Innovatieprijs clientmedezeggenschap uitgereikt aan Lelypark

14 november 2022

Teamleider Anne-Marie Pijnacker van Lelypark werd afgelopen donderdag, 10 november, verrast en kreeg uit handen van Fedde de Boo en Caroline Beentjes de innovatieprijs voor clientmedezeggenschap uitgereikt.

De uitreiking van de cheque en bronzen beeld had plaats in Lelypark in bijzijn van Caroline Beentjes (Raad van Bestuur) Fedde de Boo (voorzitter centrale cliëntenraad) en Arnold Meijerink (voorzitter lokale cliëntenraad) als stimulatie om cliëntmedezeggenschap verder vorm te geven.

Radicale vernieuwing zorg

De innovatie prijs komt voort uit onze deelname aan ‘Radicale vernieuwing zorg’. Aan deze beweging nemen niet alleen zorginstellingen aan deel maar ook mensen die zorg nodig hebben, naasten, cliëntenraden, medewerkers, leidinggevenden, ondersteunende diensten, (para) medici en bestuurders en toezichthouders. Dat doen zij hand in hand met zorgkantoren, Inspectie, ministerie van VWS, De zorgauthoriteit en LOC Waardevolle zorg (LOC is een netwerk van mensen die betrokken zijn bij de zorg). LOC ondersteunt de beweging.

Instellingen worden hierbij uitgedaagd om te vernieuwen op basis van een aantal hoofdthema’s met als doel: zorg waarin mensen het belangrijkst zijn, en niet de regels, protocollen en gewoonten.

Lelypark
Lelypark ging aan de slag met onder andere de betrokkenheid van familie en mantelzorgers in het leven van de hun naasten. Welkom voelen, onderdeel voelen van de invulling van het dagelijks leven van onze bewoners. Het leef plezier van zowel de bewoner als naasten wordt hiermee vergroot. Het behouden van de eigen regie, het leven zoals “thuis” gewend zijn, is tevens een belangrijk doel.

De innovatieprijs
Uit alle initiatieven stak Lelypark er volgens Fedde de Boo bovenuit: “locatie Lelypark heeft de prijs zeer verdiend en ook binnen de hele organisatie zijn andere mooie voorbeelden van vernieuwing op het gebied van cliëntmedezeggenschap. Ten opzichte van vroeger wordt het informeler aangepakt met op sommige plekken familieavonden als alternatief voor een cliëntenraad. Het team krijgt 1000 euro als stimulans voor hun doelen dat ze mogen uitgeven hoe ze het zelf willen. Het bronzen beeld waarop mensen elkaar een hand geven staat voor verbinding: zeggenschap, medezeggenschap”.

 

Meer nieuws

11 mei 2023
Trefpunt Gezond&ZO officieel geopend

Trefpunt Gezond&Zo in Warmenhuizen is officieel geopend. Trefpunt Gezond&Zo is er voor alle inwoners in Warmenhuizen die prettig, zelfstandig en zo gezond mogelijk willen leven.

Lees het hele bericht