Uitzending Nieuwsuur over project Langer Vitaal Thuis

4 september 2023

2 september heeft Nieuwsuur aandacht besteed aan ons innovatieve project Langer Vitaal Thuis. Het doel van dit project is om de zelfstandigheid van hulpbehoevende ouderen te vergroten. Met het Langer Vitaal Thuis programma zijn we één van de koplopers in Nederland. In deze reportage komen deelnemers van het project en ergotherapeut Larissa Schilder aan het woord om te vertellen over hun ervaringen met het project.

Wat houdt Langer Vitaal Thuis in?
De teams van zorgverleners – met ergotherapeuten, wijkverpleegkundigen, fysiotherapeuten, wijkteamconsulenten van de Gemeente en huishoudelijke hulpen – trainen en begeleiden ouderen een korte periode intensief. De ouderen leren handige hulpmiddelen gebruiken en doen dingen die ze voorheen niet meer zelf konden, zoals douchen, koken, boodschappen doen en hun hobby’s. Het doel is dat de deelnemers na een aantal weken die activiteiten weer helemaal of grotendeels zelf kunnen.

Bekijk de reportage
3 mensen die in de woonkamer aan het praten zijn met elkaar

Meer nieuws

14 mei 2024
Fietslessen gaan weer van start!

Fietsen is niet alleen een manier van transport, maar het geeft ook een hoop plezier en vrijheid. Echter kan het voor velen ook een bron van angst en onzekerheid zijn, waardoor een hoop plezier en...

Lees het hele bericht
11 april 2024
De Bron 25 jaar!

Afgelopen dinsdag, 9 april, was het groot feest bij locatie De Bron in Schagen! De Bron bestaat dit jaar namelijk 25 jaar.

Lees het hele bericht
25 maart 2024
Kom langs bij de vernieuwde fitnesszaal van Samen fitness

De fitnesszaal van Samen Fitness is geheel vernieuwd! De zaal beschikt nu over de modernste fitnessapparaten die gemakkelijk en veilig in te stellen zijn. Dit wordt gevierd tijdens een feestelijke...

Lees het hele bericht