Dementie

Dementie zie je niet. Het zit van binnen. Bij Samen voelen we ons betrokken bij mensen met dementie. We luisteren naar u, en naar de mensen om u heen. We bieden u de hulp, zorg en begeleiding die u nodig heeft.

Lees verder

Dementie en meer kunnen

De wereld zoals u deze kende, verandert. Niets is meer zo als het was. Het kost tijd om dit te accepteren. Zowel voor u als voor de mensen om u heen. Wij doen er alles aan om uw leven – ondanks de dementie – zo prettig, veilig en zinvol mogelijk te laten zijn. Daarbij kijken we naar wat er nog wel mogelijk is.

Dementiezorg op maat

Wij helpen u waar nodig. Bijvoorbeeld met thuiszorg of in één van onze locaties

Thuiszorg

Kunt u nog thuis wonen? Dan kunnen wij u thuiszorg bieden. Hulp, zorg en begeleiding in uw eigen vertrouwde omgeving. Ook kunt u naar de dagverzorging gaan, om structuur in uw dag aan te brengen en het thuisfront te ontlasten.

Wonen met zorg

Als dat niet meer gaat, hebben wij verschillende woonvormen die, ieder op hun eigen manier, zo goed mogelijk aansluiten bij uw levensstijl. Zo hebben wij speciale woningen waar u samen met andere dementerenden in een groep woont. Dit is Groepswonen dementie of Kleinschalig Wonen.
Daarnaast hebben we afdelingen voor dementie in Magnushof, maar u kunt ook in een van onze andere locaties terecht.

Bij al onze woonvormen staat uw welzijn centraal. We vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt en kunt blijven doen waar u zich goed bij voelt. Wij passen ons aan uw levensstijl aan. En uw familie is natuurlijk altijd welkom.

Onze klantenservicemedewerkers kunnen u helpen te bepalen welke zorg en/of woonvorm het meest geschikt is voor u.

“Ik merk wel dat ik dingen vergeet, maar voor mijn vrouw is het vervelender. Ik vraag soms dingen hetzelfde en vergeet delen van verhalen.”

Meneer Klinkenberg

Veelgestelde vragen over dementie

 
 
 

Thuiszorg

Wanneer u dementerend bent, kunt u in veel gevallen nog gewoon thuis blijven wonen. In uw eigen vertrouwde omgeving, die u op uw duimpje kent. Met hulp van de thuiszorg kunt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen. De thuiszorg kan u helpen met onder andere het schoonhouden van uw huis, op tijd in en uit bed komen, het innemen van medicijnen en verpleegkundige handelingen. Vergeet u na het koken het gas dicht te draaien? Wellicht is maaltijdvoorziening een optie voor u. U krijgt dan de maaltijden thuisbezorgd en hoeft niet meer te koken.

Al onze medewerkers, van de huishouding tot de wijkverpleegkundige, zijn getraind in het herkennen van de signalen van dementie. Dankzij deze signaleringsfunctie en een goed contact met alle andere partijen zoals uw familie en uw huisarts, houden wij uw situatie constant in de gaten en kunnen we bijsturen wanneer dat nodig is.

Meer informatie over thuiszorg Samen
 
 

Locaties met dementiezorg

Binnen Samen hebben we verschillende woonvormen voor mensen met dementie: kleinschalig wonen, groepswonen dementie en dementie-afdelingen in Magnushof. De zorg en begeleiding die u in deze woonvormen ontvangt staat onder de verantwoordelijkheid van een specialist ouderengeneeskunde. Zo lang u nog niet gaat dwalen, kunt u ook terecht in een appartement in onze andere locaties waar u 24 uur per dag zorg kunt krijgen, als dat nodig is.