Parkinson

Als u moet leven met de ziekte van Parkinson, dan reageert uw lichaam – uw belangrijkste instrument – soms ineens niet meer zoals u gewend bent. Dat is ingrijpend voor u en uw omgeving. Onze deskundigen geven u handvatten om zoveel mogelijk grip op uw leven te behouden.


Parkinson en meer kunnen

We vinden het belangrijk dat u zo lang mogelijk kunt blijven doen wat u nu doet. Samen met uw mantelzorger kunt u bij ons terecht als u behoefte heeft aan informatie, advies en behandeling.

Experts helpen bij Parkinson

Onze behandelaars zijn experts op het gebied van de ziekte van Parkinson en werken nauw met elkaar samen. Ze zijn aangesloten bij ParkinsonNet. Of u nu hulp nodig heeft bij dagelijkse bezigheden, stem- of slikproblemen, gewichtsbeheersing of u wilt gewoon blijven bewegen, we zijn er voor u.

De Parkinson beweeggroep is speciaal voor mensen met de ziekte van Parkinson(isme), waarbij er geoefend wordt met kleine groepen van ongeveer vier personen. Tijdens de beweeggroep worden oefeningen gegeven gericht op kracht, conditie en balans. Voorafgaand aan deelname worden individuele metingen gedaan om het niveau van de deelnemer te bepalen. Na ongeveer drie maanden worden de metingen herhaald om te kijken of er vooruitgang geboekt is. Voor deelname is een verwijzing van de huisarts of specialist verplicht.

De Parkinson vereniging organiseert maandelijks een Parkinson Café in de regio. Een ongedwongen ontmoetingsplaats waar u ervaringen kunt delen met mensen die u begrijpen en u informatie krijgt over uiteenlopende thema’s. Meer informatie vindt u op de website van de Parkinson vereniging:

Meer informatie over de ziekte van Parkinson en het Parkinson Café vindt u op de website van de Parkinson vereniging.