Living Lab Warmenhuizen

Nederland en onze regio in het bijzonder vergrijst in snel tempo. In 2030 zijn er 112% meer ouderen in de gemeente Schagen ten opzichte van 2020. Daarnaast verwachten we dat er 40% minder zorgverleners werkzaam zijn in de kop van Noord-Holland. Dat vraagt iets van ons allemaal. Hoe we de zorg organiseren én wat we voor elkaar doen.

Hoe krijgen we ook dan de zorg thuis verricht? Er zijn nieuwe manieren nodig.

Daarom start Woonzorggroep Samen met Living Lab Warmenhuizen. Samen met u, uw buurtgenoten en (zorg)organisaties willen we op zoek naar oplossingen om de zorg slimmer kunnen organiseren. Met deze oplossingen gaan we samen experimenteren. Daarbij hoeven we geen rekening te houden met wet, regelgeving, eisen van zorgverzekeraars etc. We gaan aan de slag met vragen als: Hoe wilt u oud worden in Warmenhuizen? Wat vindt u daarin belangrijk? Wat kunt u als buurt- /dorpsgenoten voor elkaar betekenen? Wat als u het voor het zeggen had, hoe zou u de zorg dan organiseren, rekening houdend met vergrijzing en werkplezier? Met de ideeën die hieruit komen, gaan we samen aan de slag. We maken het klein, testen het uit, delen en leren wat het beste werkt, zodat ook anderen van onze ervaringen kunnen profiteren. Met wat werkt, gaan we verder. Wat niet werkt, stoppen we.


Onze vraag aan u

Graag gaan we met u het gesprek aan over ouder worden en wat we hierin voor elkaar kunnen betekenen.

Op woensdag 18 mei organiseert Thuiszorg Samen van 19.45 uur tot 21.45 uur een buurtbijeenkomst in het Dorpshuis in Warmenhuizen. Tijdens deze bijeenkomst gaan we in gesprek over bovenstaande vragen.
Komt u ook? U kunt zich hier aanmelden.

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Vol = vol

Bekijk ook deze video voor meer informatie over de vergrijzing

Aanmelden

Komt u ook naar de buurtbijeenkomst?

Klik hier om u aan te melden

Met meer ouderen en minder zorgmedewerkers zijn er nieuwe ideeën nodig om de zorg verricht te krijgen.

Heeft u goede nieuwe (innovatieve) ideeën? En hoe ziet u dit zelf voor zich wanneer u later zelf zorg nodig hebt? Laat het ons weten

Klik hier om een idee in te sturen