Fysiotherapie

Bewegen is belangrijk voor iedereen die zich goed wil voelen. Wanneer u ouder wordt, doet uw lichaam niet meer altijd wat u wilt. Fietsen, lopen, bukken, u denkt er eigenlijk niet bij na. Tot het moment dat u last krijgt van een zeurende knie, pijn in uw rug of een chronische aandoening.


Onze fysiotherapeuten weten alles over bewegen en de behandeling van beweegklachten. Met fysiotherapie kunt u leren hoe u beter kunt bewegen, zodat uw klachten verdwijnen, verminderen of hoe u zo goed mogelijk kunt blijven bewegen ondanks uw chronische aandoening. Wij beschikken over specifieke kennis voor de revalidatie en behandeling van de meest voorkomende aandoeningen bij de ouder wordende mens. Denk hierbij aan de ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose, CVA (beroerte), dementie, COPD en astma, een nieuwe knie, heup of amputatie.

Alle fysiotherapeuten die werkzaam zijn binnen onze praktijk staan geregistreerd in het kwaliteitsregister van het Koninklijk Genootschap Fysiotherapie (KNGF). Om de kwaliteit van specifieke aandoeningen op hoogwaardig niveau aan te bieden, zijn wij aangesloten bij het ParkinsonNet, orthopedienetwerk, de CVA keten en we hebben een samenwerkingsverband met de specialisten van het Noordwest Ziekenhuis.

Wanneer kan fysiotherapie u helpen?

  • Het reduceren van angst tijdens het bewegen en vallen voorkomen (valpreventie);
  • Beweegproblemen en pijnklachten bij het lopen, opstaan en andere dagelijkse activiteiten;
  • Het verbeteren van spierkracht, evenwicht en algehele conditie;
  • Ondersteunen bij het herstel na een ziekenhuis opname als gevolg van een val of operatie.
  • Ondersteunen bij het herstel na een amputatie of na een beroerte (CVA);
  • Voorlichting aan mantelzorgers en naaste familie en vrienden.

U kunt bij ons terecht voor individuele fysiotherapie of meedoen aan één van onze beweegprogramma’s. We bekijken met u waar het probleem ligt en gaan samen op zoek naar de oplossing.

Directe toegankelijkheid
U kunt zowel met als zonder verwijzing van de huisarts direct terecht bij de fysiotherapeut. Wanneer u direct naar de fysiotherapeut komt, zal er eerst een screening worden uitgevoerd om vast te stellen of u behandeld kunt worden. Is dit niet het geval, dan verwijzen we u naar de huisarts.

Medical Taping

Medical taping is een techniek waarbij elastische tape wordt gebruikt. De elastische tape ondersteunt de spieren in hun functie, zonder daarbij het gewricht te fixeren of de beweging te beperken. Door de aangedane spieren op deze manier te behandelen, start het lichaam zelf met het herstel.

Medical taping

Valpreventie

Onder begeleiding van onze ervaren fysiotherapeuten leert u een val te voorkomen door te werken aan evenwicht, reactievermogen, spierkracht en conditie.

Valpreventie

Contact of een afspraak maken


Fysiotherapie kan vergoed worden vanuit uw aanvullende zorgverzekering. Hoeveel behandelingen u precies vergoed krijgt, is afhankelijk van uw verzekerde pakket. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Wilt u meer informatie of een afspraak maken?
"*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag een afspraak maken bij de:*
Naam*
Adres*
Heeft u een verwijzing?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.