Werken op de nieuwe locaties Hof van Wieringen en Ulkediep

Marieke begon als leerling Verzorgende IG bij Woonzorggroep Samen, vier jaar later is ze bijna EVV’er. Ze werkte op op locatie Molenweid en is meeverhuisd met de bewoners naar de nieuwe locaties Hof van Wieringen en Ulkediep. Best wel spannend natuurlijk, met een nieuw zorgconcept ‘wonen in buurtjes’.

“Voor de nieuwe locaties heb ik aan verschillende werkgroepen deelgenomen, dat was altijd interessant om te volgen. Ik vind het concept dat bedacht is echt heel leuk en ik denk ook dat het goed uit gaat pakken. Je ziet dan een beetje hoe het opgebouwd wordt en wat de plannen waren. Het is daarnaast een uitdaging omdat het heel anders werken is en de bewoners ook anders gewend zijn. We moeten ze hier ook zeker in stimuleren: deze nieuwe woonvorm brengt een hoop gezelligheid met zich mee. Daar kijk ik dan ook het meest naar uit. Zij bepalen immers wat er gebeurt op de buurtjes. Zo zie ik het ook echt: het is hun huis.

Nieuw woonconcept van toegevoegde waarde

Ik heb ook op kleinschalig wonen gewerkt dus ik denk zeker dat dit concept een toegevoegde waarde heeft: de gezelligheid, het samen koken en wonen. Dit maakt het heel huiselijk. Natuurlijk blijft het wel een beetje gestructureerd maar niet meer het standaard om 10 uur koffie en om 12 uur eten. Het is veel minder in hokjes en het biedt veel meer vrijheid. Uiteraard zullen we er allemaal aan beetje aan moeten wennen, maar ik weet zeker dat het in de smaak gaat vallen. Met elkaar bepalen wat je gaat eten en wat je die dag gaat doen, dat maakt echt die gezelligheid. Alles zal moeten groeien en wennen, maar dat is logisch. Het zijn fantastische nieuwe gebouwen, dus daar ligt het niet aan.

Blij dat ik omgeschoold ben

De eerste nacht in Hof van Wieringen zit er ook al aan te komen. Hierbij ben ik alleen op de locatie en loopt er ook een collega in Ulkediep. In Wieringerwaard was ik ook alleen in de nacht, maar het verschil met deze locaties is dat het een stuk ruimer is dus dat is alweer fijner werken. Molenweid was een oud gebouw en veel beknopter. Dit is spiksplinternieuw en dat alleen al is heel fijn werken. Ik ben er trots dat ik de opleiding heb gedaan en omgeschoold ben. Ik zie mezelf ook echt werken in Hof van Wieringen en Ulkediep. Ik vind het een heel mooi concept is en daar kan iedereen trots op zijn.“

Meer weten over werken in buurtjes?

Kijk voor vacatures en een uitleg op www.komindebuurt.nl.

Bekijk hier onze vacatures

Meer verhalen