Nieuwe locaties Hof van Wieringen en Ulkediep openen deuren 

Woensdag 15 juni opent Woonzorggroep Samen twee nieuwe woongebouwen in de kern van Hippolytushoef: Hof van Wieringen en Ulkediep. Tegelijk met de opening introduceert Samen het nieuwe woonconcept voor de ouderen op Wieringen.De bewoners – die tijdelijk in Molenweid in Wieringerwaard woonden – zijn afgelopen weken al verhuisd naar hun nieuwe appartementen. 

Leven in buurtjes, een nieuw woonconcept

Voorzitter raad van bestuur Tanja Ineke opent officieel de nieuwe woongebouwen om 14.00 uur. Dit doet zij samen met een bewoner en in aanwezigheid van wethouder Mary van Gent en betrokkenen. De nieuwbouw bestaat uit twee woongebouwen met elk 32 ruim opgezette appartementen. Binnen de nieuwbouw wordt gewerkt met buurtjes. Elk buurtje bestaat uit 8 appartementen en heeft een eigen buurtkamer en ontmoetingsruimte waar je samen kunt koken, eten en ontspannen. Zo is er ruimte voor spontane ontmoetingen, ook tussen buurtjes onderling.

Ouderenzorg van de toekomst

Tom Ploeg, clustermanager van Woonzorggroep Samen vertelt: ’’Met het wonen in buurtjes zetten we een mooie stap in het vormgeven van de ouderenzorg van de toekomst. Bewoners wonen zo zelfstandig mogelijk in een eigen appartement van ruim 45 m2, waarbij het accent ligt op wonen mét elkaar, in een buurtje. Het ontmoeten en het leven mét elkaar wordt hierbij gestimuleerd. Daarnaast zijn er in de beide woongebouwen verschillende beleefhoeken ingericht zoals bijvoorbeeld een bibliotheekhoek. De opening combineren we met beleefactiviteiten van de Woon- en Welzijnsweken. Zo kunnen bezoekers ervaren hoe het is om ouder te zijn.”

Na de zomer extra appartementen beschikbaar

Tot de zomer worden in totaal 48 appartementen in gebruik genomen. Na de zomer nemen de laatste bewoners hun intrek in de resterende nieuwe appartementen. Om die reden is Woonzorggroep Samen op zoek naar nieuwe collega’s.

Interesse in werken in een buurtje?

Interesse in werken in de nieuwe woongebouwen van Woonzorggroep Samen? Kijk dan op www.komindebuurt.nl voor vacatures én een uitleg over het werken in de buurtjes van Hof van Wieringen en Ulkediep.

Afbeelding wervingscampagne ondersteuner wonen en welzijn

komindebuurt.nl

Meer nieuws

27 september 2023
Dorpsbijeenkomst op 9 oktober – Mooi Leven in Warmenhuizen

Mooi Leven is een initiatief van, voor en met inwoners van Warmenhuizen om te zorgen voor een omgeving waar mensen langer in goede gezondheid en met plezier kunnen blijven wonen.

Lees het hele bericht
3 mensen die in de woonkamer aan het praten zijn met elkaar
4 september 2023
Uitzending Nieuwsuur over project Langer Vitaal Thuis

2 september heeft Nieuwsuur aandacht besteedt aan ons innovatieve project Langer Vitaal Thuis. Het doel van dit project is om de zelfstandigheid van hulpbehoevende ouderen te vergroten.

Lees het hele bericht
4 juli 2023
Wijkoverleg project EOS draagt bij aan betere samenwerking 

In 2022 startten Omring, Evean en Woonzorggroep Samen project EOS: Het opzetten van herkenbare en aanspreekbare wijkverpleging. De projectorganisatie bracht twee wijken in kaart om de samenwerking...

Lees het hele bericht