Unieke samenwerking op gebied van hulpmiddelen is een feit 

6 november 2023

Unieke samenwerking op gebied van hulpmiddelen is een feit 

Op 6 november is de samenwerking tussen Samen en Vegro formeel vastgelegd. Vegro, experticecentrum voor hulpmiddelen is vanaf heden de leverancier van Samen voor de zogeheten hulpmiddelenkoffer. Het gaat hierbij niet om zomaar een samenwerking, maar een overeenkomst uniek in Nederland. 

Vegro levert Samen namelijk hulpmiddelen volgens een bijzonder concept. Door een zogeheten hulpmiddelenkoffer beschikbaar te stellen, kunnen hulpmiddelen na oefenen, direct ingezet worden bij de cliënt, zonder dat hier een besteltijd aan gebonden is en zonder dat Samen hiervoor financieel verantwoordelijk is. De factuur komt direct bij de cliënt terecht, zodra het hulpmiddel weer voor de koffer besteld wordt. 

Inzet hulpmiddelen
Hulpmiddelen worden binnen Samen tijdig en efficiënt ingezet om de zelfredzaamheid en eigen regie van een cliënt en het ergonomisch werken binnen de zorg te optimaliseren. De thuiszorgteams en de teams in de GRZ maken hiervoor nu gebruik van de hulpmiddelenkoffer. 

Deze hulpmiddelenkoffer (eigendom van Vegro) stelt medewerkers in staat om direct bij cliënten hulpmiddelen in te zetten. De aanschaf en inzet vindt sneller plaats, is laagdrempelig en de cliënt kan direct na oefenen gebruik maken van het hulpmiddel.   

Zodra een hulpmiddel is ingezet kan deze direct via een app (SUP) in Nedap besteld en aangevuld worden in de hulpmiddelenkoffer. SUP is het bestelplatform voor hulpmiddelen en ander zorgmateriaal voor cliënten thuis. Ook hulpmiddelen buiten de hulpmiddelenkoffer kunnen hier in de toekomst besteld worden. 

“We zijn erg blij met deze bijzondere samenwerking”, aldus Sanne Visser, projectleider bij Samen. “De inzet van hulpmiddelen past in de vijf stappen die Samen hanteert in haar strategie. De inzet van hulpmiddelen zorgt er niet alleen voor dat onze cliënten zoveel mogelijk eigen regie behouden, maar ook dat collega’s het werken in de zorg langer volhouden, een belangrijk randvoorwaarde voor het werkplezier.” 

Meer nieuws

30 oktober 2023
Uitnodiging Mantelzorgmiddag

Graag willen we je uitnodigen voor een speciale mantelzorgmiddag, georganiseerd om mensen die mantelzorger zijn te ondersteunen. Tijdens deze middag zal Het Mantelzorgcentrum aanwezig zijn om te...

Lees het hele bericht
13 oktober 2023
Serie Nieuw Oud

In samenwerking met Noordkop Centraal heeft Samen gewerkt aan een serie over het veranderende ouder worden in onze regio. De serie bestaat uit meer dan 10 afleveringen waarin in iedere aflevering een...

Lees het hele bericht
10 oktober 2023
Succesvolle dorpsbijeenkomst

Maandag 9 oktober organiseerden we in samenwerking met de dorpsraad een nieuwe dorpsbijeenkomst in Warmenhuizen.

Lees het hele bericht