Beeldzorg

Bij Thuiszorg Samen bestaat de mogelijkheid om ook zorg op afstand te ontvangen via beeldzorg op een tablet of computer. Beeldzorg kan ingezet worden wanneer de fysieke aanwezigheid van een zorgmedewerker niet echt nodig is.

Lees verder

Met beeldzorg zijn cliënten minder afhankelijk van de komst van de zorgmedewerker. Cliënten kunnen via het beeldzorgprogramma op de tablet of computer ‘op afstand’ vragen stellen, overleggen en begeleiding of instructie krijgen. Met beeldzorg kunnen thuiszorgmedewerkers cliënten bijvoorbeeld ondersteunen in de inname van medicatie, controle van bloedsuiker en in gesprek gaan om te kijken hoe het met de cliënt gaat.

Naast beeldbellen met zorgverleners, kunnen cliënten via het beeldzorgprogramma ook beeldbellen met familie en vrienden, spelletjes doen, foto’s bekijken of het nieuws en weer volgen. Vanuit Thuiszorg Samen kunnen we het beeldzorgprogramma instellen en afstemmen op de wensen en digitale vaardigheden van de cliënt.

Voordelen van beeldzorg

Beeldzorg biedt meerdere voordelen:

  • Meer regie over eigen tijd
  • Meer privacy
  • Beeldcontact met zorgprofessionals
  • Beeldcontact met familie en vrienden
  • Spelletjes, nieuws en andere mogelijkheden op de app
Tablet lenen?

Heeft u geen tablet en wilt u beeldzorg uitproberen? U kunt 3 maanden gratis een tablet bij ons lenen. Stem dit af met de wijkverpleegkundige van ThuiszorgSamen.