Langer Vitaal Thuis nu ook in Waarland en Dirkshorn

Woonzorggroep Samen breidt het Langer Vitaal thuis programma uit naar Waarland en Dirkshorn. In dit programma worden bestaande cliënten, maar ook cliënten die nieuw in zorg komen gemotiveerd om de zelfredzaamheid te bevorderen. Het gaat om cliënten die huishoudelijke zorg ontvangen, maar ook cliënten die verzorging en verpleging ontvangen of gecombineerd. 

Wat houdt het Langer Vitaal Thuis Programma in?
Zo lang en fit mogelijk in de vertrouwde omgeving blijven wonen met kwaliteit van leven, dat is waar het Langer Vitaal Thuis programma om draait. 

Door omstandigheden, ziekte of ouder worden lukken dingen die voorheen nog zelfstandig konden misschien niet meer zo goed en is er bijvoorbeeld thuiszorg of hulp bij huishouden nodig. 

Met het Langer Vitaal Thuis programma helpen (zorg)professionals van Samen cliënten, in de eigen vertrouwde omgeving, de zelfredzaamheid te behouden of verbeteren. Ons uitgangspunt hierbij is dat wat men nog wel kan of wat men (weer) kan leren niet uit handen te nemen. 

Het programma duurt maximaal twaalf weken, waarin we de cliënt met een team van (zorg)professionals begeleiden, coachen en ondersteunen in het behouden of verbeteren van zelfredzaamheid op een manier die bij de cliënt past. In het team zijn o.a. de wijkverpleegkundige, wijkteamconsulent en ergotherapeut betrokken. 

Inwoners uit Waarland, Tuitjenhorn en Dirkshorn kunnen in aanmerking komen voor het Langer Vitaal Thuis programma op indicatie van hun (huis)arts, wijkverpleegkundige of de wijkteamconsulent van de gemeente. 

Na aanmelding maakt de wijkteamconsulent van de gemeente of de wijkverpleegkundige een afspraak voor de eerste kennismaking. Kijk voor meer informatie over het project op Langer vitaal thuis – Woonzorggroep Samen 

Meer nieuws

27 september 2023
Dorpsbijeenkomst op 9 oktober – Mooi Leven in Warmenhuizen

Mooi Leven is een initiatief van, voor en met inwoners van Warmenhuizen om te zorgen voor een omgeving waar mensen langer in goede gezondheid en met plezier kunnen blijven wonen.

Lees het hele bericht
3 mensen die in de woonkamer aan het praten zijn met elkaar
4 september 2023
Uitzending Nieuwsuur over project Langer Vitaal Thuis

2 september heeft Nieuwsuur aandacht besteedt aan ons innovatieve project Langer Vitaal Thuis. Het doel van dit project is om de zelfstandigheid van hulpbehoevende ouderen te vergroten.

Lees het hele bericht
4 juli 2023
Wijkoverleg project EOS draagt bij aan betere samenwerking 

In 2022 startten Omring, Evean en Woonzorggroep Samen project EOS: Het opzetten van herkenbare en aanspreekbare wijkverpleging. De projectorganisatie bracht twee wijken in kaart om de samenwerking...

Lees het hele bericht