Revalidatie- & Behandelcentrum Samen

Gaat u revalideren na een aandoening of ongeval of ondervindt u gevolgen van een ziekte en heeft u therapie of behandeling nodig? Dan kunt u bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen terecht. Wij helpen u weer het heft in eigen handen te krijgen. U bepaalt wat u (weer) wilt kunnen. Dat is ons doel. Samen gaan we eraan werken om uw doel te bereiken. We moedigen u aan het beste uit uzelf te halen. Pas als u zich weer sterk voelt, is onze missie volbracht.

Lees verder

Behandelen bij Samen

Revalidatie- & Behandelcentrum Samen biedt diverse therapieën en behandelingen aan, zowel bij u thuis als in de behandelruimtes in één van onze locaties. Niet alleen voor de mensen die bij ons revalideren kunnen door ons behandeld worden, u kunt ook bij ons terecht! Met of zonder verwijzing van uw arts. Onze fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en diëtist zijn gespecialiseerd in de ouder wordende mens. U wordt behandeld door een vaste therapeut. Wel zo fijn, een bekend gezicht. Mocht u behoefte hebben aan een andere behandeling, dan kan uw therapeut u eenvoudig doorverwijzen naar een collega.

Eerstelijns behandeling kan, afhankelijk van de behandeling en uw verzekerde pakket, vergoed worden door de zorgverzekering. Meer informatie hierover vindt u op de pagina van de desbetreffende behandeling. Wilt u meer weten over Revalidatie- en Behandelcentrum Samen en wat u van ons kunt verwachten? Klik dan hier voor onze praktijkinformatie.

Verantwoord opschalen paramedische zorg 1e lijn

Revalidatie- & Behandelcentrum Samen gaat weer open. Na de intelligente lockdown is het tijd voor een slimme openstrategie in de 1,5 meter samenleving. Hier leest u de maatregelen die er voor zorgen dat u weer veilig en verantwoord behandeld kunt worden in het Revalidatie- & Behandelcentrum en dat de therapeuten voldoende worden beschermd.

Revalideren bij Samen

Heeft u net een operatie gehad of heeft u last van de gevolgen van een aandoening of ziekte? Onze specialisten helpen u met uw herstel. Revalidatie- & Behandelcentrum Samen heeft in Schagen een speciale afdeling voor revalidatie, bijvoorbeeld na een knie- of heupoperatie. Deze afdeling is gevestigd in Magnushof in Schagen. Samen kijken we naar uw wensen en mogelijkheden en welke begeleiding u daarbij nodig heeft. We werken nauw samen met alle betrokken partijen, zoals het ziekenhuis.

Hiervoor hebben wij nauw contact met zowel Noordwest Ziekenhuisgroep (locaties Alkmaar en Den Helder) als het Westfriesgasthuis in Hoorn. Dankzij dit nauwe contact is al direct bij de opname bekend welke behandeling u nodig heeft. Mocht u, na uw verblijf bij ons, nog thuiszorg of een andere vorm van zorg nodig hebben, dan maken we daarover graag direct goede afspraken met u.

“Ik kreeg een herseninfarct. Zo opeens. Nu zit ik hier, in een rolstoel. Ik krijg elke dag fysiotherapie. Als ik weer met mijn rollator loop, kan ik naar huis. Er wordt hier goed voor me gezorgd. Toch hoop ik dat dat snel zo ver is!"”

Meneer Ishta
 
 

Onze behandeldisciplines

 
 

Klaar met revalideren, en dan?

Na het revalideren kan het zijn dat u nog wat extra hulp kunt gebruiken. In dat geval staat Thuiszorg Samen voor u klaar. Samen met u stellen we vast welke ondersteuning u (tijdelijk) nodig heeft. Ook kan het zijn dat u nog extra behandeling nodig heeft. In dat geval kunnen onze fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten u blijven ondersteunen. Mocht het nodig zijn, dan kunnen zij ook bij u thuis langskomen.