Welkom bij De Trambaan

Telefoonnummer: 088 619 4000
E-mailadres: zorgbemiddeling@wzgsamen.nl

Meer kunnen

“Ik woon hier prachtig, midden in het centrum. Alles is dichtbij. Het mooiste vind ik de bloemencorso in september. Samen met een aantal buren ga ik daar ieder jaar naar kijken. Prachtig, die wagens!” Samen activiteiten ondernemen, dat is Samen meer kunnen.

 
 

Op de grens van Nieuwe Niedorp en Winkel

Loop vanuit De Trambaan naar buiten en u bent direct bij het winkelcentrum van Nieuwe Niedorp. Wanneer u de hoek om slaat bent u in Winkel. Handig, alle faciliteiten op loopafstand. En ook evenementen, zoals de Kieledag in juni, de Floralia en het bloemencorso in september zijn op loopafstand.

Lees verder

Waar heeft u behoefte aan?

De Trambaan is in 2012 geopend. U vindt hier alle vormen van zorg- en dienstverlening onder één dak, zoals huren bij Samen voor wie nog zelfstandig kan wonen maar de thuiszorg graag dichtbij heeft.

Maar ook wanneer u meer zorg nodig heeft en u niet meer zelfstandig kunt wonen, kunt u in De Trambaan wonen met zorg. Onze medewerkers staan dan 24 uur per dag voor u klaar. Samen maken we afspraken waar we u bij helpen en wat u zelf nog kunt. Wij verzorgen de maaltijden, zodat u niet meer hoeft te koken en geen grote boodschappen meer hoeft te doen. Ook houden we uw appartement schoon en vanzelfsprekend krijgt u de zorg die u nodig heeft.

Voor mensen met dementie zijn er in De Trambaan drie kleinschalige woningen. U runt hier samen met uw medebewoners en de verzorging een huishouden. Zo blijft u zo lang mogelijk vitaal.

Ook als u niet in De Trambaan woont, maar in een andere woning in Nieuwe Niedorp of omgeving kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam Nieuwe Niedorp - 't Veld. Zo kunt u zo lang mogelijk in uw eigen, vertrouwde woning blijven wonen. Het thuiszorgteam Nieuwe Niedorp - 't Veld is een klein, lokaal team. Zo krijgt u zoveel mogelijk de zorg van dezelfde gezichten die u en uw omgeving als geen ander kennen.

Behandeling thuis

Heeft u fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of diëtetiek nodig? Bij Samen bieden we ook behandeling bij u thuis. Onze therapeuten werken in kleine teams met meerdere disciplines bij elkaar. U krijgt uw eigen vaste therapeut toegewezen. Dankzij de korte lijnen met het zorgteam, zijn onze therapeuten altijd op de hoogte van uw actuele situatie en weet het zorgteam wat uw behandelaar met u afgesproken heeft.

Wie werken er in De Trambaan?

Bij Woonzorggroep Samen werken veel enthousiaste mensen, die dagelijks klaar staan om de best mogelijke ouderenzorg te bieden. Daarnaast zijn bij ons vele vrijwilligers, leerlingen en stagiaires actief. Al deze mensen zijn voor ons zeer waardevol. Goed, voldoende en gemotiveerd personeel is belangrijk om goede zorg te verlenen. Wij investeren daarom ook veel in onze medewerkers. U kunt hierover lezen bij ‘Werken en leren’.

Restaurant De Koppeling

In restaurant De Koppeling, het restaurant van De Trambaan, kunnen mensen van binnen en buiten De Trambaan de maaltijd nuttigen. Ook worden hier vele activiteiten georganiseerd en kunt u hier genieten van een heerlijk kopje koffie of thee. Niet alleen voor bewoners van De Trambaan, maar ook voor mensen uit het dorp. De Trambaan is met recht een complex wat midden in de samenleving staat. Het restaurant is de hele dag geopend. Om 10:00 uur is het bij ons koffietijd en bent u van harte welkom! Koffie of thee kost € 1,00.

De warme maaltijd wordt om 12.00 uur geserveerd. U heeft al een hoofdgerecht vanaf € 5,70 en een compleet drie-gangenmenu voor € 6,70.

De Koppeling is ook geschikt voor het vieren van feesten en partijen. Heeft u vergadering? Dan kunt u bij ons een ruimte reserveren. Wilt u reserveren? Bel dan 088 619 4000.

 
 
 

Uitgelichte activiteiten

 

Nieuws

22 mei 2018

1 juni rollatorkeuring in De Trambaan

Op 1 juni organiseert Revalidatie- en Behandelcentrum Samen in samenwerking met het Hulpmiddelen Centrum een gratis rollatorkeuring in De Trambaan. Op 1 juni bent u van harte welkom van 10.00 tot 11.30 uur in De Trambaan, Koperwiek 30 in Nieuwe Niedorp.

Lees verder
 

Diensten en faciliteiten

 
Wonen
 • Samenwonen met niet- zorgbehoevende partner
 • Huisdieren toegestaan
 • Gemeenschappelijke tuin/terras
 • Winkels op loopafstand
 • Openbaar vervoer op loopafstand
Veiligheid
 • Receptie aanwezig
 • Brand- en inbraakbeveiliging
 • Personeelsalarmering
 • Alarmering in appartement
Ontspanning
 • Media (Internetcafé / Bibliotheek / Kabelkrant)
 • Activiteitenprogramma
 • Kapsalon / schoonheidsspecialiste / Pedicure
 • Restaurant
 • Rolstoelfiets / Duofiets
Gemak
 • Maaltijdvoorziening
 • Wasservice
 

Kosten en indicatie

Om in De Trambaan te kunnen wonen, heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het CIZ bepaalt op welke zorg u recht heeft. Met een indicatie kunt u het grootste deel van de kosten via de wet langdurige zorg (wlz) vergoed krijgen. Wel wordt een eigen bijdrage gevraagd, die door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) wordt geïnd. Voor meer informatie over uw eigen bijdrage kunt u terecht op de website van het CAK.

Veelgestelde vragen

 
 

Contactpersoon: Nienke Kruijer

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nienke Kruijer-Sander van het Bemiddelingsbureau Zorg & Wonen. Nienke is uw eerste contactpersoon als u in De Trambaan komt wonen of thuiszorg bij Samen afneemt. Zij begeleidt u van het eerste gesprek tot het moment dat de zorg start. Dan neemt uw EVV (Eerst Verantwoordelijke Verzorgende) deze taak over.

Wilt u weten hoe lang de verwachte wachttijd voor een woning in De Trambaan is? Bekijk dan ons actuele wachtlijstoverzicht.

Nienke is te bereiken via:

Tel: 088 - 619 4100
E-mail: zorgbemiddeling@wzgsamen.nl

of via onderstaande contactformulier.


Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Hoe? Dat leest u in ons privacy statement.
U heeft ons privacystatement gelezen en gaat akkoord.