Revalidatie na covid

Als u erg ziek bent geweest door een virus, zoals het coronavirus (covid), kost het tijd om te herstellen. Zeker als u daarvoor ook moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Na genezing kunt u te maken krijgen met een combinatie van nieuwe, complexe klachten zoals verlies van spierkracht en achteruitgang van de conditie, cognitieve problemen zoals slechte concentratie, geheugen en verminderde longcapaciteit.  

U kunt bij ons terecht voor een revalidatietraject of behandeling van onze fysiotherapeut, ergotherapeut of longverpleegkundige. Het doel van een revalidatiebehandeling is om u weer zo optimaal mogelijk te laten functioneren in dagelijkse activiteiten, werk en dagbesteding.
 


Revalideren in Revalidatie- en Behandelcentrum Samen

Cliënten revalideren in het behandelcentrum voor een periode van gemiddeld 6-8 weken.  Dit gebeurt aan de hand van een op maat gemaakt zorgpad met daarin behandelingen van alle disciplines die nodig zijn. Tijdens uw revalidatie leert u uw mogelijkheden goed te benutten, zodat u in uw dagelijks leven zoveel mogelijk zelfstandigheid kunt bereiken. Door training, begeleiding en adviezen werken wij samen met u aan een optimaal herstel. 

De longverpleegkundige

Binnen Revalidatie- & Behandelcentrum Samen werken longverpleegkundigen die zijn gespecialiseerd in chronische longaandoeningen.  

De ondersteuning die zij bieden kan bestaan uit:  

  • Het geven van informatie over de longaandoening en het omgaan met klachten als kortademigheid en hoesten;  
  • Het ondersteunen van zelfmanagement;  
  • Als er hulpmiddelen nodig zijn voor bijvoorbeeld het ophoesten van sputum of vernevelen thuis, dan kan de longverpleegkundige die voor u aanvragen. Mocht de longarts zuurstof voorschrijven, dan geven de longverpleegkundigen informatie en uitleg over het gebruik hiervan;  
  • Begeleiding bieden in het stoppen met roken.  

Behandeling door de fysiotherapeut, ergotherapeut en psycholoog

Bij aanvang van een revalidatietraject of behandeling doen alle disciplines een intake en nulmeting en wordt het behandelplan gemaakt in samenspraak met u.  

Wanneer u corona heeft gehad kunnen uw conditie en kracht achteruit gaan. Daarnaast kunt u problemen ervaren bij dagelijkse activiteiten. Onze fysiotherapeuten en ergotherapeuten kunnen u helpen om dagelijkse handelingen makkelijker te maken zodat u energie overhoudt voor dingen die u blij maken.  

Klik hier voor meer informatie over onze behandelaars

Verwijzing & vergoedingen

Revalideren in Revalidatie- en Behandelcentrum Samen gebeurt na verwijzing van uw specialist of huisarts. Zij zorgen voor uw indicatie en aanmelding.  

Wanneer u vanuit de thuissituatie behandeling nodig heeft van de longverpleegkundige kan dit na verwijzing van uw wijkverpleegkundige of huisarts.  

We adviseren u om altijd uw polis na te kijken bij uw zorgverzekeraar wanneer u behandeling of zorg wilt ontvangen. Voor kosten, zoals thuiszorg en andere behandelingen of ondersteuning, hangen de kosten onder andere af van uw indicatie.  

Meer informatie


Wilt u meer weten over revalideren en behandeling bij Samen? Neem dan contact op met onze experts van het Bemiddelingsbureau Zorg & Wonen: 
"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.