Mulligan concept

Therapie volgens het Mulligan concept is een behandelwijze, die door de Nieuw-Zeelandse fysiotherapeut / manueeltherapeut Brian Mulligan werd ontwikkeld rond 1990 en een waardevolle aanvulling blijkt te zijn op de gangbare manueel therapeutische behandeling.

Lees verder

Het Mulligan concept is een pijnvrije, veilige en effectieve manier om gewrichten te mobiliseren. Het toepassen van dit concept geeft vaak goede verbeteringen bij pijnlijke bewegingen of een verkeerde houding.

De methode volgens Mulligan gaat uit van “standsproblemen of sporingsproblemen” in de gewrichten die klachten geven tijdens het bewegen.

Hoe ziet de methode eruit?

De methode is een combinatie van therapeutische handelingen en het gelijktijdig uitvoeren van actieve bewegingen. Deelnemers krijgen "thuiswerkoefeningen" mee, wat noodzakelijk is om zo snel mogelijk te komen tot een optimaal resultaat.
Het draait om het praktische en direct klantgericht handelen.

Door de juiste beweging met behulp van duw-, trek- of schuiftechnieken (dit kan worden ondersteund door een tractieband), kan het gewricht zijn natuurlijke beweging terug krijgen.
Doordat de behandeling 100% pijnvrij is, wordt deze methode als zeer prettig ervaren.

Mocht u vragen hebben over deze methode of wilt u een afspraak maken met onze gespecialiseerde fysiotherapeut, neem dan contact op via 088-619 4100 of stuur een e-mail naar zorgbemiddeling@wzgsamen.nl.

 
 

Onze mulligantherapeuten

 
  • Cor-Jan de Kleijn

  •