Uitzending Nieuwsuur over project Langer Vitaal Thuis

4 september 2023

2 september heeft Nieuwsuur aandacht besteed aan ons innovatieve project Langer Vitaal Thuis. Het doel van dit project is om de zelfstandigheid van hulpbehoevende ouderen te vergroten. Met het Langer Vitaal Thuis programma zijn we één van de koplopers in Nederland. In deze reportage komen deelnemers van het project en ergotherapeut Larissa Schilder aan het woord om te vertellen over hun ervaringen met het project.

Wat houdt Langer Vitaal Thuis in?
De teams van zorgverleners – met ergotherapeuten, wijkverpleegkundigen, fysiotherapeuten, wijkteamconsulenten van de Gemeente en huishoudelijke hulpen – trainen en begeleiden ouderen een korte periode intensief. De ouderen leren handige hulpmiddelen gebruiken en doen dingen die ze voorheen niet meer zelf konden, zoals douchen, koken, boodschappen doen en hun hobby’s. Het doel is dat de deelnemers na een aantal weken die activiteiten weer helemaal of grotendeels zelf kunnen.

Bekijk de reportage
3 mensen die in de woonkamer aan het praten zijn met elkaar

Meer nieuws

27 september 2023
Dorpsbijeenkomst op 9 oktober – Mooi Leven in Warmenhuizen

Mooi Leven is een initiatief van, voor en met inwoners van Warmenhuizen om te zorgen voor een omgeving waar mensen langer in goede gezondheid en met plezier kunnen blijven wonen.

Lees het hele bericht
4 juli 2023
Wijkoverleg project EOS draagt bij aan betere samenwerking 

In 2022 startten Omring, Evean en Woonzorggroep Samen project EOS: Het opzetten van herkenbare en aanspreekbare wijkverpleging. De projectorganisatie bracht twee wijken in kaart om de samenwerking...

Lees het hele bericht
11 mei 2023
Trefpunt Gezond&ZO officieel geopend

Trefpunt Gezond&Zo in Warmenhuizen is officieel geopend. Trefpunt Gezond&Zo is er voor alle inwoners in Warmenhuizen die prettig, zelfstandig en zo gezond mogelijk willen leven.

Lees het hele bericht