Unieke samenwerking op gebied van hulpmiddelen is een feit 

6 november 2023

Unieke samenwerking op gebied van hulpmiddelen is een feit 

Op 6 november is de samenwerking tussen Samen en Vegro formeel vastgelegd. Vegro, experticecentrum voor hulpmiddelen is vanaf heden de leverancier van Samen voor de zogeheten hulpmiddelenkoffer. Het gaat hierbij niet om zomaar een samenwerking, maar een overeenkomst uniek in Nederland. 

Vegro levert Samen namelijk hulpmiddelen volgens een bijzonder concept. Door een zogeheten hulpmiddelenkoffer beschikbaar te stellen, kunnen hulpmiddelen na oefenen, direct ingezet worden bij de cliënt, zonder dat hier een besteltijd aan gebonden is en zonder dat Samen hiervoor financieel verantwoordelijk is. De factuur komt direct bij de cliënt terecht, zodra het hulpmiddel weer voor de koffer besteld wordt. 

Inzet hulpmiddelen
Hulpmiddelen worden binnen Samen tijdig en efficiënt ingezet om de zelfredzaamheid en eigen regie van een cliënt en het ergonomisch werken binnen de zorg te optimaliseren. De thuiszorgteams en de teams in de GRZ maken hiervoor nu gebruik van de hulpmiddelenkoffer. 

Deze hulpmiddelenkoffer (eigendom van Vegro) stelt medewerkers in staat om direct bij cliënten hulpmiddelen in te zetten. De aanschaf en inzet vindt sneller plaats, is laagdrempelig en de cliënt kan direct na oefenen gebruik maken van het hulpmiddel.   

Zodra een hulpmiddel is ingezet kan deze direct via een app (SUP) in Nedap besteld en aangevuld worden in de hulpmiddelenkoffer. SUP is het bestelplatform voor hulpmiddelen en ander zorgmateriaal voor cliënten thuis. Ook hulpmiddelen buiten de hulpmiddelenkoffer kunnen hier in de toekomst besteld worden. 

“We zijn erg blij met deze bijzondere samenwerking”, aldus Sanne Visser, projectleider bij Samen. “De inzet van hulpmiddelen past in de vijf stappen die Samen hanteert in haar strategie. De inzet van hulpmiddelen zorgt er niet alleen voor dat onze cliënten zoveel mogelijk eigen regie behouden, maar ook dat collega’s het werken in de zorg langer volhouden, een belangrijk randvoorwaarde voor het werkplezier.” 

Meer nieuws

20 juni 2024
Fietslessen gaan weer van start!

Fietsen is niet alleen een manier van transport, maar het geeft ook een hoop plezier en vrijheid. Echter kan het voor velen ook een bron van angst en onzekerheid zijn, waardoor een hoop plezier en...

Lees het hele bericht
30 mei 2024
Video’s over eerstelijns zorg

Recent is er een serie video's gemaakt over de eerstelijnszorg die door Samen wordt geboden. In de video's laten we zien wat de therapeuten kunnen betekenen en wat zij precies doen.

Lees het hele bericht
11 april 2024
De Bron 25 jaar!

Afgelopen dinsdag, 9 april, was het groot feest bij locatie De Bron in Schagen! De Bron bestaat dit jaar namelijk 25 jaar.

Lees het hele bericht