Kort revalideren bij Revalidatie-& Behandelcentrum Samen

Eind januari 2023 zijn de revalidatiebedden bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen uitgebreid. De vraag naar meer revalidatiebedden is en blijft hoog, maar doordat bij Samen Revalidatie Kort Verblijf is geopend, kan er steeds meer aan die vraag voldaan worden.

De eerste cliënt van Revalidatie Kort Verblijf had op drie plekken breuken. Hij had twee middenvoetsbeentjes, zijn scheenbeen en vier ribben gebroken door een val met de fiets. Hij vertelt over zijn ervaringen bij Revalidatie Kort Verblijf:

“Ik ben aangereden toen ik op de fiets zat door een andere fietser terwijl ik af wilde slaan, waardoor ik op meerdere plekken botten gebroken had. Ik ben daardoor twee keer geopereerd. Er zitten plaatjes in mijn voet en bouten in mijn scheenbeen. Ik ben vier dagen na de eerste operatie voor de tweede keer geopereerd waarna ik pas na 12 dagen uit het ziekenhuis ontslagen werd. Vanuit het ziekenhuis ben ik dus terecht gekomen bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen, op de afdeling Revalidatie Kort Verblijf.

Ik was de allereerste cliënt en ik was dan ook echt alleen de eerste dag. Ik ben heel erg warm ontvangen. Ik kreeg een fruitpakketje en dat waardeerde ik heel erg. De eerste dag zat ik samen met het personeel te eten, dus ik voelde mij nooit alleen. Ik voelde me gelijk gewaardeerd. Ik was niet lang alleen, want de dagen erna kwamen er steeds meer nieuwe mensen bij, en binnen een paar dagen zat het vol. Gelijk de volgende dag ben ik samen met de fysiotherapeut begonnen met revalideren. Ik heb eerst leren lopen met mijn gips voordat we echt oefeningen konden doen, want dat zware gips is nogal lastig om mee om te gaan. De eerste keer dat we begonnen met lopen, viel ik bijna omdat ik nog onder de medicijnen zat. De tweede keer stond ik al een stuk steviger en de derde keer ging helemaal goed. Na die drie keer oefenen, mocht ik proberen trap te lopen. Ik moest op één been proberen naar boven te lopen. Ik had ook de mazzel dat ik altijd al drie keer in de week sportte, dus conditioneel was het wat minder zwaar voor mij. Mede door de hulp van de fysiotherapie kon ik zelfs eerder dan gepland weer naar huis. Ze leerden hoe ik met mijn blessure om kon gaan en mijzelf te kunnen redden als ik straks weer thuis was.

Ik heb alleen maar goede ervaringen, alles was top geregeld. Het eten was fantastisch en alle hulp die ik gekregen heb, was geweldig. Iedereen was altijd vrolijk en ze hadden altijd een lach op hun gezicht. Dat komt mede door de teamleider, want die zorgt voor een goede sfeer onder het personeel. Niets was te gek en ik heb alle hulp gekregen die ik nodig had.”

Wilt u een kijkje komen nemen in ons revalidatiecentrum? Dat kan! Kom naar onze open dag op 13 mei tussen 10.00 – 15.00 uur en laat u rondleiden en informeren door onze medewerkers! Meer informatie over de open dag vindt u door op te link te klikken: Open dag zaterdag 13 mei – Woonzorggroep Samen

 

Meer verhalen