Corona Informatiepagina

Coronabeleid

Corona gaat en komt met een golfbeweging. Nu is het nog relatief rustig, maar dat kan snel weer veranderen. Daar zijn we binnen Samen goed op voorbereid. Een van de voorbereidingen is deze nieuwe Corona Informatiepagina. Op deze manier willen wij u zo goed mogelijk op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen. Denk aan:

  • Het laatste nieuws over het coronavirus
  • De maatregelen die Woonzorggroep Samen neemt
  • Hoe communiceren we over corona met onze bewoners, cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers
  • Antwoorden op veelgestelde vragen.

Om onze kwetsbare bewoners en cliënten te beschermen, doen we er alles aan om de verspreiding van het virus aantoonbaar te beperken. Denk aan: handen wassen, hoesten en niezen in de ellenboog, afstand houden bij een klachten/besmetting of het dragen van een mondkapje. Naast voldoende frisse lucht, een zelftest of PCR-test doen bij klachten en het halen van een vaccin of boosterprik.

Aanmelden voor thuiszorg, revalidatie of komen wonen?

Wilt u zichzelf aanmelden voor thuiszorg, revalidatie of komen wonen? Maar heeft u op dit moment corona? Dan kijken we wat er mogelijk is. Het kan zijn dat we u direct van dienst kunnen zijn, maar soms ook niet. Neem in ieder geval gerust contact met ons op. Wij bespreken persoonlijk met u wat de mogelijkheden zijn.

Veelgestelde vragen

Corona

Bezoek

Heeft uw naaste corona? Of is er op een locatie sprake van besmettingen? Ook dan bent u welkom om uw naaste te bezoeken. Neemt u wél de nodige maatregelen:

  • Draag een mondkapje en desinfecteer uw handen voor en na het bezoek.
    Bij elke locatie liggen mondkapjes. Er  staat ook een desinfectiepomp om uw handen te desinfecteren.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Ga rechtstreeks naar de kamer of afdeling van uw naaste. Ga niet naar gezamenlijke huiskamers, toiletten etc.

Zo kunt u op toch op bezoek en houden we het voor iedereen zo veilig mogelijk.

Communicatie over corona

Samen houdt alle betrokkenen zo goed mogelijk op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Wij communiceren met bewoners, cliënten, mantelzorgers, naasten, vrijwilligers, medewerkers en pers. Dat doen wij op verschillende manieren, afhankelijk van ernst van de situatie en de doelgroep.

Algemeen corona-nieuws
Via de Corona Informatiepagina houden we geïnteresseerden op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen rondom corona. We delen hier geen informatie over het aantal besmettingen of uitbraken op een specifieke afdeling of wijk.

Communicatie bij positieve coronatest  
Heeft een bewoner of cliënt een positieve coronatest? Dan delen wij deze informatie met de betreffende bewoner en mantelzorger. Dat doen wij persoonlijk (mondeling/telefonisch).

Communicatie bij uitbraken
Is er een corona-uitbraak? Bijvoorbeeld onder medewerkers of binnen een specifieke locatie of afdeling? Dan informeert de verantwoordelijke leidinggevende de betrokkenen schriftelijk. Dit kan per brief, via de mail of via carenzorgt. Bij wijzigingen ontvangt u deze informatie ook van de leidinggevende van de locatie/ afdeling.  

Vrijwilligers
De teamleider Welzijn Services en Diensten (WSD) houdt de vrijwilligers – die verbonden zijn aan de locatie – op de hoogte van de situatie rondom corona. Dit gebeurt per mail of per brief en alleen als daar aanleiding voor is.

Persvragen
Bent u journalist en heeft u een vraag? Neem dan contact op met de afdeling Marketing & Communicatie via communicatie@wzgsamen.nl of bel 088 – 619 46 18.

 

Corona-uitbraak ja/nee

Wanneer is er sprake van een uitbraak op een afdeling of op een locatie? Dat hangt onder meer af van de indeling van het gebouw én het aantal bewoners dat positief getest is. Zijn er bijvoorbeeld meerdere bewoners positief getest die bij elkaar wonen? Dan kan Samen besluiten het woongedeelte van deze afdeling af te sluiten voor anderen. In dit geval is er een uitbraak op een afdeling, maar niet op de hele locatie. Zo kunnen wij beter grip houden op de situatie.

Is er sprake van een uitbraak op een afdeling of op een hele locatie? Dan gaat het uitbraakprotocol van start. Een speciaal uitbraakteam neemt dan alle noodzakelijke maatregelen. Een onderdeel daarvan is dat alle bewoners en contactpersonen  geïnformeerd worden over de uitbraak.

Kijk ook bij de veelgestelde vraag: Communicatie over corona

Opname met corona

Wilt u zichzelf aanmelden voor thuiszorg, revalidatie of  komen wonen? Maar heeft u op dit moment corona? Dan kijken we samen wat er mogelijk is. Het kan zijn dat we u direct van dienst kunnen zijn, maar soms ook niet. Neem in ieder geval gerust contact met ons op. Wij bespreken persoonlijk met u wat de mogelijkheden zijn.

Vaccinatie: via Samen of via GGD?

In sommige locaties waar Samen zorg levert, wordt de vaccinatie door verschillende partijen verzorgd. Dit heeft te maken met het soort indicatie dat u heeft.

Heeft u een indicatie voor zorg mét behandeling? Dan kunt u bij Samen gevaccineerd worden. U eigen eerst verantwoordelijke verzorgende (EVV) neemt hiervoor contact met u op.

Heeft u zorg, zónder behandeling? Dan krijgt u een oproep van de GGD.

Vaccinatie na coronabesmetting

Heeft u corona gehad? Dan mag u acht weken na een coronabesmetting weer gevaccineerd worden.

Vaccinatie: wanneer herhaalprik?

Minimaal 3 maanden na uw laatste vaccinatie mag u weer gevaccineerd worden.

Gerelateerd nieuws