Serie Nieuw Oud

Serie Nieuw Oud

In samenwerking met Noordkop Centraal heeft Samen gewerkt aan een serie over het veranderende ouder worden in onze regio. De serie bestaat uit meer dan 10 afleveringen waarin in iedere aflevering een ander facet van ouder worden verkent wordt.

Aan het woord komt onder andere Tanja Ineke, voorzitter Raad van Bestuur van Samen, over waarom we niet, net als vroeger, zorgeloos oud kunnen worden. Daarnaast komen onder andere het Mantelzorgcentrum, Wonen Plus Welzijn, de ouderenbonden, een huisarts en Wooncompagnie aan het woord tijdens de afleveringen. Met deze reeks willen we een diepere bewustwording te creëren binnen onze samenleving over de transformatie van de ouderenzorg.

Nieuw Oud is ieder zondag op de oneven uren te zien op het TV kanaal van Noordkop Centraal. Op woensdag wordt de aflevering herhaald.

logo serie nieuw oud

Aflevering 1

Ed van Oerle en Kitty Mertz, presentatoren van Noordkop Centraal, gaan tijdens deze aflevering de straat op om inwoners van ’t Zand, Warmenhuizen en Waarland te vragen of zij nadenken over hun toekomst.

Bekijk de aflevering
vrouw met blond haar die geinterviewd word op straat bij een winkelcentrum

Aflevering 2

Tanja Ineke, voorzitter van Raad van Bestuur van Samen, kwam in deze aflevering aan het woord. Ze spreekt onder andere over de zorg van morgen en over langer thuis blijven wonen als je ouder wordt.

Bekijk de aflevering

Aflevering 3

In deze aflevering is Haydar Erol, wethouder van gemeente Schagen, aan het woord. Hij spreekt over wat gemeente Schagen doet om ouderen te ondersteunen en om te zorgen dat ouderen niet geïsoleerd raken.

Bekijk de aflevering

Aflevering 4

In deze aflevering is Ineke Laagland, regiomanager van Geriant, aan het woord. Ze spreekt over het toenemende aantal mensen met dementie in de regio en wat de rol van Geriant is.

Bekijk de aflevering

Aflevering 5

In de aflevering spreekt Arthur Brand, voorzitter van de ouderenbonden in de gemeente Schagen. Er worden vragen beantwoord zoals: wat merken ouderenbonden van de vergrijzing? En waar lopen ouderen zoal tegenaan bij het ouder worden?

Bekijk de aflevering

Aflevering 6

In aflevering zes komt Peter de Wit, directeur van Wonen Plus Welzijn aan het woord. Hij spreekt over wat Wonen Plus Welzijn allemaal doet om mensen te ondersteunen. De organisatie heeft bijvoorbeeld een groot team van vrijwilligers die regelmatig activiteiten organiseren of op huisbezoek gaan.

Bekijk de aflevering

Meer verhalen