Revalideren bij Samen

Heeft u net een operatie gehad of heeft u last van de gevolgen van een aandoening of ziekte? Onze specialisten helpen u met uw herstel. Revalidatie- & Behandelcentrum Samen heeft een speciale afdeling met zestig plaatsen voor revalidatie, bijvoorbeeld na een knie- of heupoperatie.

Lees verder

Deze afdeling is gevestigd in Schagen. Samen kijken we wat u wilt en welke begeleiding u nodig heeft. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars en werken nauw samen met alle betrokken partijen, zoals het ziekenhuis.

Samenwerken

Hiervoor hebben wij nauw contact met zowel de Noordwest Ziekenhuis groep in Alkmaar en Den Helder als het Westfriesgasthuis in Hoorn. Dankzij dit nauwe contact is al direct bij de opname bekend welke behandeling u nodig heeft, waarna u na gemiddeld zes weken terug naar huis gaat. Mocht u vervolgens nog thuiszorg of een andere vorm van zorg nodig hebben, dan maken we daarover graag direct goede afspraken met u.

Voor wie?

Revalidatie- en Behandelcentrum Samen richt zich specifiek op revalidanten, die gevolgen ondervinden van een ziekte, aandoening of ongeval. We hebben ervaring met de dingen waar u tegenaan loopt. Dat helpt. Maar nog belangrijker vinden we het om te luisteren, naar hoe het voor u is. Samen met u en uw naasten zoeken we naar oplossingen. We willen u helpen uw kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden. Of zelfs te verbeteren. Eén ding is zeker: u staat er niet alleen voor.

Afdeling 't Hoog

Als u bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen komt revalideren, krijgt u een kamer op afdeling 't Hoog in Magnushof. Deze afdeling beschikt over veertig kamers verdeeld over twee verdiepingen. U verblijft hier voor een korte revalidatieperiode van gemiddeld vier weken tot drie maanden.

Er zijn zowel eenpersoons- als tweepersoonskamers. Bij een tweepersoonskamer deelt u een kamer samen met een andere revalidant. Deze is voorzien van wifi, een televisie en koelkast. Om geen last van uw kamergenoot te hebben, krijgt iedere revalidant een koptelefoon die u kunt gebruiken bij het televisie kijken.

Bezoektijden

Revalidatie- en Behandelcentrum Samen kent geen bezoektijden, maar wanneer u iemand komt bezoeken verzoeken wij u de rust- en therapietijden in acht te nemen. In algemene zin raden wij u aan om bezoek tussen 10.00 – 12.00 uur, 15.30 – 17.30 uur en tussen 18.30 – 21.00 uur te plannen.

 
 
 

Activiteiten

Activiteitenruimte 't Trefpunt is iedere ochtend van 09.00 uur tot 12.15 uur geopend. Hier kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, die ter plekke georganiseerd worden. U dient hiervoor in het bezit te zijn van een strippenkaart. Deze kunt u kopen in de winkel.

Vaste activiteiten waar u zoal gebruik van kunt maken zijn:

Maandag 11.00 uur Kerkdienst

Dinsdag 10.45 uur Zingen

14.45 uur Mannensoos

Woensdag 10.45 uur Dansen

14.30 uur Klassieke muziek

Vrijdag 10.45 uur Muziek mozaïek

 

Nieuws

01 oktober 2019

Nieuwe datum Parkinson Café

Op 15 oktober vindt er weer een ParkinsonCafé plaats in Schagen, locatie Magnushof, Jacob Ruijsdaellaan 30. Het ParkinsonCafé voor de regio Noord-Holland Noord is een initiatief van vrijwilligers van de Parkinsonvereniging samen met therapeuten van ParkinsonNet en is bedoeld voor mensen met de ziekte van Parkinson en Parkinsonismen, hun partners/mantelzorgers en belangstellenden.

Lees verder
 

Diensten en faciliteiten

 
Wonen
 • Samenwonen met niet- zorgbehoevende partner
 • Huisdieren toegestaan
 • Gemeenschappelijke tuin/terras
 • Winkels op loopafstand
 • Openbaar vervoer op loopafstand
Veiligheid
 • Receptie aanwezig
 • Brand- en inbraakbeveiliging
 • Personeelsalarmering
 • Alarmering in appartement
Ontspanning
 • Media (Internetcafé / Bibliotheek / Kabelkrant)
 • Activiteitenprogramma
 • Kapsalon / schoonheidsspecialiste / Pedicure
 • Restaurant
 • Rolstoelfiets / Duofiets
Gemak
 • Maaltijdvoorziening
 • Winkel aanwezig op de locatie
 • Wasservice
 • Klusjesman
 • Scootmobiel lenen
 

Uw behandeling

In overleg met u en/of uw familie bepalen we hoe wij u het beste van dienst kunnen zijn. Samen met u kijken we wat u wilt bereiken en welke begeleiding en therapieën u nodig heeft. Aan de hand daarvan stellen we samen met u een behandelplan op, waarover u zelf de regie houdt. Regelmatig evalueren we dit plan met u en zo nodig met uw familie en naaste betrokkenen. Waar nodig stellen we het plan tussentijds bij.

In het behandelteam zitten verschillende experts die nauw met elkaar samenwerken. Het team wordt geleid door een specialist ouderengeneeskunde die verantwoordelijk is voor de behandeling. De specialist ouderengeneeskunde heeft nauw contact met de revalidatiearts van het ziekenhuis. Verder kan het team uit een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, psycholoog, diëtist, Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV) en een teamleider bestaan. Tijdens het zogeheten multidisciplinaire overleg (MDO) bespreekt het behandelteam uw behandeling.

De EVV (Eerst Verantwoordelijke Verzorgende) is uw eerste contactpersoon en de spil in het revalidatieproces. De EVV bespreekt regelmatig samen met u welke zorg nodig is, hoe die het beste geregeld kan worden en op welke wijze deze zorg steeds beter afgestemd kan worden op uw persoonlijke wensen.

Op de afdeling vindt een aparte oefenzaal. Deze kunt u, buiten de afgesproken therapieën om, in overleg met uw therapeut ook zelf gebruiken.

 
 

Contactpersoon: Mirjam Smit

Mirjam is uw eerste contactpersoon wanneer u komt revalideren bij Samen. Zij begeleidt u van het eerste gesprek tot u weer naar huis kunt.

Wilt u weten of er plaats is op onze revalidatieafdeling? Bekijk dan ons actuele wachtlijstoverzicht.

Mirjam is te bereiken via:

Tel: 088 - 619 4603
E-mail: mirjam.nierop@wzgsamen.nl

of via onderstaande contactformulier.


Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Hoe? Dat leest u in ons privacy statement.
U heeft ons privacystatement gelezen en gaat akkoord.

 
 

Onze Eerst Verantwoordelijk Verzorgenden (EVV's)

 
 • Elly Mooy

 • Sonja Koning

 • Irma van den Dungen

 •