Revalidatie- & Behandelcentrum Samen breidt aantal revalidatiebedden uit

25 januari 2023

Revalidatie- & Behandelcentrum Samen start vanaf 30 januari met tien extra revalidatie bedden.


Vanuit de Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) is er een toenemende vraag naar extra bedden. Tegelijkertijd is de druk op de ziekenhuizen erg hoog.

“Om hieraan tegemoet te komen, breiden we onze revalidatiebedden uit”, aldus Carin Schaap, teamleider revalidatiezorg. “Ziekenhuizen kunnen zo eerder meerdere cliënten uitplaatsen naar de revalidatiezorg. Op die manier kan er vroegtijdig expertise ingezet worden vanuit de revalidatiezorg wat ten goede komt aan een kortere ligduur en een sneller herstel voor cliënten.”

De tien extra bedden zullen vanaf 30 januari in gebruik worden genomen. Voor die tijd zal alles in gereedheid worden gebracht om een optimaal revalidatieklimaat te kunnen bieden, zodat cliënten in een omgeving komen die uitdagend is en waar beweging en activiteit centraal staat. Dit komt immers het herstelproces ten goede.

Meer nieuws

11 mei 2023
Trefpunt Gezond&ZO officieel geopend

Trefpunt Gezond&Zo in Warmenhuizen is officieel geopend. Trefpunt Gezond&Zo is er voor alle inwoners in Warmenhuizen die prettig, zelfstandig en zo gezond mogelijk willen leven.

Lees het hele bericht