Maria Mater klaar voor de toekomst!

Maandag 13 juni is de officiële opening na de verbouwing van Maria Mater in ‘t Veld. Daarmee is tegemoetgekomen aan de wens van inwoners van ’t Veld: de mogelijkheid voor ouderen in de regio om in Maria Mater passende zorg te ontvangen. Tegelijk met de opening introduceert de zorgorganisatie het nieuwe woonconcept, waarbij de bewoners leven in buurtjes en allen een geheel nieuwe en eigentijdse buurtkamer en ontmoetingsruimte hebben. 

Unieke locatie met mix van bewoners
Voorzitter raad van bestuur, Tanja Ineke, opent officieel de verbouwde woonlocaties om 15.15 uur in aanwezigheid van bewoners, medewerkers, familie, mantelzorgers, vrijwilligers en genodigden. De locatie is uniek te noemen doordat er een gemixte vorm van bewoners is in Maria Mater: bewoners met een langdurige zorgvraag, bewoners met een thuiszorgvraag en huurders wonen samen. Onder deze bewoners varieert als vanzelfsprekend de zorgvraag; van ouderen die (nog) geen zorg nodig hebben tot ouderen met een zwaardere zorgvraag. Alles met als doel om de ouderen – zo lang als redelijkerwijs mogelijk is – in de voor hun vertrouwde omgeving van ’t Veld te laten wonen. Mede daarom heeft het pand een nieuwe bed-lift gekregen die centraal in het pand is gesitueerd.

Leven in buurtjes, een nieuw woonconcept
In Maria Mater wordt gewerkt met buurtjes. Elk buurtje heeft een eigen buurtkamer en ontmoetingsruimte waar ruimte is voor spontane ontmoetingen, ook tussen buurtjes onderling. Tom Ploeg, clustermanager van Woonzorggroep Samen vertelt: “Het is een bijzondere week voor Woonzorggroep Samen. Deze week is zowel de opening van het hernieuwde Maria Mater als ook de nieuwbouw in Hippolytushoef. Deze woonlocaties zijn voorloper in het werken volgens het nieuwe woonconcept.  Met het wonen in buurtjes zetten we een mooie stap in het vormgeven van de ouderenzorg van de toekomst. Bewoners wonen zo zelfstandig mogelijk in een eigen tweekamerappartement, waarbij het accent ligt op wonen mét elkaar in een buurtje. Het ontmoeten en het leven mét elkaar wordt hierbij gestimuleerd. Daarnaast worden er beleefpleinen ingericht, samen met bewoners, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers.

Ouderenzorg van de toekomst nú vormgeven
Met het afronden van de bouwwerkzaamheden start de volgende fase. Medewerkers, bewoners, familie en vrijwilligers gaan nu écht ervaren hoe het is om te werken en leven in buurtjes. Met die ervaring gaat Woonzorggroep Samen het nieuwe woonconcept verder ontwikkelen, zodat óók de ouderen van de toekomst op een prettige manier in ’t Veld kunnen blijven wonen.

Meer nieuws

14 mei 2024
Fietslessen gaan weer van start!

Fietsen is niet alleen een manier van transport, maar het geeft ook een hoop plezier en vrijheid. Echter kan het voor velen ook een bron van angst en onzekerheid zijn, waardoor een hoop plezier en...

Lees het hele bericht
11 april 2024
De Bron 25 jaar!

Afgelopen dinsdag, 9 april, was het groot feest bij locatie De Bron in Schagen! De Bron bestaat dit jaar namelijk 25 jaar.

Lees het hele bericht
25 maart 2024
Kom langs bij de vernieuwde fitnesszaal van Samen fitness

De fitnesszaal van Samen Fitness is geheel vernieuwd! De zaal beschikt nu over de modernste fitnessapparaten die gemakkelijk en veilig in te stellen zijn. Dit wordt gevierd tijdens een feestelijke...

Lees het hele bericht