Medical Taping

Medical taping is een techniek waarbij elastische tape wordt gebruikt. De basis van medical taping werd in de jaren 70 gelegd in Japan en Korea vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen.


De achterliggende gedachte is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook op de bloedsomloop, het lymfestelsel en het beïnvloeden van de lichaamstemperatuur.

Wanneer de spieren niet goed werken, dan kan dit klachten en symptomen veroorzaken. Als de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, dan zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

De elastische tape ondersteunt de spieren in hun functie, zonder daarbij het gewricht te fixeren of de beweging te beperken. Door de aangedane spieren op deze manier te behandelen, start het lichaam zelf met het herstel.

Bij Medical Taping wordt gebruik gemaakt van elastische katoenen tape met anti-allergische lijmlaag. De tape is tot 140% rekbaar, wat vergelijkbaar is met de rekbaarheid van de huid.

Effecten

Bij de meeste toepassingen van het tape wordt gebruik gemaakt van de rekbaarheid van het tape ten opzichte van de rekbaarheid van de huid. Het tape wordt zo aangebracht dat de elasticiteit van het tape er voor zorgt dat de huid iets wordt opgetild ten opzichte van de onderliggende weefsels, waardoor welvingen in de huid ontstaan.

Door medical taping kunnen de volgende effecten worden bereikt:

  • Pijndemping
  • Verbeteren van de spierfunctie
  • Ondersteunen van gewrichtsfunctie
  • Belemmeringen bloedcirculatie en lymfe afvoer opheffen
  • Zenuwstelsel beïnvloeding

Contact


Heeft u interesse in deze behandeling bij één van onze fysiotherapeuten of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons bemiddelingsbureau."*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.