Thuiszorg Samen breidt digitaal systeem voor gebruik medicijnen uit naar Waarland

22 augustus 2022

Thuiszorg Samen breidt het gebruik van een digitaal systeem voor het toezien op en registreren van medicijnen in de thuiszorg uit. Na de succesvolle pilot in Tuitjenhorn, zijn we bij cliënten in Waarland gestart met het digitale systeem. Na Waarland rollen we verder uit naar Warmenhuizen.

Het systeem geeft een actueel overzicht van het medicijngebruik van iedere cliënt. De gegevens van de cliënten komen via de apotheek in het systeem terecht. Medewerkers in de thuiszorg zien in een app op hun telefoon of tablet welke medicijnen ze moeten overhandigen of toedienen. Ze tekenen het gelijk af in de app, zodat het systeem direct weer bij is.

Voordelen 
Het belangrijkste voordeel is dat de medicijnen nu nog veiliger worden toegediend. Het systeem is altijd helemaal bij. Het werk voor apotheken, thuiszorgprofessionals én de organisaties is eenvoudiger dan voorheen. Via de app kunnen apotheken en thuiszorgorganisaties nog beter samenwerken. Daarnaast hebben de thuiszorgorganisaties altijd een totaaloverzicht van alle gebruikte medicijnen.

Meer nieuws