Maria Mater klaar voor de toekomst!

Maandag 13 juni is de officiële opening na de verbouwing van Maria Mater in ‘t Veld. Daarmee is tegemoetgekomen aan de wens van inwoners van ’t Veld: de mogelijkheid voor ouderen in de regio om in Maria Mater passende zorg te ontvangen. Tegelijk met de opening introduceert de zorgorganisatie het nieuwe woonconcept, waarbij de bewoners leven in buurtjes en allen een geheel nieuwe en eigentijdse buurtkamer en ontmoetingsruimte hebben. 

Unieke locatie met mix van bewoners
Voorzitter raad van bestuur, Tanja Ineke, opent officieel de verbouwde woonlocaties om 15.15 uur in aanwezigheid van bewoners, medewerkers, familie, mantelzorgers, vrijwilligers en genodigden. De locatie is uniek te noemen doordat er een gemixte vorm van bewoners is in Maria Mater: bewoners met een langdurige zorgvraag, bewoners met een thuiszorgvraag en huurders wonen samen. Onder deze bewoners varieert als vanzelfsprekend de zorgvraag; van ouderen die (nog) geen zorg nodig hebben tot ouderen met een zwaardere zorgvraag. Alles met als doel om de ouderen – zo lang als redelijkerwijs mogelijk is – in de voor hun vertrouwde omgeving van ’t Veld te laten wonen. Mede daarom heeft het pand een nieuwe bed-lift gekregen die centraal in het pand is gesitueerd.

Leven in buurtjes, een nieuw woonconcept
In Maria Mater wordt gewerkt met buurtjes. Elk buurtje heeft een eigen buurtkamer en ontmoetingsruimte waar ruimte is voor spontane ontmoetingen, ook tussen buurtjes onderling. Tom Ploeg, clustermanager van Woonzorggroep Samen vertelt: “Het is een bijzondere week voor Woonzorggroep Samen. Deze week is zowel de opening van het hernieuwde Maria Mater als ook de nieuwbouw in Hippolytushoef. Deze woonlocaties zijn voorloper in het werken volgens het nieuwe woonconcept.  Met het wonen in buurtjes zetten we een mooie stap in het vormgeven van de ouderenzorg van de toekomst. Bewoners wonen zo zelfstandig mogelijk in een eigen tweekamerappartement, waarbij het accent ligt op wonen mét elkaar in een buurtje. Het ontmoeten en het leven mét elkaar wordt hierbij gestimuleerd. Daarnaast worden er beleefpleinen ingericht, samen met bewoners, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers.

Ouderenzorg van de toekomst nú vormgeven
Met het afronden van de bouwwerkzaamheden start de volgende fase. Medewerkers, bewoners, familie en vrijwilligers gaan nu écht ervaren hoe het is om te werken en leven in buurtjes. Met die ervaring gaat Woonzorggroep Samen het nieuwe woonconcept verder ontwikkelen, zodat óók de ouderen van de toekomst op een prettige manier in ’t Veld kunnen blijven wonen.

Meer nieuws

27 september 2023
Dorpsbijeenkomst op 9 oktober – Mooi Leven in Warmenhuizen

Mooi Leven is een initiatief van, voor en met inwoners van Warmenhuizen om te zorgen voor een omgeving waar mensen langer in goede gezondheid en met plezier kunnen blijven wonen.

Lees het hele bericht
3 mensen die in de woonkamer aan het praten zijn met elkaar
4 september 2023
Uitzending Nieuwsuur over project Langer Vitaal Thuis

2 september heeft Nieuwsuur aandacht besteedt aan ons innovatieve project Langer Vitaal Thuis. Het doel van dit project is om de zelfstandigheid van hulpbehoevende ouderen te vergroten.

Lees het hele bericht
4 juli 2023
Wijkoverleg project EOS draagt bij aan betere samenwerking 

In 2022 startten Omring, Evean en Woonzorggroep Samen project EOS: Het opzetten van herkenbare en aanspreekbare wijkverpleging. De projectorganisatie bracht twee wijken in kaart om de samenwerking...

Lees het hele bericht