Valpreventie

Een scheve stoeptegel, natte bladeren in de herfst of een smalle trap zijn herkenbare situaties waarbij u kunt struikelen of uitglijden, met alle gevolgen van dien. Wanneer we een dagje ouder worden is het niet gek dat we voorzichtiger worden of soms zelfs een beetje angstig. De remedie? Niet in de stoel gaan zitten, maar blijven bewegen. En weten wat u moet doen om vallen te voorkomen.

Onder begeleiding van onze ervaren fysiotherapeuten leert u een val te voorkomen door te werken aan evenwicht, reactievermogen, spierkracht en conditie. U leert góed te vallen (op een dikke mat) en u leert hoe u weer overeind kunt komen. We bespreken de valrisico’s en werken aan eventuele valangst.


De ergotherapeut kijkt naar uw thuissituatie en leert u hoe u dagelijkse handelingen veiliger kunt doen. Na de training staat u letterlijk en figuurlijk sterker in uw schoenen.

Individuele training

De valpreventietraining bieden we individueel aan bij het Revalidatie- & Behandelcentrum Samen in Magnushof. Deze training sluit aan bij wat u kunt en waar u tegenaan loopt, in huis of buiten de deur. Indien nodig bieden we de training ook bij u thuis aan.

De kosten van deze individuele training zijn afhankelijk van uw zorgverzekering

Contact en aanmelden


Heeft u interesse in valpreventie training of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons Medisch Secretariaat."*" geeft vereiste velden aan

Ik wil graag een afspraak maken bij de:*
Naam*
Adres*
Heeft u een verwijzing?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.