Samen fit blijven door Samen Fitness

Lekker buiten sporten of juist binnen: bij de fitness van Samen maakt het niet uit. Er wordt persoonlijke aandacht en advies gegeven bij bijvoorbeeld blessures. Dat was voor Henriëtte ook een van de redenen om te sporten bij Samen. Henriëtte vertelt wat zij nog meer doet bij Samen Fitness:

“Samen Fitness sprak me gelijk aan. Ze letten goed op je: op je houding, adviseren bij blessures, welke oefeningen goed zijn voor bepaalde delen van het lichaam. Ik fitness hier 3x in de week. Hierbij doe ik verschillende dingen. Dit verschilt van buiten sporten tot binnen op de apparaten.

Fitwalk

Ook doe ik mee aan de Fitwalk. Dit vindt plaats in het voor-en najaar, en dit zijn dan 10 lessen. Hierbij wandel je een stukje en dan stoppen wij bijvoorbeeld bij een brug waar we dan gaan planken of balansoefeningen doen. De instructeur die de lessen op die dag geeft, let dan heel erg op je houding en corrigeert waar nodig. Ook wordt er gebruik gemaakt van materialen zoals elastieken waar we fijne arm- en beenoefeningen mee doen. Dit is zwaar, maar wel fijn.

Binnen sporten

Binnen sporten met de apparaten is weer heel anders dan buiten sporten. Buiten sporten is echt hard werken. Binnen sporten is dat ook, maar op een andere manier. Ik kan altijd vragen aan de aanwezige instructeur/instructrice of mijn houding nog juist is en of de apparaten nog op het juiste gewicht zijn ingesteld. Ook wordt er regelmatig herhaald, dat je het aan moeten geven als je niet meer kan en dat je niet over je grenzen heen moet gaan. Ik ben laatst gevallen en toch gaan sporten. Ik dacht: ik moet blijven bewegen anders word ik stijf. Er werd toen aangeraden welke apparaten wel en juist niet moest gebruiken. Ze weten heel goed waar ze over praten.

Buiten sporten in de tuin van Magnushof

Op zaterdag wordt er altijd een parcours uitgezet in de tuin van Magnushof. Bij deze les leer je ook stevig te staan, middels balansoefeningen. Ik moet bijvoorbeeld op één been staan, dan zakken en dan de balans zien te houden. Naast balans wordt bij deze les ook het brein getraind. Ik moet dan verschillende oefeningen doen met mijn handen zoals met de ene hand een vuist maken en met de andere een vlakke, schuine hand. Dit moet ik dan afwisselen en dat is best lastig om dat snel te doen. Daarna doen we het circuit nog een keer. In totaal duurt het een uur en dit is meer dan genoeg want het is best zwaar.

Persoonlijke aandacht

De reden voor mij om te sporten bij Samen Fitness is dus door de persoonlijke aandacht en begeleiding. Ik wil graag persoonlijke aandacht puur voor die bevestiging: doe ik het wel goed en ben ik goed bezig.

De drie keer in de week dat ik fitness, doe ik eigenlijk elke training wat anders en bij elk onderdeel word ik persoonlijk begeleid en dat is gewoon heel fijn. Ik heb mijn hele leven gesport, dus ik vind dit heel leuk om te doen en zo blijf ik fit en het is goed voor je weerstand.”

Fit blijf je dus zeker bij Samen Fitness mede door de persoonlijke aandacht en begeleiding. Wilt u ook fit blijven en persoonlijke begeleiding krijgen bij het sporten? Kijk dan voor meer informatie op de website: Samen Fitness – Woonzorggroep Samen of bel naar 088- 619 453 of stuur een mailtje naar samenfitness@wzgsamen.nl

Meer verhalen