Samen ondertekent regionale Green Deal Zorg 3.0

3 januari 2023

Tanja Ineke tekende namens Woonzorggroep Samen de regionale Green Deal Zorg 3.0. Om mensen gezonder te maken gebruiken zorginstellingen en ziekenhuizen veel energie, voedsel en grondstoffen. Daarmee draagt de zorg bij aan vervuiling van het milieu. Dat willen we uiteraard waar mogelijk tegengaan. In de Green Deal Duurzame Zorg staan afspraken om de zorgsector duurzamer te maken. In deze derde Green Deal voor de zorgsector zijn er concretere en ambitieuzere doelen gesteld dan in de vorige deals.

De vijf doelen van de Green Deal zijn:

  • Gezondheidsbevordering van patiënten, cliënten en medewerkers
  • Vergroten bewustwording en kennis over de impact van de zorg op het klimaat en andersom
  • CO2-uitstoot terugbrengen met 55% in 2030 en klimaatneutraal in 2050
  • Primair grondstofgebruik 50% verminderen in 2030 en maximaal circulaire zorg in 2050
  • Verminderen milieubelasting door medicatie(gebruik)

Er wordt hard gewerkt om deze doelen te behalen met duurzaamheidsmaatregelen die we toepassen op alle locaties van Woonzorggroep Samen.

Meer nieuws

14 mei 2024
Fietslessen gaan weer van start!

Fietsen is niet alleen een manier van transport, maar het geeft ook een hoop plezier en vrijheid. Echter kan het voor velen ook een bron van angst en onzekerheid zijn, waardoor een hoop plezier en...

Lees het hele bericht
11 april 2024
De Bron 25 jaar!

Afgelopen dinsdag, 9 april, was het groot feest bij locatie De Bron in Schagen! De Bron bestaat dit jaar namelijk 25 jaar.

Lees het hele bericht
25 maart 2024
Kom langs bij de vernieuwde fitnesszaal van Samen fitness

De fitnesszaal van Samen Fitness is geheel vernieuwd! De zaal beschikt nu over de modernste fitnessapparaten die gemakkelijk en veilig in te stellen zijn. Dit wordt gevierd tijdens een feestelijke...

Lees het hele bericht