Nieuwe locaties Hof van Wieringen en Ulkediep openen deuren 

Woensdag 15 juni opent Woonzorggroep Samen twee nieuwe woongebouwen in de kern van Hippolytushoef: Hof van Wieringen en Ulkediep. Tegelijk met de opening introduceert Samen het nieuwe woonconcept voor de ouderen op Wieringen.De bewoners – die tijdelijk in Molenweid in Wieringerwaard woonden – zijn afgelopen weken al verhuisd naar hun nieuwe appartementen. 

Leven in buurtjes, een nieuw woonconcept

Voorzitter raad van bestuur Tanja Ineke opent officieel de nieuwe woongebouwen om 14.00 uur. Dit doet zij samen met een bewoner en in aanwezigheid van wethouder Mary van Gent en betrokkenen. De nieuwbouw bestaat uit twee woongebouwen met elk 32 ruim opgezette appartementen. Binnen de nieuwbouw wordt gewerkt met buurtjes. Elk buurtje bestaat uit 8 appartementen en heeft een eigen buurtkamer en ontmoetingsruimte waar je samen kunt koken, eten en ontspannen. Zo is er ruimte voor spontane ontmoetingen, ook tussen buurtjes onderling.

Ouderenzorg van de toekomst

Tom Ploeg, clustermanager van Woonzorggroep Samen vertelt: ’’Met het wonen in buurtjes zetten we een mooie stap in het vormgeven van de ouderenzorg van de toekomst. Bewoners wonen zo zelfstandig mogelijk in een eigen appartement van ruim 45 m2, waarbij het accent ligt op wonen mét elkaar, in een buurtje. Het ontmoeten en het leven mét elkaar wordt hierbij gestimuleerd. Daarnaast zijn er in de beide woongebouwen verschillende beleefhoeken ingericht zoals bijvoorbeeld een bibliotheekhoek. De opening combineren we met beleefactiviteiten van de Woon- en Welzijnsweken. Zo kunnen bezoekers ervaren hoe het is om ouder te zijn.”

Na de zomer extra appartementen beschikbaar

Tot de zomer worden in totaal 48 appartementen in gebruik genomen. Na de zomer nemen de laatste bewoners hun intrek in de resterende nieuwe appartementen. Om die reden is Woonzorggroep Samen op zoek naar nieuwe collega’s.

Interesse in werken in een buurtje?

Interesse in werken in de nieuwe woongebouwen van Woonzorggroep Samen? Kijk dan op www.komindebuurt.nl voor vacatures én een uitleg over het werken in de buurtjes van Hof van Wieringen en Ulkediep.

Afbeelding wervingscampagne ondersteuner wonen en welzijn

komindebuurt.nl

Meer nieuws

14 mei 2024
Fietslessen gaan weer van start!

Fietsen is niet alleen een manier van transport, maar het geeft ook een hoop plezier en vrijheid. Echter kan het voor velen ook een bron van angst en onzekerheid zijn, waardoor een hoop plezier en...

Lees het hele bericht
11 april 2024
De Bron 25 jaar!

Afgelopen dinsdag, 9 april, was het groot feest bij locatie De Bron in Schagen! De Bron bestaat dit jaar namelijk 25 jaar.

Lees het hele bericht
25 maart 2024
Kom langs bij de vernieuwde fitnesszaal van Samen fitness

De fitnesszaal van Samen Fitness is geheel vernieuwd! De zaal beschikt nu over de modernste fitnessapparaten die gemakkelijk en veilig in te stellen zijn. Dit wordt gevierd tijdens een feestelijke...

Lees het hele bericht