Werken en leren

Bij Woonzorggroep Samen werken zo'n 1600 mensen, die dagelijks klaar staan om de best mogelijke ouderenzorg te bieden. Daarnaast zijn bij ons vele vrijwilligers, leerlingen en stagiaires actief. Al deze mensen zijn voor ons zeer waardevol. Goed, voldoende en gemotiveerd personeel is belangrijk om goede zorg te verlenen.

Lees verder

Regelmatig zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers, leerlingen en stagiaires. Wil jij ons team komen versterken?

Snel naar het overzicht van de vacatures >

Opleidingsmogelijkheden

Woonzorggroep Samen is een erkend leerbedrijf. Wij bieden jonge mensen, herintreders en zij-instromers de mogelijkheid om een opleiding in de zorg te volgen. Daarnaast kunnen scholieren en studenten bij ons stage lopen. Niet alleen in de zorg, maar ook in bijvoorbeeld fysiotherapie, bedrijfsadministratie, facilitair, etc.

Doorgroeien doe je Samen

Leerlingen en stagiaires zijn voor ons erg belangrijk. Zij beschikken immers over de meest actuele kennis vanuit hun opleiding. Zo kunnen leerlingen en stagiaires ons team versterken. Daar tegenover kunnen onze leerlingen en stagiaires rekenen op goede begeleiding vanuit de beroepspraktijk. Ben jij een aanwinst voor ons team? Wij proberen goede leerlingen altijd te laten doorstromen naar een reguliere functie.

 
 

De dag van Diana de Jong

 
 


“Ik werk sinds 2006 bij Samen als huishoudelijke hulp en voedingsassistente.

Er verandert op dit moment veel in de wmo. Een deel van de hulp bij het huishouden stopt straks. Omdat ik toe was aan een nieuwe uitdaging, heb ik besloten om dit niet af te wachten en de zorg in te gaan.

Nu doe ik de verkorte helpende opleiding in Magnushof, op afdeling Zandvenne zuid. Ik heb het hier erg naar mijn zin. Het is wel pittig, maar ik werk in een leuk team. En met een aantal cliënten heb ik ook al een goede band.”

 
 
 

Vacatures

 
 

Open sollicitatie

Zijn er op het moment geen vacatures of zit er geen passende vacature voor jou tussen? Dan nodigen wij je uit om een open sollicitatie te sturen. Je kunt je motivatiebrief en CV sturen naar solliciteren@woonzorggroepsamen.nl.

 
 

Werken en leren (BBL)

BBL opleiding tot verzorgende IG

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een leerwerkplek bij Samen. Wij bieden de mogelijkheid aan om een BBL opleiding te volgen tot verzorgende IG. Als BBL leerling volg je een opleiding via de Beroeps Begeleidende Leerweg. Je krijgt een leerarbeidsovereenkomst aangeboden van 24, 28 of 32 uur. Afhankelijk van je leerarbeidsovereenkomst werk je gemiddeld 3 tot 5 dagen bij Samen. Daarnaast ga je 1 dag per week naar school om het beroep te leren en gemiddeld 10 avonden per jaar naar school om de algemene vakken zoals rekenen, Nederlands, Engels en loopbaan/burgerschap te volgen. Afhankelijk van je leerarbeidsovereenkomst krijg je een kleine tegemoetkoming van de lesdagen. Minimaal 2,5 uur en maximaal 4 uur. Dit wordt naar rato berekend. Je werkplek rouleert elk jaar, zodat je met verschillende kanten van de ouderenzorg in aanraking komt. We hebben verschillende locaties waar verschillende zorg geleverd wordt:

 • Langdurige zorg, voor cliënten die lichamelijke en psychische zorg nodig hebben
 • Revalidatie afdeling
 • Thuiszorg
 • Momenteel is de werving gesloten. De werving voor leerlingen die per februari 2020 starten kunnen vanaf medio september solliciteren.


   
   

  Stages

  Scholieren en studenten kunnen bij ons stage lopen. Niet alleen in de zorg, maar ook in bijvoorbeeld fysiotherapie, bedrijfsadministratie, facilitair, etc.

  Op zoek naar een stage? Neem dan contact op met p&o@woonzorggroepsamen.nl. Vermeld daarbij je naam, geboortedatum, naam van de opleiding, periode van de stage, het aantal uur dat je stage wil komen lopen, het doel van je stage en op welke afdeling en/of locatie je graag wil stage lopen.

   
   

  Medewerkers

  Alle medewerkers van Samen hebben vanuit huis toegang tot het intranet (ISA) en de webmail.
  Klik op onderstaande links om naar ISA of je webmail te gaan. Je kunt inloggen met dezelfde gegevens als waarmee je op de Samen-computer inlogt.

  Intranet
  Webmail

  Klokkenluidersregeling van kracht

  Woonzorggroep Samen streeft ernaar om integer, open en fatsoenlijk te handelen. Daarom gebruiken wij onder andere een bedrijfs- en gedragscode waaraan alle medewerkers, zelfstandigen, vrijwilligers, flexwerkers, gedetacheerden en stagiaires zicht dienen te houden. Dit neemt echter niet weg dat zich misstanden kunnen voordoen of dat er zich situaties kunnen voordoen waardoor personeel of derden in gevaar (kunnen) worden gebracht. Angst voor nadelige persoonlijke gevolgen kan medewerkers ervan weerhouden om voorvallen te melden. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat medewerkers van de organisatie snel in de gaten hebben wanneer zich een (vermoeden van een) misstand voordoet, proberen wij de lat om dit te melden zo laag mogelijk te leggen. Daarom is deze vernieuwde regeling van kracht
  geworden. Met deze Klokkenluidersregeling streeft Woonzorggroep Samen ernaar een transparante en veilige manier te bieden om een (vermoeden van) misstand te melden. Hierbij wordt niet van een medewerker verwacht dat deze misstand direct kan worden bewezen. Wel moet de medewerker aannemelijk maken dat er feiten of omstandigheden bestaan die een redelijk vermoeden rechtvaardigden. Doordat een (vermoeden van een) misstand gemeld worden aan de organisatie, wordt Woonzorggroep Samen in de gelegenheid gesteld om misstanden aan te pakken en wordt voor medewerkers een veilige omgeving om te melden gecreëerd. Met deze Klokkenluidersregeling geeft Woonzorggroep Samen onder andere invulling aan de Governancecode Zorg en sluiten we tevens aan op de wet Huis voor
  Klokkenluiders. Alle medewerkers in dienst van Woonzorggroep Samen kunnen gebruik maken van deze regeling. Dit geldt onverminderd voor (ex-)medewerkers met een tijdelijke arbeidsovereenkomst, stagiairs, inhuurkrachten en personen die op uitnodiging of in opdracht van Woonzorggroep Samen binnen de organisatie werkzaamheden verrichten.

  Samenspraak

  De Samenspraak is het personeelsblad van Woonzorggroep Samen. Het digitale magazine komt vier keer per jaar uit.

  Samenspraak januari 2017 - Samen naar de top
  Extra editie Samenspraak februari 2017 - Meerjarenbeleidsplan
  Samenspraak april 2017 - Samen voor elkaar
  SamenSpraak juli 2017 - Samen groeien
  SamenSpraak oktober 2017 - Samen voor de cliënt

  SamenSpraak januari 2018 - Samen leren

  SamenSpraak april 2018 - Samen stilstaan bij de bijzondere momenten


   
   

  Vakantiekrachten

  Wil jij een nieuwe uitdaging aangaan en ben je op zoek naar een leuke vakantiebaan met een mooi salaris?

  Dan is Samen misschien wel iets voor jou.

  Ben jij een:

  • Zorg assistent;
  • Helpende;
  • Verzorgende IG;
  • Student;
  • Vind je het leuk om huishoudelijke taken te verrichten?

  Samen slaan we de handen ineen.

  Nieuwsgierig?
  Samen is er voor jong en oud, voor vakantiewerk, maar ook voor flexibel of vast werk.

  Dus kom dan bij ons werken! Je kunt bijvoorbeeld helpen in de zorg of bij ons team Schoonmaak & Hygiëne.

  Meer informatie?
  App met onze collega's van recruitment via 06 - 20 48 68 58 of 06 - 57 12 16 18. Mailen kan ook via solliciteren@woonzorggroepsamen.nl.