Je moet het Samen doen!

Normaal gesproken heeft Léonne Zuurbier vaste cliënten in de wijk in Schagen waar zij mensen helpt in de huishouding. Omdat het door corona voorkomt dat teams collega’s moeten missen kan de bezetting soms heel krap zijn.

Léonne werd gebeld door de planning of ze tijdelijk wilde invallen in Magnushof. Ze moest daar even over nadenken: “Ik wou mijn cliënten niet in de steek laten. De dag erna zou ik net naar een mevrouw die zelf corona had gehad. Die had me gemist en het was een tijdje niet mogelijk om bij haar te helpen.”

Toch besloot ze het te doen omdat ze wist dat haar cliënten werden overgenomen. “Sindsdien ben ik werkzaam of afdeling Neskaag Noord in Magnushof en ik blijf hier tot februari. Het is een afdeling met ouderen met dementie. Hier val ik in waar nodig met allerlei hand en span diensten. Helpen met eten, schoonmaken, kleine activiteiten zoals spelletjes spelen en zorgen voor toezicht op de bewoners.”

Ervaring in de zorg heeft ze al jaren maar het is jaren terug dat ze in een verpleeghuis werkte: “Collega’s zeiden gelijk al tegen me: dementie is niet veranderd hoor! Die kennis komt vast snel weer terug. Het was wel even wennen omdat ik al 20 jaar zonder collega’s werk in de huishouding.”

Ten opzichte van haar eerdere ervaring in het verpleeghuis is er wel veel veranderd: “Er is nu veel meer aandacht voor de cliënten en er wordt veel meer georganiseerd qua activiteiten. Ook wordt er minder uit handen genomen en kijk je écht naar wat een bewoners zelf nog kan.”

Al met al zou Léonne het liefst op beide plekken blijven werken maar is dat in verband met corona nu niet mogelijk. “Mijn nieuwe collega’s zien het liefst dat ik blijf! Ik ben ook van plan om oproepkracht te blijven voor Neskaag Noord of een andere afdeling in Magnushof. Ook heb ik weer zin in om mijn werk bij mijn cliënten thuis weer op te pakken.”

Meer verhalen