Samen Meedoen

Als u of u naaste merkt dat meedoen in het dagelijks leven niet meer vanzelfsprekend is, kunt u terecht bij Samen Meedoen. Omstandigheden zoals dementie, beroerte of het wegvallen van naasten kunnen u kwetsbaar maken waardoor u ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Samen met Wonen Plus Welzijn bieden we een breed scala aan mogelijkheden en arrangementen.

Lees verder

We zoeken samen met u naar mogelijkheden om uw leven weer in te richten zoals u dat wilt. Hieronder vindt u hier een aantal voorbeelden van.

Ontmoetingscentrum De Nieuwe Nes

Bent u graag creatief bezig? Houdt u van koken of tuinieren? Zou u wel wat meer willen bewegen, of wilt u uw geheugen trainen? Bij ons kan het allemaal. Ons ontmoetingscentrum in Schagen richt zich speciaal op mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers. U kunt hier van maandag tot en met vrijdag terecht.

Doet en Ontmoet

Kom binnen! Doet en Ontmoet is een open inloop waarbij ontmoeting, iets samen met andere mensen doen en andere mensen leren kennen, centraal staat. Een goede gelegenheid om (nieuwe) mensen te ontmoeten en met elkaar allerlei activiteiten te bedenken en ondernemen. Sinds juni 2017 wordt Doet & Ontmoet intensiever aangeboden door Woonzorggroep Samen en Wonen Plus Welzijn. Op dit moment kun je aansluiten bij de Doet & Ontmoet op de volgende dagen en locaties:

Iedere dinsdagmiddag van 13.30 – 16.00 uur in buurthuis De Groene Schakel in Schagen.

Iedere vrijdagochtend van 9.30 uur - 12.00 uur in Keijzershoff in Anna Paulowna.

Iedere dinsdagochtend van 9.30 uur - 12.00 uur in Parkzicht in Hippolytushoef.

Iedere donderdagochtend van 9.30 uur - 12.00 uur in de Prins Maurits in Nieuwe Niedorp.

Iedere dinsdagmiddag van 13.30 uur - 16.00 uur in Ons Tweede Huis in Slootdorp

Iedere donderdagmiddag van 13.30 uur - 16.00 uur in De Cultuurschuur in Wieringerwerf

Doet en Ontmoet is vrij toegankelijk, voor iedereen en voor alle leeftijden. U betaalt alleen de consumpties. Dus loop gewoon eens binnen en ervaar zelf hoe verrassend leuk en gezellig deze ochtenden en middagen kunnen zijn.

Dag te gast

Wat vindt u leuk? Waar liggen uw interesses? Wij kennen allerlei vrijwilligers die het leuk vinden om een keer een dag met u iets te ondernemen. Zij willen u graag ontmoeten. Gewoon bij u thuis. En ze vinden het leuk als u een keer bij hen op bezoek komt. Voor de gezelligheid. Om samen iets te delen of te beleven.

Ouderenkoor op Eigen wijze

Kent u ze nog, de liedjes die u vroeger zong? Muziek is iets heel bijzonders. Zelfs als het geheugen ons in de steek laat, blijft de herinnering aan muziek uit onze jeugd bestaan. Zingt u graag en lijkt het u leuk om onderdeel uit te maken van ons koor? Kom dan op vrijdagmiddag van 14.00 – 15.30 uur eens een kijkje nemen in Wijkgebouw De Blokhut te Schagen.

Dagactiviteiten

Dagactiviteiten biedt u extra ondersteuning bij de invulling van uw dag. Heeft u behoefte aan een nuttig en gezellig samenzijn met extra ondersteuning? Dan bieden wij u een mogelijkheid om onder de mensen te komen en thuis een stukje zorg uit handen te nemen. Onder professionele begeleiding van ervaren beroepsbegeleiders en vrijwilligers krijgt u een zinvolle dagbesteding aangeboden. Zo wordt er samen gegeten en diverse, op maat aangeboden, activiteiten georganiseerd. Wilt u bijvoorbeeld een stuk fietsen, wandelen of ontspannen vissen, dan kan dat. Daar waar nodig, wordt ook behandeling geboden. Dagactiviteiten bieden we in onze locaties De Bron, Sint Jozefpark, Maria Mater, Huys ten Oghe, Lelypark, Angelapark, Keijzershoff en Noorderlicht.

Om een impressie te krijgen van onze dagactiviteiten, kunt u onderstaand filmpje bekijken.


Thuiskomen na CVA

Heeft u een beroerte gehad? Wij helpen u het leven weer op te pakken. Bijvoorbeeld door samen te koken, weer structuur in de dag te krijgen of samen die ene vriend weer eens te bellen. Als het u helpt, zorgen we voor fysiotherapie, ergotherapie of logopedie. Of thuiszorg. Net wat u nodig heeft. En we ondersteunen mantelzorgers.