Lax Vox Stemtraining

Bij normale of zwaardere belasting van de stem herstelt de stem gedurende de nacht. De stemplooien zijn dan in rust, waardoor de slijmvliezen in de stemplooien zich kunnen herstellen. Hierdoor klinkt de stem de volgende dag in de meeste gevallen weer helder. Wanneer dit niet het geval is en er dus meer nodig is, dan kan de Lax Vox methode worden ingezet. Door de Lax Vox methode in te zetten, ontstaat er meer balans tijdens het stemgeven, waardoor de spiermassa ontspannen kan werken en daardoor kan herstellen.


Wat is Lax Vox?

Lax betekent vrij, Vox betekent stem. LaxVox betekent dus: vrije stem.

Het doel van de behandelmethode LaxVox is het verbeteren van:

  • De coördinatie tussen houding, adem en stem
  • De beweging van de stemplooien
  • De stemkwaliteit

Werking

Lax Vox is een vrij eenvoudige, maar zeer effectieve manier om stemplooien zonder extra inspanning te laten sluiten. Als gevolg van het stemgeven door een buisje wordt de druk boven de stembanden groter. Hierdoor ontstaat tegendruk aan de bovenzijde van de stemplooien. Dit resulteert in een vanzelfsprekende balans tussen de druk boven en onder de stemplooien. Stemgeven lukt hierdoor gemakkelijk, zonder forceren. Door de ontspannen manier van stemgeven en de balans daarin is er sprake van massage van het strottenhoofd. Dit leidt tot sneller herstel van de stembandconditie.

De Lax Vox methode wordt uitgevoerd met behulp van een flexibele slang en een flesje water dat gedeeltelijk gevuld is. De logopedist kan precies uitleggen hoeveel water nodig is en kan u voorzien van de flexibele slang met de goede afmetingen.

Contact


Heeft u interesse in deze behandeling bij één van onze logopedisten of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons Medisch Secretariaat."*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.