Langer Vitaal Thuis nu ook in Waarland en Dirkshorn

Woonzorggroep Samen breidt het Langer Vitaal thuis programma uit naar Waarland en Dirkshorn. In dit programma worden bestaande cliënten, maar ook cliënten die nieuw in zorg komen gemotiveerd om de zelfredzaamheid te bevorderen. Het gaat om cliënten die huishoudelijke zorg ontvangen, maar ook cliënten die verzorging en verpleging ontvangen of gecombineerd. 

Wat houdt het Langer Vitaal Thuis Programma in?
Zo lang en fit mogelijk in de vertrouwde omgeving blijven wonen met kwaliteit van leven, dat is waar het Langer Vitaal Thuis programma om draait. 

Door omstandigheden, ziekte of ouder worden lukken dingen die voorheen nog zelfstandig konden misschien niet meer zo goed en is er bijvoorbeeld thuiszorg of hulp bij huishouden nodig. 

Met het Langer Vitaal Thuis programma helpen (zorg)professionals van Samen cliënten, in de eigen vertrouwde omgeving, de zelfredzaamheid te behouden of verbeteren. Ons uitgangspunt hierbij is dat wat men nog wel kan of wat men (weer) kan leren niet uit handen te nemen. 

Het programma duurt maximaal twaalf weken, waarin we de cliënt met een team van (zorg)professionals begeleiden, coachen en ondersteunen in het behouden of verbeteren van zelfredzaamheid op een manier die bij de cliënt past. In het team zijn o.a. de wijkverpleegkundige, wijkteamconsulent en ergotherapeut betrokken. 

Inwoners uit Waarland, Tuitjenhorn en Dirkshorn kunnen in aanmerking komen voor het Langer Vitaal Thuis programma op indicatie van hun (huis)arts, wijkverpleegkundige of de wijkteamconsulent van de gemeente. 

Na aanmelding maakt de wijkteamconsulent van de gemeente of de wijkverpleegkundige een afspraak voor de eerste kennismaking. Kijk voor meer informatie over het project op Langer vitaal thuis – Woonzorggroep Samen 

Meer nieuws

14 mei 2024
Fietslessen gaan weer van start!

Fietsen is niet alleen een manier van transport, maar het geeft ook een hoop plezier en vrijheid. Echter kan het voor velen ook een bron van angst en onzekerheid zijn, waardoor een hoop plezier en...

Lees het hele bericht
11 april 2024
De Bron 25 jaar!

Afgelopen dinsdag, 9 april, was het groot feest bij locatie De Bron in Schagen! De Bron bestaat dit jaar namelijk 25 jaar.

Lees het hele bericht
25 maart 2024
Kom langs bij de vernieuwde fitnesszaal van Samen fitness

De fitnesszaal van Samen Fitness is geheel vernieuwd! De zaal beschikt nu over de modernste fitnessapparaten die gemakkelijk en veilig in te stellen zijn. Dit wordt gevierd tijdens een feestelijke...

Lees het hele bericht