Samen bestaat 15 jaar!

28 september 2023

Samen viert haar vijftienjarig bestaan. Ter gelegenheid van het jubileum zijn er verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd om deze mijlpaal te vieren en om dank te betuigen aan diegenen die bijgedragen aan het succes van de organisatie.


Vijftien jaar geleden, in 2008, bundelden Woonzorggroep NyeScagha en Zuster Kueter Stichting hun krachten om Woonzorggroep Samen te vormen. Een jaar later kwam Stichting Amstelmeerzorg erbij. Sindsdien is Samen uitgegroeid tot een ouderenzorgorganisatie in de kop van Noord-Holland die thuiszorg, langdurige zorg, revalidatie & behandeling, huishoudelijke hulp, welzijnsdiensten en dagactiviteiten biedt. Met negen thuiszorgteams, tien woonzorglocaties en een gespecialiseerd revalidatiecentrum, is er altijd een locatie van Samen dichtbij. Samen kijkt met de cliënt naar wat er nodig is en waar anderen kunnen bijspringen. Zo helpt zij ouderen hun kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden, of te verbeteren. Door het bieden van een breed scala aan zorg- en welzijnsdiensten voor ouderen in de kop van Noord-Holland is de organisatie diepgeworteld in de lokale gemeenschap.

Positieve Gezondheid

Het uitgangspunt bij Samen is Positieve Gezondheid. Positieve gezondheid is een benadering binnen de gezondheidszorg die niet de ziekte, maar een betekenisvol leven van mensen centraal stelt. De nadruk ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens en niet op de beperkingen of ziekte zelf. Dit gedachtengoed staat voorop bij alle initiatieven die wij ontplooien.

Dankbaar

Tanja Ineke, voorzitter Raad van Bestuur: “Het is met grote trots en dankbaarheid dat we het vijftienjarig bestaan van Samen vieren. Onze organisatie is gebouwd op de kracht van samenwerking en het gemeenschappelijke doel om professionele zorg en ondersteuning te bieden aan alle ouderen in onze regio die dat nodig hebben.”

Wij zijn trots op Samen en deze mijlpaal. Dit was nooit mogelijk geweest zonder de inzet van iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het succes van de organisatie. Daarom willen wij onze medewerkers, vrijwilligers, samenwerkingspartners en de gehele gemeenschap hartelijk danken. Samen kunnen we meer!

Meer nieuws

14 mei 2024
Fietslessen gaan weer van start!

Fietsen is niet alleen een manier van transport, maar het geeft ook een hoop plezier en vrijheid. Echter kan het voor velen ook een bron van angst en onzekerheid zijn, waardoor een hoop plezier en...

Lees het hele bericht
11 april 2024
De Bron 25 jaar!

Afgelopen dinsdag, 9 april, was het groot feest bij locatie De Bron in Schagen! De Bron bestaat dit jaar namelijk 25 jaar.

Lees het hele bericht
25 maart 2024
Kom langs bij de vernieuwde fitnesszaal van Samen fitness

De fitnesszaal van Samen Fitness is geheel vernieuwd! De zaal beschikt nu over de modernste fitnessapparaten die gemakkelijk en veilig in te stellen zijn. Dit wordt gevierd tijdens een feestelijke...

Lees het hele bericht