Mooi Leven in Warmenhuizen

Mooi Leven is een initiatief van, voor en met inwoners van Warmenhuizen om te zorgen voor een omgeving waar mensen langer in goede gezondheid en met plezier kunnen blijven wonen.

Mooi Leven komt voort uit Living Lab Warmenhuizen, waarin we in samenwerking met de Dorpsraad met inwoners, verenigingen en organisaties hebben gesproken over de volgende vragen: Wat wilt u als u later oud bent? Hoe wilt u oud worden in Warmenhuizen? Wat vindt u daarin belangrijk? Wat kunnen wij als dorpsgenoten voor elkaar betekenen?


Achtergrond

Nederland en onze regio in het bijzonder vergrijst in snel tempo. In 2030 zijn er 112% meer ouderen in de gemeente Schagen ten opzichte van 2020. Daarnaast verwachten we dat er 40% minder zorgverleners werkzaam zijn in de kop van Noord-Holland. Dat vraagt iets van ons allemaal. Hoe we de zorg organiseren én wat we voor elkaar doen.

Hoe krijgen we ook dan de zorg thuis verricht? Er zijn nieuwe manieren nodig.
Daarom is Woonzorggroep Samen gestart met Living Lab Warmenhuizen, oftewel Mooi Leven in Warmenhuizen. Samen met u, uw buurtgenoten en (zorg)organisaties zoeken we naar oplossingen om de zorg slimmer te kunnen organiseren. Met deze oplossingen experimenteren we samen. Daarbij hoeven we geen rekening te houden met wet, regelgeving, eisen van zorgverzekeraars etc. We gaan aan de slag met vragen als: Hoe wilt u oud worden in Warmenhuizen? Wat vindt u daarin belangrijk? Wat kunt u als buurt- /dorpsgenoten voor elkaar betekenen? Wat als u het voor het zeggen had, hoe zou u de zorg dan organiseren, rekening houdend met vergrijzing en werkplezier? We maken het klein, testen het uit, delen en leren wat het beste werkt, zodat ook anderen van onze ervaringen kunnen profiteren. Met wat werkt, gaan we verder. Wat niet werkt, stoppen we.

Bekijk ook deze video voor meer informatie over de vergrijzing

Met meer ouderen en minder zorgmedewerkers zijn er nieuwe ideeën nodig om de zorg verricht te krijgen.

Heeft u goede nieuwe (innovatieve) ideeën? En hoe ziet u dit zelf voor zich wanneer u later zelf zorg nodig hebt? Laat het ons weten.

Klik hier om een idee in te sturen

Op 9 oktober organiseren we een nieuwe dorpsbijeenkomst.

De dorpsbijeenkomst is maandag 9 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in de Buurtkamer in Angelapark, Pastoor Willemsestraat 2. Kom langs en help Mooi Leven in Warmenhuizen waar te maken.

Voor meer informatie en aanmelden klik hier

Wilt u op de hoogte blijven van Mooi Leven in Warmenhuizen? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.


"*" geeft vereiste velden aan

Vul hieronder uw gegevens in*