, chatten en internetten
  • Formulieren invullen
  • Mailen en Whatsappen
  • Boodschappen doen
  • Televisiekijken

Afasie is een hardnekkige aandoening. Soms lijkt het alsof je geen taalproblemen meer hebt. Van de buitenkant ziet niemand je handicap. Dat is heel lastig. Andere mensen begrijpen niet wat er aan de hand is. Als je afasie hebt is het een uitdaging om mee te doen. Je kunt je eenzaam voelen. Meer informatie over Afasie vindt u ook hier in de folder van het AfasieNet.

Logopedie

Kunnen vertellen wat u wilt, denkt en voelt… dat is belangrijk! Als praten om wat voor reden dan ook niet meer vanzelf gaat, dan kan logopedie u helpen. Ook als u rustiger wilt ademen, makkelijker en veiliger wilt slikken of als u twijfelt aan uw gehoor, kunt u bij onze logopedisten terecht. Meer weten? Klik hier.

Meer nieuws

27 september 2023
Dorpsbijeenkomst op 9 oktober – Mooi Leven in Warmenhuizen

Mooi Leven is een initiatief van, voor en met inwoners van Warmenhuizen om te zorgen voor een omgeving waar mensen langer in goede gezondheid en met plezier kunnen blijven wonen.

Lees het hele bericht
3 mensen die in de woonkamer aan het praten zijn met elkaar
4 september 2023
Uitzending Nieuwsuur over project Langer Vitaal Thuis

2 september heeft Nieuwsuur aandacht besteedt aan ons innovatieve project Langer Vitaal Thuis. Het doel van dit project is om de zelfstandigheid van hulpbehoevende ouderen te vergroten.

Lees het hele bericht
4 juli 2023
Wijkoverleg project EOS draagt bij aan betere samenwerking 

In 2022 startten Omring, Evean en Woonzorggroep Samen project EOS: Het opzetten van herkenbare en aanspreekbare wijkverpleging. De projectorganisatie bracht twee wijken in kaart om de samenwerking...

Lees het hele bericht